Ιδρύεται φορέας ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας

Ιδρύεται φορέας ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας

Την ίδρυση φορέα ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας ανήγγειλαν 40 περίπου εκπρόσωποι εταιριών που είτε δραστηριοποιούνται είτε επιθυμούν τη σύναψη επαγγελματικών σχέσεων στις δύο χώρες.

Το Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (Hellenic-Indian Business Council HIBC), όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί μια πλήρως αυτόνομη μη κερδοσκοπική οργάνωση που θα λειτουργεί για τη συνεχή βελτίωση των ελληνο-ινδικών σχέσεων βάσει των οικονομικών και εμπορικών εξελίξεων και βεβαίως για την προώθηση των επαγγελματικών συμφερόντων των Μελών στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας.

Το HIBC, όπως αναφέρεται, θα λειτουργήσει ως εκπρόσωπος αντίστοιχων Ινδικών Φορέων και σύμβουλος κυβερνήσεων και οργανισμών, προκειμένου να επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα στα θέματα πολιτικής που επηρεάζουν τις ελληνο-ινδικές οικονομικές σχέσεις. Θα λειτουργήσει σαν σημείο επαφής και διασύνδεσης μεταξύ των κυβερνήσεων και του ιδιωτικού τομέα για την προώθηση και επίλυση θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος.

Το Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στοχεύει:

  • Στην προώθηση και την ανάπτυξη των ελληνο-ινδικών σχέσεων στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα
  • Στην ενίσχυση της διακίνησης του εμπορίου και της ανάπτυξης μεταξύ των δύο χωρών.
  • Στην στήριξη των Ελλήνων επιχειρηματιών που επιθυμούν να δημιουργήσουν συνεργασίες με εταιρείες της Ινδίας
  • Στην αμφίδρομη παρουσίαση & προσέγγιση των Ελληνικών και Ινδικών επιχειρηματικών κοινοτήτων και τομέων
  • Στην οργάνωση ενός μόνιμου φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού επιχειρηματικού και εμπορικού ενδιαφέροντος.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκροτηθεί 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει πρωτοβουλίες επιχειρηματικών επαφών στο πλαίσιο της ΔΕΘ όπου εφέτος η Ινδία είναι τιμώμενη χώρα και όπου το Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο θα έχει εκθεσιακό περίπτερο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ