Τα baby steps της Δημόσιας Διοίκησης στην ψηφιακή εποχή

Tags#:

Τα  baby steps της Δημόσιας Διοίκησης στην ψηφιακή εποχή

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Η ελληνική δημόσια διοίκηση, βρίσκεται ακόμη μακρυά από τις τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, την τεχνητή νοημοσύνη , το Blockchain. Ωστόσο η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση να προσεγγίσει η Ελλάδα στο μέσο ευρωπαϊκό όρο της ψηφιακής διακυβέρνησης, ενώ βεβαίως έχει τεθεί και ο στόχος , μέχρι την 1/1/2022, να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο cloud της Γ.Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο να φιλοξενηθούν όλες οι υπολογιστικές υποδομές του Δημόσιου Τομέα. 

Η Ελλάδα και η ελληνική δημόσια διοίκηση, όπως τόνισε ο Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, κάνει ακόμη  baby steps στις σύγχρονες τεχνολογίες γι’ αυτό στην παρούσα φάση θα πρέπει να επιδιωχθεί κάτι πολύ σημαντικό για τον πολίτη που είναι η διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων των δημοσίων υπηρεσιών, παράλληλα με την ανάπτυξη  web services από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Τα παραπάνω επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας από την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΙΒΜ Ελλάδος & Κύπρου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ με θέμα “Χάραξη Στρατηγικής στην Ψηφιακή Εποχή. Ψηφιοποίηση της Ροής των Αγαθών , των Πληροφοριών και των Χρηματικών Συναλλαγών με Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Blockchain”.

Πουλίδας: Τεχνητή Νοημοσύνη και cloud

Ο τεράστιος όγκος πληροφοριών και δεδομένων που συγκεντρώνεται αποτελεί στην πραγματικότητα μία πολύ χρήσιμη καύσιμη ύλη, της οποίας η αξιοποίηση στην ψηφιακή εποχή και στον κόσμο του cloud, διαμορφώνει νέες επαναστατικές προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης αλλά και κοινωνικής ευημερίας, σε αυτό το νέο περιβάλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της ΙΒΜ Ελλάδος & Κύπρου κ. Σπύρος Πουλίδας τονίζοντας ότι η τεχνολογία, είναι εδώ, αλλά η αξιοποίηση της τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα των δυνατοτήτων του cloud που είναι ανοικτό σε πρόσβαση, είναι ακόμη πολύ περιορισμένη γιατί πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις, που αφορούν θέματα ασφαλείας και πολλά λεπτά ζητήματα που συνδέονται με την διαχείριση των πληροφοριών και την “ελευθερία” που θα δώσει η κοινωνία στους αλγορίθμους και , κατ’ επέκταση στην τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως είπε στο GrTimes.gr ο κ. Πουλίδας, η ΙΒΜ έχει προχωρήσει ήδη στις Γνωσιακές Λύσεις τις οποίες και προτείνει στους πελάτες της, λύσεις που αξιοποιούνται διαχειριστικά στο cloud.

H IBM, με συστήματα και λύσεις της, είναι στο backoffice Τραπεζών, ασφαλιστικών οργανισμών, μεγάλων retailers. Η Τεχνητή Νοημοσύνη, είναι ήδη εδώ, στην πραγματικότητα της οικονομίας και κοινωνίας, ενώ με πειραματικά έργα αρχίζουν Τράπεζες, εταιρειες logistics και οργανισμοί δημόσιοι και ιδιωτικοί που έχουν να διαχειριστούν μεγάλο όγκο πληροφοριών και ειδικό ενδιαφέρον στην ασφαλή διαχείριση συναλλαγών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top