Γ. Καρανίκας-ΕΣΕΕ: Τώρα νέα μέτρα στήριξης του Εμπορίου

Γ. Καρανίκας-ΕΣΕΕ: Τώρα νέα μέτρα στήριξης του Εμπορίου
Θέματα GR Times, Οικονομία   | 08/08/2020 | 07:10
Άννη Καρολίδου

Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μία ημέρα χαμένη, για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, τονίζει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Καρανίκας, σε συνέντευξή του στο GRTimes.gr, επισημαίνοντας ότι η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση δοκιμάζεται έντονα λόγω της διπλής κρίσης- υγειονομικής και οικονομικής- με το πλήγμα που δέχεται το Εμπόριο να εντείνεται σαν αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης «άπνοιας» στον τουρισμό. 

Όπως πολύ χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, οι αντοχές των επιχειρήσεων έχουν ημερομηνία λήξης , όταν από την άλλη πλευρά δεν γνωρίζουμε το χρόνο λήξης της πανδημίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει δυναμικά, με νέα μέτρα, ώστε να προλάβει λουκέτα επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας, που  πιθανότατα θα προκύψουν σε ένα επόμενο ισχυρό πανδημικό κύμα το οποίο θα καταφέρει σφοδρό πλήγμα στη ψυχολογία όπως και στο ταμείο επιχειρήσεων και νοικοκυριών .

  • Κύριε πρόεδρε, «το εμπόριο νοσεί στις κρίσεις, αλλά ποτέ δεν πεθαίνει», σε ποιο βαθμό ισχύει σήμερα, λόγω της πανδημίας, αυτή η γενική αντίληψη; Πόσο έχει, με πραγματικά στοιχεία ή και εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ καμφθεί η εμπορική κίνηση και πότε προβλέπετε αναστροφή του κλίματος;

«Η ανθεκτικότητα του ελληνικού εμπορίου είναι αποδεδειγμένη διαχρονικά και ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη περίοδο της δεκαετούς μνημονιακής λιτότητας. Μεγάλο όπλο του είναι η ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης που έχει σφυρηλατηθεί επί δεκαετίες ανάμεσα στον ¨Έλληνα έμπορο, τους εργαζόμενους και τους πελάτες του. Αυτό το ισχυρό «μέταλλο» της εμπορικής επιχείρησης κρατά όρθια την αγορά και στην παρούσα, πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που ξέσπασε με την εισβολή της πανδημίας στη χώρα μας τον περασμένο Μάρτιο. Πρέπει ωστόσο να γίνει κατανοητό πως, η ένταση και το εύρος των επιπτώσεων της κρίσης αυτής, οι συνεχείς ανατροπές στο εργασιακό, φορολογικό και επιχειρηματικό νομοθετικό πλαίσιο που τις συνοδεύουν, και η πρωτόγνωρη ταχύτητα στις ανατροπές που όλα αυτά επιφέρουν στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και στις καταναλωτικές τάσεις και συνήθειες, δοκιμάζουν για πρώτη φορά τόσο έντονα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τις αντοχές των εμπορικών επιχειρήσεων στη χώρα μας. Ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω της πτώσης του εισοδήματος σε πολλές κατηγορίες πολιτών, της αποφυγής του συγχρωτισμού στα εμπορικά καταστήματα και της συνεχιζόμενης «άπνοιας» στον τουρισμό. Μετά και τα πενιχρά αποτελέσματα στον εμπορικό τζίρο τις πρώτες εβδομάδες των θερινών εκπτώσεων, μπορούμε να πούμε πως, έως τώρα, επιβεβαιώνονται οι δυσμενέστερες των προβλέψεων για την πορεία του ελληνικού εμπορίου. Και δυστυχώς, με τα σημερινά υγειονομικά και οικονομικά δεδομένα της κρίσης, κανείς δεν μπορεί να οριοθετήσει με βεβαιότητα το χρονικό σημείο αναστροφής του κλίματος, ούτε και τη δυναμική της όποιας ανάκαμψης».

  • Σε τι βαθμό κατάφεραν να «αντισταθούν» στην υγειονομική κρίση, «μεγάλοι» και «μικροί» του εμπορίου;

«Είναι πολύ διαφορετικές οι παγίδες και οι αντιξοότητες που όρθωσε η κρίση στα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα συγκριτικά με τις μεγάλες λιανεμπορικές επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια του lockdown οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν μπροστά σε απόλυτη καθίζηση των πωλήσεων σε αντίθεση με τις πολυεθνικές και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες που μπόρεσαν να αντισταθμίσουν ένα μέρος των απωλειών τους από το φυσικό κατάστημα, αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιο πωλήσεων τους μέσω ecommerce. Μετά την επαναλειτουργία των καταστημάτων, οι περισσότεροι μικρομεσαίοι έμποροι απέφυγαν να περικόψουν μισθούς και δεν προσέφυγαν στα νέα «εργαλεία» μείωσης του εργατικού κόστους που έθεσε στη διάθεσή τους το Υπουργείο Εργασίας, για να μην θέσουν σε ακόμη δυσμενέστερη θέση το προσωπικό τους. Με την έναρξη της – ούτως ή άλλως «ψαλιδισμένης» – τουριστικής περιόδου, ο δραματικά μικρότερος αριθμός τουριστών έχει θέσει πραγματικό ζήτημα επιβίωσης για χιλιάδες εποχικές εμπορικές επιχειρήσεις, που είναι απόλυτα εξαρτημένες από το τουριστικό εισόδημα που εισρέει στη χώρα. Αυτή την ώρα, για «μικρούς» και «μεγάλους» στο εμπόριο, το κυρίαρχο πρόβλημα είναι πως, ενώ οι αντοχές των επιχειρήσεων έχουν ημερομηνία λήξης, κανείς δεν γνωρίζει εάν και η πανδημία έχει ημερομηνία λήξης..

  • Tα μέτρα που ως σήμερα έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση και την ΕΕ, έχουν αντίκτυπο στην αγορά και ποιος είναι αυτός;

«Σαφώς, χωρίς τις κυβερνητικές παρεμβάσεις – έστω και με τα λάθη και τις καθυστερήσεις που επισημαίνει ανά περίπτωση η ΕΣΕΕ – η κατάσταση στην αγορά θα ήταν εφιαλτική. Όλοι αναγνωρίζουμε πως η διαχείριση της διπλής κρίσης, απέτρεψε τα χειρότερα σε υγειονομικό επίπεδο και συγκράτησε σε γενικές γραμμές την οικονομία σε καθοδική μεν, αλλά αναστρέψιμη πορεία. Αυτά ίσχυαν όμως για τα δεδομένα από το πρώτο κύμα της πανδημίας, καθώς μάλιστα συντηρούνταν οι ελπίδες για μία κάπως υποφερτή τουριστική σεζόν, οι οποίες όμως πλέον εξανεμίζονται στις επιχειρήσεις και στους πολίτες. Εάν, επιπλέον, βιώσουμε ένα δεύτερο ισχυρό κύμα πανδημίας τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, το πλήγμα στη ψυχολογία και στο ταμείο των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών θα είναι σφοδρό. Γι’ αυτό θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα νέα μέτρα στήριξης των ΜμΕ, με εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Απαιτούνται αυξημένα αντανακλαστικά από την ελληνική κυβέρνηση και την Κομισιόν που καλούνται να δράσουν ει δυνατόν προληπτικά, για να αποφευχθούν λουκέτα επιχειρήσεων και απολύσεις εργαζομένων».

  • Ποιες οι βασικές προτάσεις της ΕΣΕΕ για αποτελεσματικότερη οικονομική διαχείριση της κρίσης;

«Η φράση κλειδί που συνοψίζει τις προτάσεις της ΕΣΕΕ είναι «ούτε μέρα χαμένη σε μέτρα τόνωσης της ρευστότητας της αγοράς». Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, πρώτον με επίσπευση των μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση, δεύτερον με ουσιαστικότερη και δικαιότερη χρηματοδοτική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και, τρίτον με εμπροσθοβαρή εκταμίευση των σημαντικών πόρων που αναλογούν στη χώρα μας από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Τα χρήματα αυτά μπορούν όχι μόνο να εξασφαλίσουν το παρόν της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και να διαμορφώσουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του μέλλοντος της χώρας. Το φθινόπωρο είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο για την αξιοποίηση τους και η ΕΣΕΕ είναι έτοιμη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της, για την επιτυχή έκβαση αυτής της εθνικής προσπάθειας».

  • Ανησυχείτε για τις επιπτώσεις της κρίσης στους απασχολούμενος σε λιανικές αλλά και χονδρεμπορικές επιχειρήσεις;

«Κανείς δεν θα μπορέσει να μείνει αλώβητος εάν η κρίση ξεπεράσει τα όρια των αντοχών μίας επιχείρησης. Όπως προανέφερα όμως, η περικοπή θέσεων εργασίας και μισθών είναι η τελευταία λύση που εξετάζει ο ιδιοκτήτης του μικρού και μεσαίου εμπορικού καταστήματος, ακόμη και όταν τίθεται θέμα οικονομικής επιβίωσης του ιδίου και της οικογένειάς του. Παρόλα αυτά η Πολιτεία πρέπει να προστρέξει με περισσότερο μέτρα στήριξης τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους εργοδότες στο λιανικό και το χονδρικό εμπόριο, προτού η εικόνα της αγοράς καταστεί μη αντιστρέψιμη».

  • Tι σκοπεύετε να επιτύχετε με τη συνεργασία με ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ;

«Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, οι δύο μεγάλες τριτοβάθμιες εργοδοτικές οργανώσεις των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, από κοινού με τη ΓΣΕΕ, την τριτοβάθμια οργάνωση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, διαγνώσαμε την ανάγκη να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας στην κατεύθυνση διασφάλισης της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της διάσωσης των θέσεων εργασίας σε αυτές, εν τέλει στην προάσπιση της κοινωνικής συνοχής. Σε μία περίοδο που η παγκόσμια οικονομία κλυδωνίζεται και η υγειονομική κρίση δείχνει να ξαναφουντώνει, τη στιγμή που αναμένονται αποφάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο οι οποίες θα καθορίσουν τις τύχες της αγοράς και της απασχόλησης για τα επόμενα χρόνια, οι υπεύθυνοι κοινωνικοί εταίροι στην Ελλάδα δείχνουν με αυτό τον τρόπο ότι βρίσκονται σε εγρήγορση και συνεννόηση. Πιστεύουμε πως η προσήλωση στον ειλικρινή διάλογο μπορεί να προστατέψει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους εργαζόμενους από πολλές «κακοτοπιές» που θα βρεθούν μπροστά μας το επόμενο διάστημα».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

00:0623/09

Γάκης: Το παράδειγμα της Κύπρου για την ασφαλή λειτουργία των θεάτρων Κορωνοϊός ,Πολιτισμός

23:5922/09

Βραζιλία-Covid-19: Πάνω από 13.400 κρούσματα σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5122/09

Ελπίζει σε πρόκριση ο ΠΑΟΚ παρά την ήττα (2-1) από την Κράσνονταρ Αθλητισμός ,Σημαντικά

23:5022/09

Ισπανία: Πόσα κρούσματα covid-19 είχε σήμερα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4022/09

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Θ. Σκυλακάκη Πολιτική

23:3022/09

Κίνα: Ο Τραμπ «διασπείρει πολιτικό ιό» στα Ηνωμένα Έθνη Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2022/09

Βόλος: 55χρονος κινδύνευσε να πεθάνει από τσίμπημα μέλισσας Ελλάδα

23:1622/09

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ψηφιακή διακυβέρνηση – Τι περιλαμβάνει Πολιτική

23:1022/09

Έκρηξη σε αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο (VIDEO) Διεθνή

23:0922/09

Αμερικανός δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός στην Τουρκία Διεθνή

23:0022/09

Λαγκαδάς: Θετικός στον κορωνοϊό εργαζόμενος – Κλείνει το δημαρχείο Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

22:5122/09

Καλό κουράγιο Θεσσαλονίκη… Άρθρα

22:5022/09

Γ. Κ. Νίκαιας: Αυξάνονται οι κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό Κορωνοϊός ,Υγεία

22:4022/09

Κορωνοϊός – Ισραήλ: Ξεπερνούν τα 5.000 κρούσματα την ημέρα! Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:3022/09

Μειώθηκαν κατά 85% οι τουρίστες στην Ελλάδα Ελλάδα ,Τουρισμός

22:2022/09

Δένδιας: Θα επιχειρήσουμε να επανεκκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές Πολιτική

22:1022/09

Κορωνοϊός: Η Ρωσία θα εγκρίνει και δεύτερο εμβόλιο έως τις 15 Οκτωβρίου Διεθνή

22:0022/09

Αύξηση στο 85% της χρήσης του ίντερνετ κατά την πανδημία Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:5022/09

Ρωσία: Συντριβή μαχητικού Su-30 στο Τβερ Διεθνή

21:4522/09

Μακρόν για Τουρκία: Έτοιμος για συζητήσεις αλλά χρειάζεται σεβασμός Διεθνή ,Σημαντικά

21:4022/09

Κορωνοϊός: Έσπασε το φράγμα των 200.000 θανάτων στις ΗΠΑ Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:3222/09

Ανακοίνωσε και επίσημα τους Τσόλακ – Ουαγκέ ο ΠΑΟΚ (VIDEO) Αθλητισμός

21:3022/09

Μικροί ποδοσφαιριστές σε δράση! Αθλητισμός ,Θεσσαλονίκη

21:2022/09

ΑΑΔΕ: Μόνο με ραντεβού στις υπηρεσίες Αττικής Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:1022/09

Βέμπερ: Να τερματιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες με Τουρκία ΕΕ

21:0022/09

Δωρεάν διανομή μασκών από τον ΦΣΘ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

20:5022/09

Τρία νέα κρούσματα σε σκήτη του Αγίου Όρους Ελλάδα ,Κορωνοϊός

20:4022/09

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή με αδήλωτες συντάξεις από χώρες της ΕΕ Οικονομία

20:3022/09

Ιερέας για Χαρδαλιά: Τον συγχαίρω που μου φίλησε το χέρι Ελλάδα ,Κοινωνία

20:2022/09

Χαροπαλεύει ο 11χρονος που χτυπήθηκε από ΙΧ οδηγώντας ηλεκτρικό πατίνι Ελλάδα

20:1122/09

Φωτιά στην Κερατέα Ελλάδα ,Κοινωνία

20:1022/09

Αντιπαράθεση Πέτσα – ΣΥΡΙΖΑ για τις καταστροφές στην Καρδίτσα Βουλή ,Πολιτική

20:0022/09

Mίλησαν για Τουρκία – Σύνοδο Κορυφής Μητσοτάκης και Αναστασιάδης Πολιτική

19:5022/09

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της 14χρονης από τον Άγιο Παντελεήμονα Ελλάδα

19:4022/09

Μητσοτάκης από Καρδίτσα: Όπου υπάρχει πρόβλημα είμαστε εδώ να το λύσουμε Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

19:3022/09

Στη Γαλλία 169 αιτούντες άσυλο Διεθνή ,Κοινωνία

19:2022/09

Στις Βρυξέλλες ο Μ. Βαρβιτσιώτης Πολιτική

19:0522/09

Κορωνοϊός: Ματαιώνεται η τελετή απονομής των Νόμπελ Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:0022/09

Ήρθαν στα χέρια σε αστικό για μη χρήση μάσκας (VIDEO) Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:5022/09

Μαγιορκίνης: Οι άνω των 65 να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:4422/09

ΥΠΕΞ: Αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας Πολιτική

18:4022/09

Θεσ/νίκη: Έσπασε την καραντίνα και πήγε σε υπηρεσία του Ευόσμου Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

18:3622/09

Κορωνοϊός: Που εντοπίζονται τα 346 νέα κρούσματα Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:3522/09

«Ιανός»: Στηρίζουν την Καρδίτσα οι ΠΑΟΚτσήδες των Μουδανιών Αθλητισμός ,Β.Ελλάδα

18:3022/09

Νέα Navtex από την Τουρκία – Ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου! Διεθνή ,Σημαντικά

18:2622/09

Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:2022/09

Στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο Ν. Αναστασιάδης Διεθνή

18:1122/09

ΙΕΛΚΑ: Αύξηση 3,2% στην απασχόληση στα σούπερ μάρκετ Ελλάδα ,Οικονομία ,Σημαντικά

18:0622/09

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής λόγω κρούσματος κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:0022/09

Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:5022/09

«Ιανός»: Δύο μέτρα νερό και λάσπη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας! Ελλάδα

17:4922/09

Κορωνοϊός: 346 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:4022/09

ΣΤΑΣΥ: Οργανωμένο σχέδιο βανδαλισμού βαγονιών οδηγεί σε έλλειψη συρμών Ελλάδα

17:3522/09

Αρχαία Βενιζέλου: Αύριο στο ΚΑΣ η μελέτη απόσπασης Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:3522/09

Κορωνοϊός – Γρεβενά: Θετικά τρία άτομα που συμμετείχαν σε πάρτι Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:3422/09

Χαρδαλιάς: Δεν φίλησα το χέρι του παπά, έκλινα στο ράσο του Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:3022/09

Καρδίτσα: Ένταση και αποδοκιμασίες στην επίσκεψη Μητσοτάκη (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2022/09

Δ. Νεάπολης – Συκεών: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε παιδιά ΑμεΑ (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Δήμοι

17:1022/09

Δήμος Λαγκαδά: Συγκέντρωση τροφίμων για Καρδίτσα Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:0022/09

ΕΛΑΣ: Αυτό είναι το νέο μήνυμα που θα ακούγεται από τα περιπολικά στην Αττική Ελλάδα ,Κορωνοϊός

16:5022/09

Παρουσίαση έκθεσης του Πάνου Τσαγκάρη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

16:4522/09

Ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος για ελληνοτουρκικό διάλογο Διεθνή ,Πολιτική ,Σημαντικά

16:4022/09

Πόσα πρόστιμα «έπεσαν» για μη χρήση μάσκας Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:3322/09

Συνάντηση Καββαθά με βιοτέχνες και επαγγελματίες Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

16:3122/09

Παραιτήθηκε από τον Άρη και πλαισιώνει τον Τζιτζικώστα ο Χαριστέας Αθλητισμός

16:3022/09

Στρατιωτική Δικαιοσύνη: Καταγγελία για φωτογραφική διάταξη Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

16:2222/09

Τον ΟΛΘ επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ρ.Α.Λ. Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Ναυτιλία

16:2022/09

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το επεισόδιο στη Νικόπολη Θεσ/νίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:2022/09

Θανατηφόρο τροχαίο στη Ρόδο με θύμα 40χρονο Ελλάδα ,Κοινωνία

16:1022/09

Ηλεκτρονικά η εγγραφή των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια Ελλάδα ,Πολιτική

16:0622/09

Τι λέει ο Χαρδαλιάς για το περιστατικό με τον ιερέα Πολιτική

16:0022/09

Έρχονται 800 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων στον Έβρο (VIDEO) Χωρίς κατηγορία

15:5022/09

Εντός Οκτωβρίου η ρύθμιση της εξ αποστάσεως εργασίας Βουλή ,Πολιτική

15:4222/09

Διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:4122/09

ΠΕΔ-ΚΜ: Ζητά επέκταση των σχολικών γευμάτων Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

15:4022/09

Τουρκία: Βγήκε από το λιμάνι το Oruc Reis Διεθνή

15:3422/09

Πυρκαγιά στην Κάρπαθο Ελλάδα ,Κοινωνία

15:2022/09

Βρέθηκε ο αγνοούμενος 16χρονος από τη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:1022/09

Βορίδης: Κρίσιμη παρέμβαση στο Συμβούλιο Υπουργών ΕΕ Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Πολιτική

15:0022/09

Έδεσαν, χτύπησαν και λήστεψαν επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0022/09

Έκρυβαν αρχαία νομίσματα στο σπίτι τους (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:0022/09

Ζορπίδης: Xιλιάδες εξαιρούνται από τα 150 εκ. της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

14:5822/09

Μητοτάκης: Αποζημιώσεις εξπρές για τους πληγέντες (ΦΩΤΟ) Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

14:5022/09

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αθωώθηκαν ορκωτοί λογιστές που «δεν είδαν» υπεξαίρεση Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:4322/09

Σε λειτουργία ξανά σιντριβάνια της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+VIDEO) Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:4022/09

Λακασάς: Η 4η βιομηχανική επανάσταση και ο… Προμηθέας (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

14:4022/09

Προγνωστικά στοίχημα: Με το 1.97 στη Ρωσία και το combo της Σλάβια Πράγας Αθλητισμός

14:3022/09

Δ. Καλαμαριάς: Συγκεντρώνει τρόφιμα για τους πληγέντες της Καρδίτσας Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:2022/09

Κορωνοϊός: Περιοριστικά μέτρα στο Άγιο Όρος Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

14:1022/09

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που είναι σε αναστολή λειτουργίας Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Παιδεία

14:0422/09

Συκιές: 271 μαθητές με αυλή… εργοτάξιο (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

14:0022/09

Παράταση για τις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες έως 50 ευρώ Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

13:4822/09

Θεσ/νίκη: Διαμαρτυρία για μετάθεση γιατρού της Γερακαρούς στο ΑΧΕΠΑ (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:4522/09

«Φάουλ» από τον Χαρδαλιά: Φίλησε το χέρι ιερέα (VIDEO) Κορωνοϊός ,Παραπολιτικά

13:3922/09

Η Κρασνόνταρ, ο ΠΑΟΚ και ο… πεναλτάκιας διαιτητής Αθλητισμός

13:3122/09

Κορωνοϊός: Αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:3022/09

Σύλληψη γυναίκας για εμπρησμό από αμέλεια στη Θεσσαλία Ελλάδα ,Κοινωνία

13:1522/09

ΠτΔ: Να αγωνιστούμε για την επανένωση της Κύπρου Κοινωνία

13:0422/09

Καϊτεζίδης: Με… παράγκες η μεταρρύθμιση της Κεραμέως (ΗΧΗΤΙΚΟ) Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

13:0322/09

Πέλλα: Εκτός σχολείου για δεύτερη εβδομάδα οι μαθητές Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Παιδεία

13:0022/09

Πάνω από 210.000 στρέμματα κάτω από το νερό στον θεσσαλικό κάμπο Ελλάδα ,Κοινωνία

12:4522/09

Τον έβγαλαν σηκωτό από λεωφορείο (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:3022/09

Μπακογιάννης: Στη διάθεση του κράτους ο μηχανισμός του δήμου Δήμοι ,Ελλάδα

12:2722/09

Κρούσμα κορωνοϊού στο υπουργείο Εργασίας Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:1622/09

Βριλήσσια: Κρούσμα σε μαθητή δημοτικού σχολείου Δήμοι ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:1522/09

Στο Άγιον Όρος ο Τσιόδρας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:0922/09

Κορωνοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων – Στους 349 οι νεκροί Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ