Παρευξείνια: Δάνειο 20 εκατ. στην ενεργειακή SOCARQS

Παρευξείνια: Δάνειο 20 εκατ. στην ενεργειακή SOCARQS

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) και η SOCARAQS, μια σημαντική εταιρεία γεωτρήσεων με έδρα το Αζερμπαϊτζάν, κατέληξαν σε συμφωνία για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα. Βάσει της συμφωνίας αυτής, η ΤΕΑΕΠ χορηγεί στην SOCARAQS χρηματοδοτική διευκόλυνση  ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εισαγωγών βιομηχανικού εξοπλισμού και υλικών από χώρες – μέλη της Παρευξείνιας Τράπεζας.

Η συμφωνία αυτή αναμένται να έχει ισχυρό περιφερειακό και αναπτυξιακό αντίκτυπο κυρίως μέσω της αγοράς/απόκτησης περιβλημάτων, σωληνώσεων, εξεδρών, εξοπλισμού επισκευής, τρυπανιών, γεννητριών και εξοπλισμού γερανών, κυρίως από τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ουκρανία.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είμαστε  το πρώτο διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που υποστηρίζει την SOCARAQS, έναν σημαντικό παίκτη της αγοράς ενέργειας  στο Αζερμπαϊτζάν και σε ολόκληρη την περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Η ενέργεια και οι υποδομές διαδραματίζουν πρωταρχικό  ρόλο στην περιφερειακή ανάπτυξη και ως εκ τούτου αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για εμάς. Η συμφωνία αυτή υπογραμμίζει την εντολή της Παρευξείνιας Τράπεζας να προωθήσει την περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών μελών. Η συνεργασία με την SOCARAQS θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και ευκαιρίες τεχνολογικής προόδου για πολλούς παραγωγούς και προμηθευτές στην περιοχή. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την εταιρική μας σχέση τα επόμενα χρόνια “, δήλωσε ο Πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας,  Ντμίτρι Πάνκιν, υπογράφοντας τη δανειοδοτική σύμβαση στην έδρα της Τράπεζας  στη Θεσσαλονίκη.

“Είμαστε  περήφανοι στην SOCARAQS που αναπτύσσουμε και παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας και μηχανικής για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε  περαιτέρω τον ιστορικά πρωτεύοντα ρόλο της περιοχής στην παραγωγή ενέργειας. Συνεχίζουμε την αποστολή μας με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών με βιώσιμο τρόπο  καιμε τη δέσμευση της εταιρείας για υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και περιβαλλοντικής διαχείρισης στις δραστηριότητές μας. Η συνεργασία με την Παρευξείνια Τράπεζα  θα επιτρέψει στην SOCARAQS να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και να ενσωματωθεί περαιτέρω στο οικοσύστημα εφοδιαστικής αλυσίδας στην περιοχή “, δήλωσε ο Ραμίν Ισάγιεφ (Ramin Isayev), Γενικός Διευθυντής  της SOCARAQS.

Ποια είναι η SOCAR

Η SOCARAQS ιδρύθηκε το 2007 ως ολοκληρωμένη εταιρεία γεώτρησης και διαχείρισης γεωτρήσεων μεταξύ της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν (SOCAR) και της εταιρίας AbsheronDrillingCompany (AQS). Η SOCAR έχει πάνω από 170 χρόνια εμπειρίας στη γεώτρηση και διαχείριση βιομηχανικών πετρελαιοπηγών, ενώ η AQS φέρνει στην εταιρεία προηγμένες τεχνολογίες γεώτρησης και νέες μεθόδους διαχείρισης. Επί του παρόντος, η SOCARAQS έχει σημαντικές υπεράκτιες και χερσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας Θάλασσας. Η εταιρία είναι συμβεβλημένο μέρος του UNGlobalCompactLEAD, έχει λάβει Πιστοποίηση APIQ2 και είναι μέλος της IADC από το 2009.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ