Παρευξείνια: Πιστωτική γραμμή 40 εκ. στην Eθνική Factors

Παρευξείνια: Πιστωτική γραμμή 40 εκ. στην Eθνική Factors

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) χορήγησε πιστωτική γραμμή  εμπορικής χρηματοδότησης 40 εκατ. ευρώ στην Εθνική  Factors (ΝΒG Factors), θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στον τομέα πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων.

Το δάνειο θα επιτρέπει στην Εθνική  Factors,να χρηματοδοτεί εγχώριες και διεθνείς συναλλαγές επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring) και αποτελεί μέρος της στήριξης της Παρευξείνιας Τράπεζας στη δυσχερή  οικονομική κατάσταση που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19.

Η χρηματοδότηση  θα υποστηρίξει ανάγκες ρευστότητας και κεφαλαίου κίνησης ελληνικών επιχειρήσεων και θα προωθήσει το εμπόριο στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου, ιδίως δε με Βουλγαρία,  Ρουμανία και Τουρκία.

«Η παροχή οικονομικής στήριξης και ρευστότητας σε επιχειρήσεις στις δύσκολους καιρούς  της πανδημίας είναι απαραίτητη για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Το factoring είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος τομέας και η Παρευξείνια Τράπεζα δεσμεύεται να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Εθνική Factors  και άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς  της χώρας για να προσεγγίσει περισσότερες ελληνικές εταιρείες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις », δήλωσε ο Ντμίτρι Πάνκιν, Πρόεδρος της ΤΕΑΕΠ.

«Στο πλαίσιο της στήριξης των ελληνικών εταιρειών για την αντιμετώπιση δυσμενών οικονομικών συνθηκών που προκλήθηκαν από την πανδημική κρίση και ως μέρος της στρατηγικής της να συμβάλει ενεργά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η NBG Factors υπέγραψε συμφωνία με τη TEAΕΠ  για πιστωτική διευκόλυνση  40 εκατ. ευρώ.  Η συμφωνία αυτή αποδεικνύει  την εμπιστοσύνη της Παρευξείνιας Τράπεζας όχι μόνο στις προοπτικές του τομέα factoring στην Ελλάδα, αλλά και στην ίδια την Εθνική Factors,  στα υψηλά  πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης που ακολουθούμε, και  στους πελάτες μας», δήλωσε ο Αλέξανδρος Κοντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Factors.

* * * * * * * * * * *

Η Εθνική Factors ιδρύθηκε το 2009 ως εξειδικευμένη εταιρεία factoring της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος .  Η NBG Factors προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών factoring, όπως χρηματοδότηση (έκπτωση τιμολογίου), διαχείριση και είσπραξη απαιτήσεων, πιστωτικό έλεγχος και προστασία πιστωτικού κινδύνου.  Το 2019, το μερίδιο αγοράς της Εθνικής Factors αυξήθηκε στο 18,02% ως προς τον κύκλο εργασιών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ