Καταστήματα: Κινητικότητα και νέες χρήσεις στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς

Καταστήματα: Κινητικότητα και νέες χρήσεις στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Για νέες χρήσεις μισθώνονται καταστήματα στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς και στην οδό Μεταμορφώσεως, δύο από τους βασικούς άξονες της τοπικής αγοράς, που παλιότερα λειτουργούσαν ως καφετέριες ή καταστήματα ένδυσης και καλλυντικών. Κάποια εξ αυτών μάλιστα ήταν κενά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των νέων τάσεων στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς αποτελούν γωνιακό κατάστημα στο κύριο τμήμα του πεζόδρομου (σ.σ. από τη Μεταμορφώσεως μέχρι την Πασσαλίδη) που ήταν κενό από το περσινό καλοκαίρι και παλιά λειτουργούσε ως καφέ-μπαρ και εδώ και λίγες ημέρες στεγάζει κατάστημα της αλυσίδας ξηρών καρπών “Nuts Factory”, ενώ λίγο πιο κάτω και στην ίδια πλευρά του πεζόδρομου σε μαγαζί  που ήταν για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα κενό και λειτουργούσε παλιά ως κατάστημα ρούχων ανοίγει προσεχώς κατάστημα της γνωστής παλιάς θεσσαλονικιώτικης επιχείρησης λουκουμιών “Παπαδόπουλος”.

Και οι δυο αυτές χρήσεις ανήκουν επί της ουσίας στον ίδιο τομέα, δηλαδή των take away snacks, που έχει ήδη προ πολλού έντονη παρουσία στον πεζόδρομο, η οποία ενδυναμώνεται περαιτέρω και καταδεικνύει την τάση των πολιτών να απολαμβάνουν μικρές και όχι ακριβές νοστιμιές στη βόλτα αλλά και στο σπίτι τους.

Στην απέναντι πλευρά κατάστημα που στο παρελθόν στέγαζε εταιρεία καλλυντικών εδώ και μερικούς μήνες στεγάζει υποκατάστημα της ιταλικής αλυσίδας ταχυμεταφορών, εκτύπωσης και μάρκετινγκ “Mail Boxes E.T.C.”, ενώ πρόσφατα τέθηκαν σε λειτουργία στην οδό Μεταμορφώσεως καταστήματα “Nova” και “Acoustica Medica”.

Την τελευταία διετία, εξάλλου, καταγράφεται κινητικότητα στην τοπική αγορά καταστημάτων από αλυσίδες κινητής τηλεφωνίας, εταιρειών ενέργειας, νέων τεχνολογιών κ.ο.κ.

Προ της ελληνικής οικονομικής κρίσης ο πεζόδρομος της Καλαμαριάς εκτός από καφετέριες, μπαρ και καταστήματα εστίασης διέθετε και αρκετά καταστήματα ένδυσης-υπόδησης, αλλά στα χρόνια της κρίσης αρκετά από αυτά έκλεισαν και αντικαταστάθηκαν από καφετέριες-μπαρ, κάποια εκ των οποίων έκλεισαν στη διάρκεια της πανδημίας. Ακολούθησε – από πέρυσι – η ενεργειακή κρίση που έχει επιφέρει επίσης λουκέτα σε καφετέριες-μπαρ, όπως επίσης – ειδικά το τελευταίο διάστημα – σε ταβέρνες και εστιατόρια στην περιοχή του πεζόδρομου και γενικότερα στην Καλαμαριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Νέο κύμα λουκέτων στην εστίαση – “Αναστενάζει” ο κλάδος σε Καλαμαριά και Τούμπα

Καλαμαριά: Ανθεκτική στην κρίση η τοπική αγορά παρά τα προβλήματα – Μικρή αύξηση των κενών καταστημάτων

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top