Κρουαζιέρα: Απόβαση Αμερικανών, Βρετανών και Ισραηλινών σε Θεσσαλονίκη και Βόλο

Κρουαζιέρα: Απόβαση Αμερικανών, Βρετανών και Ισραηλινών σε Θεσσαλονίκη και Βόλο

Στις οκτώ το πρωί αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο Azamara Onward προερχόμενο από την Καβάλα και μεταφέροντας 220 επιβάτες, κυρίως Αμερικανούς και Βρετανούς. Τη σκυτάλη παίρνει το Crown Iris το οποίο θα φτάσει στην πόλη αύριο (Πέμπτη 4/08) με περισσότερους από 1.500 Ισραηλινούς επιβάτες.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Η Θεσσαλονίκη φέτος πρωταγωνιστεί στον τομέα της κρουαζιέρας με τα κρουαζιερόπλοια να καταφθάνουν στο λιμάνι της, ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου, και να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό εν μέσω καλοκαιριού, και την τελευταία άφιξη να είναι προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου.

Σήμερα, είναι η 29η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου, και συγκεκριμένα του Azamara Onward, το οποίο προερχόμενο από Καβάλα αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 08.00 το πρωί μεταφέροντας μόλις 220 επιβάτες, ως επί το πλείστον Αμερικάνους και Άγγλους. Και λέμε, μόλις, διότι στην προηγούμενη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου οι επιβάτες ήταν παραπάνω από τους διπλάσιους, και συγκεκριμένα 508.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί 10ήμερη κρουαζιέρα αναχωρώντας από την Κωνσταντινούπολη ενώ τα υπόλοιπα λιμάνια προσέγγισης είναι της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης (σήμερα 3 Αυγούστου), του Βόλου (αύριο 4/08), της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σαντορίνης, του Ηρακλείου Κρήτης, του Ναυπλίου με τελευταίο σταθμό τον Πειραιά.

Το Azamara Onward έχει έρθει μέχρι στιγμής στη Θεσσαλονίκη δυο φορές (4 και 13 Ιουλίου) και η σημερινή του άφιξη στο λιμάνι της πόλης είναι και η τελευταία για τη φετινή χρονιά. Το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει στις 10 το βράδυ με προορισμένο του το λιμάνι του Βόλου.

Το Crown Iris με Ισραηλινούς επιβάτες

Άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο που αναμένεται να δέσει στη Θεσσαλονίκη είναι το Crown Iris, μήκους 207 μ. Το συγκεκριμένο πλοίο θα μεταφέρει Ισραηλινούς επιβάτες και πρόκειται για την πρώτη προσέγγισή του στην πόλη.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr στο κρουαζιερόπλοιο θα επιβαίνουν περισσότεροι από 1.500 επιβάτες, κατά 99,9% Ισραηλινοί. Κατά την παραμονή τους στην πόλη οι τουρίστες θα ξεναγηθούν στα σημαντικά αξιοθέατά της αλλά και σε σημεία εβραϊκού ενδιαφέροντος. Το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας με επόμενο σταθμό την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο. Το Crown Iris θα προσεγγίσει τη Θεσσαλονίκη, άλλη μια φορά για φέτος, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σχολιάζοντας την άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη, ο Ιερώνυμος Γεωργίου του ναυτιλιακού τουριστικού πρακτορείου που αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη εταιρία, δηλώνει στο GRTimes.gr πως παλαιότερα υπήρχαν πολύ περισσότερες αφίξεις από την εν λόγω εταιρία κρουαζιέρας. «Η αλήθεια είναι ότι η πόλη προσπαθεί, θα θέλαμε όμως να έχουμε συχνότερη παρουσία στη Θεσσαλονίκη» δηλώνει στο GRTimes.gr ο κ. Γεωργίου.

Δυναμική η κρουαζιέρα και στο Βόλο

Έντονη είναι η παρουσία της κρουαζιέρας και στο λιμάνι του Βόλου με τις προσεγγίσεις για τη φετινή χρονιά να φτάνουν συνολικά μέχρι τέλος του έτους τις 46.

Σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου, το Crown Iris θα είναι δεμένο στο λιμάνι του Βόλου, από το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, όπου και θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, τους 1.543 τουρίστες θα υποδεχτούν στον χώρο υποδοχής του λιμένα Βόλου στελέχη του τουρισμού του δήμου Βόλου, μεταξύ των οποίων και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού Τοκαλή.

Τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού Δήμου Βόλου θα προμηθεύουν, όπως και σε κάθε προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου, τους επιβάτες με χάρτες της πόλης, έντυπο υλικό της περιοχής και θα παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστούν οι επιβάτες.

«Οι επιβάτες που φτάνουν στο Βόλο με κρουαζιερόπλοια, είτε περιηγούνται στην πόλη μόνοι τους, είτε συμμετέχουν σε οργανωμένες εκδρομές που περιλαμβάνουν αρχαιολογικό μουσείο και χωριά του Πηλίου -Πορταριά και Μακρινίτσα-, είτε μισθώνουν ποδήλατα και κάποιοι επιλέγουν εκδρομή στα Μετέωρα» δηλώνει στο GRTimes.gr η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού Τοκαλή.

Σχετικά με τους Ισραηλινούς επισκέπτες, όπως η ίδια αναφέρει το Ισραήλ είναι στις πέντε πρώτες χώρες που επιλέγουν το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή για διακοπές. Παράλληλα, η περιοχή της Μαγνησίας προσελκύει εν δυνάμει Ισραηλινούς επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ακίνητα τουριστικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται, πως άλλη μια προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου θα υποδεχθεί ο Βόλος, αύριο, Πέμπτη 4 Αυγούστου, και πρόκειται για το Azamara Onward, προερχόμενο από Θεσσαλονίκη.

Η Mano Maritime

Το κρουαζιερόπλοιο MS Crown Iris διευθύνεται από τη ναυτιλιακή εταιρία Mano Maritime, η οποία ιδρύθηκε από τον Moshe Mano και είναι θυγατρική του Ομίλου Mano Holdings η οποία έχει συμφέροντα και σε άλλους τομείς όπως ακίνητα, ξενοδοχεία και τεχνολογία.

Για την ιστορία, στη δεκαετία του 1930, ο πατέρας του Moshe, Mordechai Mano (γεννημένος στη Θεσσαλονίκη), μετανάστευσε στο Ισραήλ με την οικογένειά του. Ο γιος του, Moshe Mano γεννήθηκε το 1955 στη Χάιφα και έλαβε εκπαίδευση στον τομέα της ναυτιλίας. Στα τριάντα του, ίδρυσε μια ναυτιλιακή εταιρεία, με την επωνυμία Mano Maritime, η οποία έγινε ανεξάρτητη εταιρεία, που δραστηριοποιείται τόσο στην κρουαζιέρα όσο και στη ναυτιλία φορτίου. Με τα χρόνια η εταιρεία διαφοροποίησε τις δραστηριότητές της ως μέρος του Ομίλου Mano Holdings και έχει συμφέροντα σε άλλους τομείς, όπως ακίνητα, ξενοδοχεία και τεχνολογία.

* Φωτογραφία αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΠΙΣΗΣ:

Κρουαζιέρα – Τουρισμός: Το Azamara Onward στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Κρουαζιέρα: Αμερικάνοι και Άγγλοι επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: «Θερμό» καλοκαίρι με υψηλές πληρότητες 

Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: Home port για Αμερικάνους, Κύπριους και Έλληνες

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη άφιξη κρουαζιέρας για home port (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Βόλος – Πήλιο: Βιωματικές εμπειρίες σε θάλασσα και βουνό (ΦΩΤΟ)

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top