Αρχές Μάϊου ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Αρχές Μάϊου ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Η πλατφόρμα του Taxisnet θα μείνει ανοιχτή έως 31 Αυγούστου

Το υπουργείο οικονομικών πρόκειται να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία έναρξης δηλώσεων για το 2020, ενώ διευκολύνσεις προβλέπονται για τους φορολογούμενους καθώς ο φόρος εισοδήματος θα εξοφληθεί σε οκτώ μηνιαίες δόσεις αντί των τριών διμηνιαίων που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει τη νέα πραγματικότητα με την Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να έχει ήδη προαναγγείλει την μείωση του ύψους τεκμηρίων. Το υπουργείο παράλληλα ετοιμάζει αλλαγές και στις ηλεκτρονικές αποδείξεις καθώς ένα μεγάλο ποσοστό φορολογουμένων, λόγω των περιορισμών, δεν μπόρεσε να καλύψει το 30% του εισοδήματός του με δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Να σημειωθεί πως όσοι επιλέξουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους τελευταία στιγμή πρόκειται να κληθούν να πληρώσουν διπλή δόση τον Αύγουστο και ακολούθως μηνιαίες δόσεις μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022. Όσοι δεν εντάσσονται σε ειδικό καθεστώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού  βρίσκονται και φέτος αντιμέτωποι με τα τεκμήρια διαβίωσης. Παράλληλα υποχρεούνται να παρουσιάσουν ηλεκτρονικές δαπάνες που καλύπτουν το 30% των εσόδων. Σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top