Θεσσαλονίκη: Ισραηλινοί, Ιρακινοί και Λιβανέζοι σκανάρουν την αγορά ακινήτων

Θεσσαλονίκη: Ισραηλινοί, Ιρακινοί και Λιβανέζοι σκανάρουν την αγορά ακινήτων

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ισραηλινοί, Ιρακινοί και Λιβανέζοι σκανάρουν την κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης αλλά και όχι μόνο, αξιοποιώντας τη συγκέντρωση μεσιτικών εταιρειών όπως και εταιρειών ανακαινίσεων ακινήτων στην Real Estate Expo North (18-20/11/2022) που ολοκληρώνεται σήμερα, στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ- Helexpo.

Όπως είπε στο GRTimes.gr o κ. Κώστας Τζάρος, πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης όπως και της ΟΜΑΣΕ, το ενδιαφέρον από πλευράς ξένων είναι αρχικό, διερευνητικό και αφορά τόσο επενδυτικά ακίνητα, όσο και την απόκτηση κατοικίας με πιθανή χρήση των ωφελημάτων της χρυσή βίζας.

Η Real Estate Expo North λειτούργησε και ως ένα χρήσιμο meeting place των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του κλάδου ακινήτων, αλλά βρήκε ανταπόκριση και στο κοινό, με το ενδιαφέρον Ελλήνων να κλείνει προς την πλευρά των πωλήσεων, ενώ αντιθέτως οι ξένοι φάνηκε να ενδιαφέρονται για την αγορά ακινήτων.

Παρότι έχει περάσει η εποχή των χαμηλών τιμών στην αγορά real estate της Θεσσαλονίκης, επαγγελματικών αλλά και οικιστικών, εξακολουθεί να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από πλευράς αρκετών Ισραηλινών καθώς διακρίνουν  δυνητική άνοδο των τιμών.

Σύμφωνα με τον κ. Τζάρο, αυτή η περαιτέρω αύξηση τιμών δεν θα είναι οριζόντια, αλλά εντοπισμένη σε συγκεκριμένες περιοχές και κατηγορίες ακινήτων. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΜΑΣΘ εκτιμά ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να ακολουθούν ανοδική πορεία στο κέντρο της πόλης αλλά και σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως επίσης Δυτικότερα του κέντρου, όπως π.χ. σε Εύοσμο, Δυτική Είσοδο, Αμπελοκήπους αλλά και Συκιές.

Για όσο υπάρχει η εκτίμηση ότι οι τιμές θα αυξηθούν περαιτέρω, θα υπάρχουν και πιθανοί αγοραστές που θα επιθυμούν να τοποθετηθούν επενδύοντας στα συγκριτικά, χαμηλότερα, σημερινά επίπεδα τιμών, πριν υπάρξουν νέες αυξήσεις στα δανειακά επιτόκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Καλαφάτης: «Μπαίνει στα σκαριά η δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης, χρέος στο οποίο ανταποκρινόμαστε με σεβασμό στο χθες και συναίσθηση ευθύνης για το αύριο»

37η Philoxenia – ΟΤΘ/TOURLAB: Η Θεσσαλονίκη με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

ΠΕΔΚΜ: Δυναμικό “παρών” των 38 Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «PHILOXENIA»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top