ΣΕΠΕ: Ποιες επιχειρήσεις θα κάνουν προσλήψεις

ΣΕΠΕ: Ποιες επιχειρήσεις θα κάνουν προσλήψεις

Μία στις πέντε επιχειρήσεις αναμένεται να προχωρήσεις σε προσλήψεις την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, ενώ έξι στους 10 εργοδότες εκτιμά ότι οι θέσεις εργασίας θα φτάσουν στο ίδιο επίπεδο ή υψηλότερο απ’ ό,τι πριν από την COVID-19 περίοδο.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), το 22% των Ελλήνων εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 7% προβλέπει μείωση, ενώ το 71% δεν αναμένει κάποια αλλαγή.

Το 62% των Ελλήνων εργοδοτών αναμένει ότι οι προσλήψεις θα φτάσουν στο ίδιο επίπεδο ή υψηλότερο απ’ ό,τι πριν από την COVID-19 περίοδο, μέχρι το τέλος του 2021, ενώ το 12% δεν αναμένει να επιστρέψει η αγορά στα προηγούμενα επίπεδα προσλήψεων.

Σύμφωνα με την Έρευνα των Προοπτικών Απασχόλησης για το 2ο τρίμηνο 2021, που πραγματοποίησε η ManpowerGroup, το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων εργοδοτών εκτιμά πως οι περισσότερες προσλήψεις αναμένονται

Οι ισχυρότερες προθέσεις προλήψεων είναι στους ακόλουθους τομείς:

  • Τομέας των Κατασκευών
  • Τομέας Χρηματοοικονομικών και Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις
  • Τομέας του Εμπορίου (λιανεμπόριο και χονδρικό)

Ωστόσο, παρά τη θετική εικόνα που σχηματίζει η χώρα ως προς την προσέλκυση τουριστών κατά την επερχόμενη τουριστική περίοδο κι εντός του πλαισίου που οριοθετεί το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού και κατ’ επέκταση το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, οι εργοδότες στον τομέα του τουρισμού προβλέπουν ένα απαισιόδοξο κλίμα προσλήψεων.

Τι γίνεται διεθνώς στην απασχόληση

Οι εργοδότες σε 31 από τις 43 χώρες και επικράτειες, που συμμετείχαν στην έρευνα, για το 2ο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν. Σε 10 χώρες και επικράτειες, οι εργοδότες αναμένουν μείωση του αριθμού απασχολουμένων, ενώ η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη σε δύο. Για το 2ο τρίμηνο του 2021, οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένεται να καταγραφούν σε Ταϊβάν, ΗΠΑ, Αυστραλία και Σιγκαπούρη, ενώ οι εργοδότες στον Παναμά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική αναμένουν την πιο αδύναμη δραστηριότητα προσλήψεων.

Τις ισχυρότερες αγορές εργασίας κατά το προσεχές τρίμηνο αναμένουν οι εργοδότες σε Κροατία, Ρουμανία και Τουρκία, ενώ στην περιφέρεια ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), αναμένεται αύξηση του αριθμού απασχολουμένων κατά το προσεχές τρίμηνο σε 18 από τις 26 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top