Γ. Σμυρλής: Γραφεία εξωστρέφειας σε κάθε Περιφέρεια (ΦΩΤΟ)

Γ. Σμυρλής: Γραφεία εξωστρέφειας σε κάθε Περιφέρεια (ΦΩΤΟ)

Κατά 46% έχουν αυξηθεί οι δράσεις εξωστρέφειας και στήριξης των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, καθώς το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας το 2022 περιλαμβάνει 670 δράσεις σε 47 χώρες, έναντι 458 δράσεων πέρυσι.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τα ανωτέρω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Σμυρλής από το βήμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν ΕΒΕΘ και Enterprise Greece, με την ευκαιρία της 86ης ΔΕΘ.

Ο κ. Σμυρλής επισήμανε πως παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, πραγματοποιήθηκαν 166 δράσεις εξωστρέφειας. Η οικονομική διπλωματία ασκείται πλέον οργανωμένα, συστηματικά και με σύγχρονα εργαλεία από το Υπουργείο Εξωτερικών και την Ενιαία Πύλη Εξωστρέφειας. Μάλιστα, η κυβέρνηση, προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας στις εξαγωγικές τους δράσεις, θα δημιουργήσει τους επόμενους μήνες, Γραφεία Εξωστρέφειας σε κάθε Περιφέρεια.

Enterprise Greece: Και εξαγωγές και επενδύσεις

Παίρνοντας το λόγο ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή αύξηση των ελληνικών εξαγωγών- αγαθών και υπηρεσιών- κατά 41% το 2021, σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, ανοδική πορεία που διατηρείται και κατά το φετινό έτος αφού στο 7μηνο του 2022 καταγράφηκε αύξηση εξαγωγών κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ο κ. Γιαννόπουλος επίσης αναφέρθηκε στην αύξηση και των άμεσων ξένων επενδύσεων κατά 72, 1% στο 2021, στα 4,8 δισ ευρώ, επισημαίνοντας ότι η Enterprise Greece υποστηρίζει και την προσέλκυση και υλοποίηση ξένων επενδύσεων, προσφέροντας μάλιστα σειρά υπηρεσιών, ταχύρρυθμων, όπως πχ αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων και σύνδεσης επενδυτών με τον τραπεζικό τομέα.

ECG: Εξαγωγές με …ασφάλιση.

Η Export Credit Greece AE, δηλαδή ο πρώην Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, πρόκειται στην επόμενη πενταετία να υποστηρίξει εξαγωγές ύψους 8,7 δισ, με παραγόμενο προιόν 21,6 δισ και προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ 8,1 δισ. ευρώ.

Τα ανωτέρω ανέφερε ο πρόεδρος του ECG κ. Θεόδωρος Βουρδόλης, σημειώνοντας ότι ο νέος φορέας προσφέρει προϊόντα trade finance αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες στις εξαγωγικές εταιρείες.

Από πλευράς ΕΒΕΘ χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάνος Μεραξόπουλος, ο οποίος επισήμανε τον εξαγωγικό δυναμισμό των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθηθούν στο “παράγω-εξάγω” αν με ταχύτερους ρυθμούς εγκρίνονταν τα επενδυτικά προγράμματα και απελευθερώνονταν οι χρηματοδοτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στ. Πέτσας: Έκανα μια ατυχή δήλωση – Ζητώ συγνώμη από όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι (VIDEO)

«Ένα μόνο βλέμμα της μια ολόκληρη σκηνή»- Τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρονται εκτενώς στον θάνατο της Ειρήνης Παπά

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας λαμβάνει το θερμό χειροκρότημα των ευρωβουλευτών

Η συμμετοχή του ΟΣΕΘ στην 86η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

ΕΒΕΘ: Παράταση έως τις 19 Σεπτεμβρίου στην υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης του 

Υφ. Αθλητισμού: Διοργανώσαμε το κορυφαίο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στα 69 χρόνια ιστορίας του

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top