Στόχος κυβερνοεπίθεσης η Cosmote – Τι αναφέρει η εταιρεία

Στόχος κυβερνοεπίθεσης η Cosmote – Τι αναφέρει η εταιρεία

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η Cosmote, που σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι απέκλεισε αμέσως την πρόσβαση και έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα, ενώ ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια ελέγχου των συστημάτων της, ανιχνεύτηκε μη εξουσιοδοτημένη εξαγωγή αρχείου από σύστημα της εταιρείας, ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης.

«Το εν λόγω αρχείο περιελάμβανε στοιχεία, χωρίς ονοματεπώνυμο, των κλήσεων που πραγματοποίησαν ή δέχθηκαν συνδρομητές κινητής το πενθήμερο 1 έως 5/9/2020 και συγκεκριμένα: αριθμό τηλεφώνου, ημέρα και ώρα πραγματοποίησης της κλήσης και διάρκειά της.

Εμφανίζονταν, επιπλέον, τύπος συσκευής, IMSI, ηλικία, φύλο, ARPU, συντεταγμένες σταθμού βάσης και πρόγραμμα κινητής των συνδρομητών COSMOTE. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται από την εταιρεία για τη βελτιστοποίηση του δικτύου και των παρεχόμενων υπηρεσιών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το αρχείο, επισημαίνει η εταιρεία «δεν περιελάμβανε περιεχόμενο κλήσεων (συνομιλίες) ή περιεχόμενο μηνυμάτων, ονοματεπώνυμα ή διευθύνσεις, ούτε κωδικούς πρόσβασης ή δεδομένα πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών», ενώ συμπληρώνει πως δεν απαιτείται καμία ενέργεια από την πλευρά των πελατών της.

«Η εταιρεία απέκλεισε άμεσα την πρόσβαση, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπεται. Η διερεύνηση του συμβάντος βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη περί δημοσιοποίησης ή άλλης χρήσης του παρανόμως αποκτηθέντος αρχείου», συνεχίζει η ανακοίνωση της Cosmote.

Το φαινόμενο των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως αποτελεί καθημερινότητα για όλα τα συστήματα τεχνολογίας εταιρειών, οργανισμών και θεσμών, σημειώνει η εταιρεία, συμπληρώνοντας πως τα συστήματα κυβερνοασφάλειας της κάθε μήνα πάνω από 500.000 κακόβουλες επιθέσεις τρίτων και επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ