Παρευξείνια: Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΔΕΗ για τα 160 εκ. ευρώ

Παρευξείνια: Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΔΕΗ για τα 160 εκ. ευρώ

Η Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου (σ.σ. Παρευξείνια) υπέγραψε τη σύμβαση για τη χορήγηση δανείου  160 εκατ. ευρώ στην ΔΕΗ, για την υποστήριξη του επενδυτικού προγράμματός της. Με την εγγύηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, το δάνειο αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη χρηματοδότηση της Παρευξείνιας Τράπεζας μέχρι σήμερα.

Το προϊόν του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση επενδύσεων για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του Δικτύου Διανομής, το οποίο εξυπηρετεί περίπου 7 εκατομμύρια καταναλωτές στην Ελλάδα.

Υπογράφοντας τη σύμβαση, ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Πάνκιν, είπε: « Η υποστήριξή μας στη ΔΕΗ, την μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, επαναβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση  για υποστήριξη της οικονομικής και βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα. Οι υποδομές του Δικτύου Διανομής είναι ουσιώδεις για την οικονομία και την καθημερινή ζωή των πολιτών. Είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι η χρηματοδότηση αυτή θα βοηθήσει τη ΔΕΗ να αναπτύξει και να βελτιώσει τις λειτουργίες και το Δίκτυο Διανομής σε όλη τη χώρα».

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης δήλωσε: «Οι επενδύσεις στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που είναι καθοριστικής σημασίας για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης, προσφέρουν σταθερές ελκυστικές αποδόσεις στον όμιλο ΔΕΗ. Το νέο δάνειο ύψους 160 εκατ. Ευρώ αφενός εντάσσεται στην χρηματοδότηση των παραπάνω στρατηγικών επενδύσεων κι’ αφετέρου σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας του Ομίλου με την Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου η οποία προσδοκούμε να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ