Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει φεστιβάλ γαστρονομίας με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων και παραγωγών του νομού.
Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])
Μέλι, ελιές και ελαιόλαδο, τσίπουρο, κρασί και μπύρα, βότανα και ένα σωρό άλλα τοπικά προϊόντα θα προβληθούν από τους παραγωγούς της Χαλκιδικής στο πλαίσιο της γιορτής γαστρονομίας που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα, το 2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Νέο Μαρμαρά, στο Δήμο Σιθωνίας, όπου στο χώρο της προβλήτας δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα οι τοπικοί παραγωγοί θα εκθέτουν τα προϊόντα τους. Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής καθώς και παραδοσιακές μαγείρισσες από τους συλλόγους της κοινότητας θα ετοιμάζουν τις γευστικές δημιουργίες τους, βασισμένες σε τοπικές συνταγές. Μάλιστα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βαθμολογήσουν το αγαπημένο τους πιάτο και να επιβραβεύσουν τους σεφ! Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει και η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Professionals Greece.
Άρωμα Μικράς Ασίας
Το 2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL θα έχει και άρωμα Μικράς Ασίας, καθώς διανύουμε το 2022, που είναι έτος μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής και η εκδήλωση σε ένα αμιγώς προσφυγικό χωριό είναι μια ευκαιρία για αναφορά στην σπουδαία γαστρονομία των Ελλήνων, που ήρθαν από εκεί.
Στα highlights της διοργάνωσης συμπεριλαμβάνεται και το Olive Oil Tasting σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από τον Olive oil Expert Οδυσσέα Βλαχάβα για αυτούς που θέλουν να μυηθούν στην αναγνώριση των αρωμάτων και των γεύσεων του αγνού παρθένου ελαιόλαδου της Χαλκιδικής.
Στρατηγικός στόχος του TASTE HALKIDIKI όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης είναι να αποτελεί μια σταθερή αναφορά για την γαστρονομία όλης της Χαλκιδικής, να συμβάλλει στην ανάπτυξη περιοχών, τουριστικών και με αφορμή τη γαστρονομία, στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, αλλά και να συνδέει την παραγωγή με τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Σημειώνεται ότι το 2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Νέο Μαρμαρά, στο Δήμο Σιθωνίας, με ώρα έναρξης στις 17.00 και ελεύθερη για το κοινό, αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADERCLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.
Υπενθυμίζεται ότι το 1ο Taste Halkidiki Festival πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 στην πλατεία της Νέας Φώκαιας, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χαλκιδική: Η εμπειρία ως μελισσοκόμος στο δάσος του Χολομώντα
Taste Halkidiki: Όλες οι γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα σ’ ένα φεστιβάλ γαστρονομίας
Taste Halkidiki #2: Παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικά κρασιά, σουσαμόπιτα και μουντοβίνα
Γ. Κουφίδης: «Πρέπει να αλλάξουμε επίπεδο στις υπηρεσίες μας, όχι σήμερα, χθες»
Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος: Στη μνήμη του Πατέρα Επιφάνιου το ετήσιο συμπόσιο