TITAN: 1,6 δισ. τζίρος , EBITDA στα 286 εκ. ευρω

TITAN: 1,6 δισ. τζίρος , EBITDA στα 286 εκ. ευρω

Το 2020 ο όμιλος ΤΙΤΑΝ κατέγραψε ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, μεριμνώντας παράλληλα για τους ανθρώπους του και υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινότητες.

 • Αύξηση λειτουργικών κερδών (EBITDA) στα €286 εκ, τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί από το 2010, χάρη στην ανθεκτικότητα των αγορών, τη συγκράτηση των δαπανών και τα ευνοϊκά επίπεδα τιμών ενέργειας.
 • Ενίσχυση ταμειακών ροών που οδήγησε σε μείωση του καθαρού δανεισμού κατά €155 εκ. στα €684 εκ.
 • Ενθαρρυντικές προοπτικές των αγορών για αύξηση της δραστηριότητας το 2021.
 • Επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους €0,40 ανά μετοχή (€0,20 ανά μετοχή το προηγούμενο έτος) και ακύρωση ιδίων μετοχών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5% των δικαιωμάτων ψήφου κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
 • Νέοι στόχοι σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG)για το 2025 και μετά, που υπογραμμίζουν τη διαρκή δέσμευση του Ομίλου στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη δημιουργία αξίας για όλους.
 • Νέος φιλόδοξος στόχος μείωσης των εκπομπών CO2 κατά -35% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, καθώς ο Όμιλος προσυπογράφει το όραμα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και την Κλιματική Φιλοδοξία της Παγκόσμιας Ένωσης Τσιμέντου και Σκυροδέματος (GCCA) για την παροχή σκυροδέματος με ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2050.
 • Αξιοποίηση εργαλείων ανάλυσης μεγάλων δεδομένων (bigdata) και τεχνητής νοημοσύνης για τη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τη βελτίωση της επιχειρησιακής λειτουργίας, την ενίσχυση των δυνατοτήτων της εφοδιαστικής αλυσίδας του Ομίλου και τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου συνεργασίας με τους πελάτες και τους συνεργάτες του.
 • Αναγνώριση του εργοστασίου του Ομίλου στη Φλόριντα (ΗΠΑ) ως της πρώτης μονάδας παραγωγής τσιμέντου στον κόσμο που έλαβε πιστοποίηση Platinum από το πρόγραμμα TotalResourceUse and Efficiency (TRUE) για μηδενικά απόβλητα, γεγονός που υπογραμμίζει τη διαρκή δέσμευση του Τιτάνα στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας.
 • Θέσπιση του νέου πλαισίου Υγείας και Ευημερίας του Τιτάνα, το οποίο εστιάζει σε τέσσερις βασικές περιοχές – την σωματική, ψυχική, κοινωνική και οικονομική ευημερία– και αποτυπώνει τη σημασία της εφαρμογής μιας ολιστικής προσέγγισης.
 • Διατήρηση υψηλού ποσοστού εργαζομένων από τις τοπικές κοινότητες (83%),καθώς ο Όμιλος συνέχισε να στηρίζει την απασχόληση των νέων και το 2020, προσφέροντας251 θέσεις πρακτικής άσκησης. Μέσα από το πρόγραμμα «ReGeneration Academy for Digital Acceleration», το οποίο αναπτύξαμε σε συνεργασία με τοπικούς παρόχους υπηρεσιών, 24 απόφοιτοι έλαβαν εκπαίδευση στην επιστήμη των δεδομένων και υποστήριξηστη διαδικασία εύρεσης εργασίας.
 • Εισαγωγή μιας συνιστώσας αμοιβών, η οποία συνδέεται με τις εκπομπές CO2 του Ομίλου, και ενίσχυση της εποπτείας της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου. Περαιτέρω ενίσχυση της διακυβέρνησης του Ομίλου σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης με τη δημιουργία της θέσης ChiefSustainabilityOfficerως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής και, επιπλέον, επέκταση των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) προκειμένου να αποτυπώνει την ευρύτερη έμφαση του Ομίλου και των συμ-μετόχων του σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG).

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ