Βοmo Hotels: Αύξηση 45% των τουριστών μέσα στο 2018

Βοmo Hotels: Αύξηση 45% των τουριστών μέσα στο 2018

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Το 2018 ολοκληρώθηκε για τα Bomo Hotels του τουριστικού Ομίλου Μουζενίδη, με διψήφια αύξηση στoν αριθμό των τουριστών που φιλοξένησε και η οποία έφτασε στο 45%. 

Η μεγάλη αυτή αύξηση μέσα στο έτος που πέρασε, οφείλεται στο ότι προστέθηκαν στην αλυσίδα των «Βοmo» τέσσερα ξενοδοχεία, αυξάνοντας τις ξενοδοχειακές μονάδες που διαχειρίζεται στην Ελλάδα, στις εννέα.

Αλλά και χωρίς την προσθήκη των τεσσάρων ξενοδοχείων στην αλυσίδα των ιδιοδιαχειριζόμενων μονάδων, τα «Bomo Hotels», πέτυχαν αύξηση 18% στους πελάτες που φιλοξένησαν, σε σύγκριση με του προηγούμενου χρόνου.

Όπως εξήγησε στέλεχος του Ομίλου στο GrTimes.gr, η σημαντική αυτή αύξηση οφείλεται στην ανάπτυξη του Ομίλου στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ αλλά και στα Βαλκάνια, ενώ επίσης κατόρθωσε να αυξήσει τους τουρίστες που φιλοξένησε από την Γερμανία και Γαλλία, συνεργαζόμενος με μεγάλους tour operators, με το γαλλικό NG Travel Group και το γερμανικό οργανισμό Schauinsland- Reisen.

Έτσι, μέσα στο 2018, προστέθηκαν στην αλυσίδα των «Βοmo» τρία ξενοδοχεία των 4 αστέρων και ένα των 3 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 625 δωματίων, αυξάνοντας το δυναμικό και των εννέα πλέον ιδιοδιαχειριζόμενων ξενοδοχείων , κοντά στα 1.300 δωμάτια.

Να σημειωθεί ότι τη χρονιά που μας πέρασε προστέθηκαν στα «Βοmo» του ομίλου Μουζενίδη, το «Tosca Beach» στην Καβάλα, το «Olympus Grand Resort» στην Πιερία, το «Rethymno Beach» στην Κρήτη και το «Calamos Beach» στην Αττική.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Όμιλος Μουζενίδη, για την ένταξη των παραπάνω τεσσάρων ξενοδοχείων στην αλυσίδα των «Bomo», προχώρησε σε ριζικές ανακαινίσεις, με δαπάνες που καλύφθηκαν από τα κέρδη του Ομίλου και τις οποίες δεν ανακοινώνει.

Το 2019 ο Όμιλος πρόκειται να αξιοποιήσει περαιτέρω το μεγάλο δίκτυο Γραφείων που διαθέτει σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τα 70 γραφεία που έχει, όπως και τη δυνατότητα μεταφοράς τουριστών που του εξασφαλίζει η αεροπορική του εταιρεία, η «Ellinair».

Έτσι, από φέτος τίθεται σε ισχύ η συμφωνία συνεργασίας που έχει γίνει με τον Όμιλο Γρηγοριάδη και τα «GHotels», για τα ξενοδοχεία «Athos Palace», «Pallini Beach» και «Macedonian Sun». Η συμφωνία είναι εμπορική και στοχεύει στην ενδυνάμωση των πωλήσεων του Ομίλου Γρηγοριάδη, στις χώρες που έχει ισχυρή πρόσβαση ο Όμιλος Μουζενίδη, άρα και τα « Βοmo». Σε εφαρμογή της συμφωνίας τα ξενοδοχεία αυτά κάνουν χρήση του ονόματος «Βomo», ενώ η ιδιοκτησία και το management τους παραμένει στην οικογένεια Γρηγοριάδη.

Τέτοιου είδους συνεργασίες θα επιδιώξει για το 2019 ο Όμιλος, με σκοπό τη διεύρυνση της αλυσίδας των «Bomo» με ξενοδοχεία που πληρούν τα στάνταρτς των Bomo Hotels, που είναι οικογενειακά ξενοδοχεία, all inclusive στην κατηγορία των 3 αστέρων και, ultra all inclusive στην κατηγορία των 4 αστέρων.

Τέλος σημειώνεται ότι στην αλυσίδα των «Bomo», στα ιδιοδιαχειριζόμενα ξενοδοχεία, είναι και το «Nairi Hotel» στο Γιερεβάν της Αρμενίας. Επίσης, πέραν των τριών ξενοδοχειακών μονάδων των «GHotels», χρήση του ονόματος «Βοmo» κάνουν το «Complex Olympus Star» και το «Aristoteles Holiday Resort».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top