Ι. Χατζηθεοδοσίου: Οι εκλογές να αποτελέσουν την απαρχή μίας πορείας με αναπτυξιακό πρόσημο

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Οι εκλογές να αποτελέσουν την απαρχή μίας πορείας με αναπτυξιακό πρόσημο

«Είναι παραπάνω από αναγκαίο οι εκλογές να αναδείξουν την σημασία της λογικής και των ρεαλιστικών λύσεων. Τα έντονα αποτυπώματα της κρίσης στην ελληνική οικονομία, δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας» σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδροςτου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με αφορμή τις εθνικές εκλογές.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου:

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή μίας ακόμα εκλογικής αναμέτρησης , όπου ο Έλληνας πολίτης καλείται -και δικαιούται- να αποφασίσει για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Πρόκειται ασφαλώς για μία κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας. Ειδικά αυτές οι εκλογές όμως, λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μετά από μία δεκαετία κρίσης, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν άλλη βαρύτητα.

Μετά από αρκετά χρόνια δραματικών αλλαγών, υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου, μείωσης εισοδημάτων και καίριων χτυπημάτων στην επιχειρηματικότητα, είμαστε σε ένα μεταίχμιο. Μπορεί μεν να έχουμε απαλλαγεί από τα μνημόνια, όμως παραμένουμε ακόμα υπό την επιτήρηση των δανειστών.

Η άποψη του χώρου που εκπροσωπώ, των μικρομεσαίων δηλαδή, είναι ξεκάθαρη. Είναι η ώρα που πρέπει η χώρα να κάνει βήματα προς τα εμπρός και να αφήσει επιτέλους στο περιθώριο πολιτικές και νοοτροπίες που μας κράτησαν καθηλωμένους για χρόνια. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν «μεσσίες» που θα μας οδηγήσουν στη Γη της Επαγγελίας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο οι εκλογές να αναδείξουν την σημασία της λογικής και των ρεαλιστικών λύσεων. Τα έντονα αποτυπώματα της κρίσης στην ελληνική οικονομία, δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας.

Μείζονα θέματα για όλη την επιχειρηματική κοινότητα όπως υπερφορολόγηση, ενίσχυση της ρευστότητας, αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, προσέλκυση σοβαρών επενδυτικών σχεδίων, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν χρόνο για να επιλυθούν.

‘Αρα, η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, πρέπει να εργαστεί με συνέπεια και πρόγραμμα για να επιτύχει σοβαρά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, λόγω της πολυπλοκότητας των θεμάτων, θεωρώ απαραίτητη την ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι απαιτήσεις είναι περισσότερες και η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει πολιτικά παιχνίδια και ιδεοληψίες από κανέναν.

Σύμφωνα με πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές, τα βάρη τα οποία επωμίστηκε η μεσαία τάξη κατά τη διάρκεια της κρίσης, ήταν πολλά περισσότερα από αυτά που της αναλογούσαν. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και ταυτόχρονα να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, έτσι ώστε να υπάρξει προοπτική για τη χώρα.

Εμείς το μόνο που σημειώνουμε είναι το προφανές. Χωρίς ενισχυμένη επιχειρηματικότητα, χωρίς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα προοδεύουν και θα παράγουν πλούτο, δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά. Αυτό οφείλει να αντιληφθεί η κυβέρνηση και η εν γένει πολιτική ηγεσία. Ότι δηλαδή η ραχοκοκαλιά, το στήριγμα της ελληνικής οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μόνο με την τόνωση τους, την ανάπτυξη και ευημερία τους θα εισέλθει -επιτέλους- η χώρα σε πορεία με αναπτυξιακό – θετικό πρόσημο».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top