ΣΕΠΕΕ: “Κολλάνε” οι εξαγωγές σε Ευζώνους και Κακαβιά

ΣΕΠΕΕ: “Κολλάνε” οι εξαγωγές σε Ευζώνους και Κακαβιά

Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις ένδυσης πλήττονται από τα ωράρια διέλευσης όπως και το όριο των ατόμων που μπορούν να διέλθουν από τους συνοριακούς σταθμούς Ευζώνων και Κακαβιάς . Ο ΣΕΠΕΕ ζητάει την αλλαγή της σχετικής ΥΑ, πριν υπάρξουν ακυρώσεις παραγγελιών, λόγω καθυστερήσεων.

Το σχετικό δελτίο τύπου έχει ως εξής:

“Με επιστολή του στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Μεταφορών και Πολιτικής Προστασίας, ο ΣΕΠΕΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη νέα απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 12670/27.02.21.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση περιορίζεται τόσο το ωράριο διελεύσεων (7π.μ. – 7μ.μ. καθημερινά) όσο και το ανώτατο όριο των ατόμων (400 ανά ημέρα) που μπορούν να εισέρχονται μέσω των συνοριακών σταθμών Ευζώνων και Κακαβιάς.

Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί τεράστια προβλήματα καθυστερήσεων και δυσκολίες εύρεσης διαθέσιμων ημερομηνιών διέλευσης στις επιχειρήσεις ένδυσης.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις ένδυσης είναι εξαγωγικές και βασίζονται στις γρήγορες παραδόσεις των προϊόντων τους, η συγκεκριμένη απόφαση ανατρέπει ουσιαστικά το συγκεκριμένο πλεονέκτημα.

Ο ΣΕΠΕΕ ζητά άμεσα την άρση του συγκεκριμένου μέτρου, τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των διασυνοριακών σταθμών και του αριθμού των διελεύσεων, προτού το πρόβλημα πάρει μεγάλες διαστάσεις και οδηγήσει σε ακυρώσεις παραγγελιών”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ