“Alexandra Elegance”: Το νέο 5αστερο ξενοδοχείο της “Xenios Gate”

Tags#:

“Alexandra Elegance”: Το νέο 5αστερο ξενοδοχείο της “Xenios Gate”

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ένα νέο ξενοδοχείο, στην κατηγορία των 5 αστέρων, έρχεται φέτος να προστεθεί στην οικογένεια της ‘Xenios Gate’. To πολυτελές «Alexandra Elegance», στον Ποτό Θάσου, ετοιμάζεται να ανοίξει για τους επισκέπτες του την 1η Ιουνίου, εισάγοντας ένα νέο concept στην αγορά Φιλοξενίας, καθώς επενδύει στο bridging generations.

Όπως εξήγησε στο GRTimes.gr η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ‘Xenios Gate’ κα. Δέσποινα Κοθάλη, το «Αlexandra Elegance», ένα ξενοδοχείο για οικογένειες, φιλοδοξεί, με τις υποδομές και τις υπηρεσίες που θα διαθέτει, να φέρει πιο κοντά γονείς και παιδιά, κυρίως γονείς με παιδιά στην εφηβική ηλικία, μέσα από κοινές δραστηριότητες και ποιοτικό χρόνο στη διάρκεια των διακοπών τους.

Το «Alexandra Elegance», είναι το δεύτερο ξενοδοχείο της ‘Xenios Gate’ στον Πoτό Θάσου, στο καταπράσινο νησί που η τουριστική επιχείρηση έχει αναπτύξει την τελευταία 30ετία το σύνολο των δραστηριοτήτων της μέσα από τρεις ξενοδοχειακές μονάδες.

Το νέο ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε παραθαλάσσια ιδιόκτητη έκταση 15 στρεμμάτων. Για την δημιουργία του υλοποιείται επένδυση της τάξης των 4 εκατ. ευρώ, η οποία έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Το «Αlexandra Elegance», διάστικτο από μεγάλες και μικρότερες πισίνες, απλώνεται, με χαμηλούς όγκους και ήπιες γραμμές, ανάμεσα στο μπλε της θάλασσας και το πράσινο μίας περιοχής κατάφυτης με πεύκα. Το ξενοδοχείο διαθέτει μόλις 37 δωμάτια, σε κτίσματα τύπου bungalows. Eίναι οι δύο βίλες casa di Alexandra’s, 20 σουίτες junior και grand με ιδιωτική πισίνα και 15 σουίτες με θέα και αυτές στη θάλασσα αλλά χωρίς ιδιαίτερη  πισίνα.

Το κυριότερο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του «Alexandra Elegance», είναι οι πάρα πολλές δραστηριότητες που προσφέρει στους φιλοξενούμενους επισκέπτες του. Δραστηριότητες στην ύπαιθρο και στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, από θαλάσσια σπορ και καταδύσεις, ποδηλασία και εξερευνήσεις με πεζοπορίες, μέχρι παιχνίδια στη νεροτσουλήθρα, αλλά και συνεδρίες yoga και pilates, ενώ όσοι προτιμούν τη σκιά των δένδρων από τη χαλαρωτική άνεση του εστιατορίου, μπορούν να επιλέξουν ένα πικ νικ στη φύση για ποιοτικό οικογενειακό χρόνο ή αλλιώς, quality family time.

Τα ξενοδοχεία της «Xenios Gate

Η «Xenios Gate», η μπράντα της εταιρείας «Ξενοδοχεία Κοθάλη Α.Ε.», έχει ως σήμερα τρία ξενοδοχεία στη Θάσο και από πλευράς δυναμικότητας αποτελεί τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επιχείρηση στο νησί, με συνολικά 339 δωμάτια, που όταν προστεθούν και τα δωμάτια του «Alexandra Elegance», θα φτάσει στα 376.

Το πρώτο ξενοδοχείο της «Xenios Gate», είναι το «Alexandra Beach» στον Πoτό και αυτό, κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 235 δωματίων.

Η οικογένεια Κοθάλη, με μακρά βιομηχανική δραστηριότητα στην κεραμοποιία, μπήκε στον τουριστικό κλάδο το 1990 με το «Αlexandra Beach», για να ακολουθήσει το 2009, στη Σκάλα Παναγίας- Ποταμιάς, το «Alexandra Golden».

Κορυφαίο το “Alexandra Golden”

Το 5άστερο «Alexandra Golden», δυναμικότητας 65 δωματίων, που βρίσκεται στην παραλία της Χρυσής Ακτής, βραβεύτηκε μάλιστα από την ιστοσελίδα Holiday Check,  ως το κορυφαίο στην Ελλάδα στην κατηγορία μόνο για ενήλικες και, ως 12ο  καλύτερο στον κόσμο. Aξίζει να σημειωθεί, ότι τα HolidayCheck Awards 2020, απονέμονται μετά από κριτικές των τουριστών που τα επισκέφθηκαν το 2019.

Το τρίτο ξενοδοχείο της «Xenios Gate», είναι το «Α for Art», ένα art design hotel δυναμικότητας 39 δωματίων, κατηγορίας 4 αστέρων, που δημιουργήθηκε το 2016 σε διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο στο Λιμένα.

Μετά από λίγους μήνες, στην οικογένεια της «Xenios Gate», θα προστεθεί και το «Αlexandra Elegance».

Η ανάπτυξη της “Xenios Gate” στη διάρκεια αυτών των ετών αντικατοπτρίζει την απόφαση της εταιρείας να επενδύουν στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Θάσου, μία σταθερή πολιτική που δεν θα είχε αποδώσει στο βαθμό αυτό, εάν δεν είχε υποστηριχθεί από το προσωπικό της επιχείρησης.

Προβλέψεις για τη φετινή σεζόν

Με βάση τις προκρατήσεις, η επισκεψιμότητα στη φετινή σεζόν δείχνει ότι θα διαμορφωθεί στα περυσινά επίπεδα, η οποία σημειωτέον είχε καταγράψει μία αύξηση της τάξης του 5% σε σχέση με την κίνηση του 2018.

Η «Xenios Gate», δέχεται κυρίως Βρετανούς, Γερμανούς και Σκανδιναβούς τουρίστες που αντιστοιχούν ως και στο 75% των πελατών της. Το υπόλοιπο 25% είναι Βαλκάνιοι, λίγοι Τούρκοι και Έλληνες τουρίστες, με τους τελευταίους να εμφανίζουν αυξητική τάση, από 3%-4% στο 8%.

Η κα. Κοθάλη, τόνισε την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού στη Θάσο, με όλες τις επιχειρήσεις Φιλοξενίας, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια να επενδύουν στην βελτίωση των υποδομών και ανωδομών, κάτι που έχει συμβάλλει στην προσέλκυση πιο απαιτητικών τουριστών και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού συνολικά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ