Θεσσαλονίκη: Ελληνο- ισραηλινή επιχειρηματική συνεργασία σε μία πόλη με καρδιά

Θεσσαλονίκη: Ελληνο- ισραηλινή επιχειρηματική συνεργασία σε μία πόλη με καρδιά

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

«Αγαπάνε Θεσσαλονίκη» οι Ισραηλινοί, απ’ ότι τουλάχιστον δήλωσαν επανειλημμένως, οι επιχειρηματίες που βρέθηκαν σήμερα στην πόλη για το Φόρουμ που διοργάνωσαν το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Ισραηλινο- Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Μάλιστα, όπως είπε η CEO της Ισραηλινής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Συμβούλων κα. Tali Laufer, το πρώτο ταξίδι που έκανε εκτός Ισραήλ, μετά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας, ήταν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, όπου πέρασε υπέροχα.

Την Ισραηλινή αποστολή καλωσόρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος αναφέρθηκε γενικότερα στην Ελληνο- Ισραηλινή προσέγγιση, η οποία μάλιστα έχει λάβει στρατηγικό χαρακτήρα σε συγκεκριμένους τομείς.

Ο κ. Ζέρβας μίλησε για τις ομοιότητες Θεσσαλονίκης και Τελ Αβίβ, την μεγάλη ανάπτυξη που παρουσιάζει η αγορά του real estate στην πόλη κι’ η οποία οφείλεται και στις επενδύσεις που πραγματοποιούν πολυεθνικοί κολοσσοί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα σημαντικά έργα υποδομών και αναπλάσεων ολοκλήρων περιοχών.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται ταχύτατα σε μία πόλη – κέντρο των προηγμένων τεχνολογιών και της καινοτομίας, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα στο πόσο θα ενισχύσει την γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια η λειτουργία του Μετρό, η ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ αλλά και το υπερεθνικής ακτινοβολίας έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Τέλος, επισήμανε την ακλόνητη βούληση της δημοτικής αρχής στα έργα, αυτοδιοικητικά και μη, που αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης, σε πιο smart, σύγχρονο και φιλικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Την ετοιμότητα του Δήμου να βοηθήσει τις ισραηλινές εταιρείες που σκέπτονται να δραστηριοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κα. Μαρία Καραγιάννη, σημειώνοντας και τα περιθώρια συνεργασιών σε επίπεδο αυτοδιοικητικό.

Πόλη των digital nomads η Θεσσαλονίκη

«Τις πολλές ιστορίες αλλά και τη μία καρδιά της Θεσσαλονίκης», αποδείχθηκε πως γνωρίζει πολύ καλά ο CEO του Iσραηλινό- Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Cobi Bitton, ο οποίος αναφέρθηκε στο ξεχωριστό προφίλ της Θεσσαλονίκης, λέγοντας μάλιστα ότι η πόλη θα ήταν πρώτης προτίμησης προορισμός για τους digital nomads, κι’ όχι μόνο τους Ισραηλινούς τουρίστες.

Στην ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης και στους ισχυρούς δεσμούς που έχει η πόλη με την εβραϊκή διασπορά, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ι.Κ.Θ. κ. Λάρι Σεφιχά, ενώ υποστήριξε ότι η κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος θα λειτουργήσει και ως απάντηση στις ξεσπάσματα αντισημιτισμού που κατά καιρούς εκδηλώνονται.

Ο γενικός γραμματέας του Ελληνο- Ισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Τζόνι Μοδιάνο αναφέρθηκε στις διμερείς οικονομικές σχέσεις των δύο κρατών, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια διεύρυνσης της ελληνο-ισραηλινής επιχειρηματικής συνεργασίας και σε νέα πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κύκλος των χαιρετισμών ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του σχεδίου ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ – Helexpo από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Κυριάκο Ποζρικίδη.

Να σημειωθεί ότι στην Ισραηλινή αποστολή συμμετέχουν 20 επιχειρηματίες από τους κλάδους του real estate, του τουρισμού, των κατασκευών αλλά και του cyber security.

To Φόρουμ ολοκληρώθηκε με συναντήσεις Β2Β μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών επιχειρηματιών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ