Επιμελητήριο Πιερίας: Επιστολή Χατζηχριστοδούλου προς τον Υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα για διακανονισμό όλων των οφειλετών σε Δημόσιο και ΕΦΚΑ 

Επιμελητήριο Πιερίας: Επιστολή Χατζηχριστοδούλου προς τον Υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα για διακανονισμό όλων των οφειλετών σε Δημόσιο και ΕΦΚΑ 

Γενίκευση του διακανονισμού των 120 μηνιαίων δόσεων για την τακτοποίηση οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

«Προτείνω τη γενίκευση του διακανονιστικού μέτρου των 120 μηνιαίων δόσεων, για την τακτοποίηση υφισταμένων και μελλοντικών οφειλών προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικού Φορείς» αναφέρει μέσω της επιστολής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή:

«ΘΕΜΑ: Γενίκευση του διακανονισμού των 120 μηνιαίων δόσεων, προς όλους τους οφειλέτες του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ

Κύριε Υπουργέ,

Λόγω της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, η οποία πλήττει τη χώρα μας και ολόκληρη την Ευρώπη, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, του Ρωσσοουκρανικού πολέμου, του κατακερματισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ραγδαίας αύξησης των τραπεζικών επιτοκίων, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια νέα γενιά κόκκινων τραπεζικών δανείων, για τη διόγκωση των υφισταμένων οφειλών προς το Δημόσιο και προς τους Ασφαλιστικούς Φορείς, αλλά και τη δημιουργία νέων, λόγω της εξελισσόμενης οικονομικής δυσπραγίας σε παγκόσμιο, πλέον, επίπεδο.

Δεδομένης της σοβαρότητας της καταστάσεως και έχοντας εμπιστοσύνη στα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης, ως επιμελητηριακός εκπρόσωπος της επιχειρηματικής κοινότητας, προτείνω τη γενίκευση του διακανονιστικού μέτρου των 120 μηνιαίων δόσεων, για την τακτοποίηση υφισταμένων και μελλοντικών οφειλών προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικού Φορείς, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος οικονομικός χώρος και χρόνος, προς τις χειμαζόμενες επιχειρήσεις, ώστε να προσαρμοσθούν στις νέες συνθήκες, να επιτύχουν την αναδιοργάνωσή τους και να παραμείνουν βιώσιμες, στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό τους, και μετά το πέρας της κρίσης.

Η επόμενη μέρα είναι απαραίτητο να βρει την οικονομία και την κοινωνία μας έτοιμες να υποδεχθούν σε νέες βάσεις την νέου τύπου ανάπτυξη, της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Αυτό, βεβαίως, δεν επιτυγχάνεται επάνω σε ερείπια, αλλά με συνετή προεργασία και προπαρασκευή των υγειών και ανταγωνιστικών κυττάρων της Ελληνικής Οικονομίας.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο σας δεν έπαψε ούτε στιγμή να αφουγκράζεται τον παλμό της επιχειρηματικότητας, ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση».

Να σημειωθεί, πως η επιστολή κοινοποιείται στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο μόνιμος σταθμάρχης

Φύσηξε Βαρδάρης και «σάρωσε»: 9 μποφόρ σε Κορδελιό, Καλαμαριά, 8 στο κέντρο – Πότε κοπάζουν οι άνεμοι

Πόσες αγκαλιές χρειαζόμαστε καθημερινά; – Η καθοριστική σημασία της αγκαλιάς

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top