Κτήμα Κυρ-Γιάννη: Δύο κορυφαίες ειδικές διακρίσεις για το “ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Vineyard 2021”

Κτήμα Κυρ-Γιάννη: Δύο κορυφαίες ειδικές διακρίσεις για το “ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Vineyard 2021”

Δύο κορυφαίες ειδικές διακρίσεις έφερε στην Νάουσα το ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Vineyard 2021 (σ.σ. το πρώτο ροζέ της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ από τον αμπελώνα της Νάουσας) την πρώτη επίσημη μέρα της Άνοιξης, κάνοντας ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Το πρώτο ροζέ από Ξινόμαυρο Νάουσας της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, από τον μικρό αμπελώνα του Κτήματος στην Γάστρα, και μάλιστα στην πρώτη εσοδεία κυκλοφορίας του, κατάφερε να ξεχωρίσει με ακόμη υψηλότερες διακρίσεις από το… χρυσό μετάλλιο. Συγκεκριμένα το ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Vineyard 2021 απέσπασε:

-Τον τίτλο «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΖΕ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ» στον Mundus Vini Spring Tasting 2023 και

-Το «ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ» στον Concours Mondial De Bruxelles Rose Session 2023

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του Διαγωνισμού των Βρυξελλών, το ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Vineyard 2021 ανταγωνίστηκε ανάμεσα σε 1200 ροζέ ετικέτες από 25 χώρες, κερδίζοντας ένα από τα μόλις 15 «Μεγάλα Χρυσά» μετάλλια που απονεμήθηκαν, εκπροσωπώντας επάξια τα ελληνικά ροζέ σε όλο τον κόσμο!

Η απονομή των βραβείων έγινε στις 20 Μαρτίου 2023 (ημέρα της εαρινής ισημερίας) κατά τη διάρκεια της Prowein, της μεγαλύτερης έκθεσης του κλάδου παγκοσμίως.

Η διοίκηση της εταιρείας συγχαίρει την ομάδα γεωπόνων και οινολόγων της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ “που με αφοσίωση, τεχνογνωσία και πολλή δουλειά δίνουν μια πρόγευση της δυναμικής του μικρού αμπελοτεμαχίου στη Γάστρα, που αποκτήθηκε από το Κτήμα το 2012 και έκτοτε γίνεται μια σημαντική και συστηματική προσπάθεια πειραματισμού, έρευνας και ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία ενός ακόμη μεγάλου κρασιού από ένα ακόμη ξεχωριστό sub-terroir του αμπελώνα της Νάουσας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα καλύτερα κρασιά η ‘Καλή Ρίζα’ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Το GRTimes.gr στο Κτήμα Κυρ Γιάννη: 10.000 επισκέπτες σε έναν χρόνο! (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top