Μ. Βορίδης από Θεσσαλονίκη: Καμιά κυβέρνηση δεν καταρρέει-Στ. Πέτσας: Έξτρα χρηματοδότηση για τους δήμους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μ. Βορίδης από Θεσσαλονίκη: Καμιά κυβέρνηση δεν καταρρέει-Στ. Πέτσας: Έξτρα χρηματοδότηση για τους δήμους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η πρώτη θεματική εκδήλωση που αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση στην περιοχή του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Επίσης στην εκδήλωση στην οποία οικοδεσπότης ήταν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης μετείχαν ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ, Διονύσης Χατζηδάκης, ενώ παραβρέθηκαν πλήθος βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης κ.α.

Μ. Βορίδης: Η κυβέρνηση που καταρρέει έχει 9,5 μονάδες διαφορά

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε ακούσει πολλά. Ακούσαμε π.χ. ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Ακούσαμε ότι καταρρέει. Ακούσαμε ότι έχει απονομιμοποιηθεί. Ότι υπάρχει μόνο στο Κοινοβούλιο, διότι αυτοί οι βουλευτές τη ΝΔ που τη στηρίζουν, δεν ανταποκρίνονται στα λαϊκά κελεύσματα ώστε να τη ρίξουν ώστε να πάμε σε εκλογές. Η δική μου πρόβλεψη ήταν, ότι όλο αυτό θα ήταν «άσφαιρο» και αυτό θα φαινόταν στις πρώτες μετρήσεις. Η κυβέρνηση λοιπόν που καταρρέει, έχει σήμερα 9,5 μονάδες διαφορά, εξακολουθεί δηλαδή να είναι ηγεμονική. Τώρα θα πει κάποιος «ήταν σωστό αυτό που έγινε;». Μα αυτό δεν χρειάζεται να μας το πει κάποιος, μας το είπε ο πρωθυπουργός. Διότι αυτός είναι που αναγνώρισε το σφάλμα, ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έκανε τις διορθωτικές κινήσεις, ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έκανε τις αντικαταστάσεις. Αντίθετα, όλοι οι υπόλοιποι και κυρίως ο κ. Ανδρουλάκης, δεν έκανε καν τον κόπο να κάνει μια επίσκεψη από την Υπηρεσία Πληροφοριών να μάθει την αιτία. Άρα λοιπόν, ξεκαθαρίζει και αυτό το τοπίο. Σ’ αυτή την υπόθεση, ολόκληρη η ΝΔ είναι ενωμένη και συντεταγμένη και δεν υπάρχει η παραμικρή παραφωνία» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών.

1.000 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε επιπλέον 1.000 προσλήψεις ατόμων που θα απασχοληθούν στη Δημοτική Αστυνομία. «Στον φετινό προγραμματισμό προσλήψεων, μαζί με τις νέες προσλήψεις μηχανικών, έχουμε προβλέψει και επιπλέον 1.000 θέσεις για τη Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου να ενισχυθούν οι δήμοι» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Στ. Πέτσας: Ανάπτυξη για όλους

«Η χώρα έχει στη διάθεσή της, πάνω από 70 εκ. ευρώ συνδυαστικά, από παραδοσιακά εθνικά εργαλεία, όπως το «Αντώνης Τρίτσης», το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι ένα στοίχημα για όλους μας για την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση, να απορροφήσουμε αυτούς τους πόρους, προς όφελος των πολιτών. Άρα μιλάμε για Ανάπτυξη για όλους και αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να το κρατήσουμε όλοι. Γιατί δεν είναι μόνο λόγια, είναι χρήματα πάνω στο τραπέζι. Χρήματα που σημαίνουν έργα, πολλά εκ των οποίων γίνονται εδώ στο ν. Θεσσαλονίκης» τόνισε από το βήμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Μπορεί η Ανάπτυξη να αφορά το σήμα και το αύριο, αλλά δεν πρέπει να μας τραβά την προσοχή από ένα σημαντικό στοιχείο της Αυτοδιοίκησης, που βοηθά στη σταθερότητα της χώρας σήμερα. Και αυτό είναι η ανθεκτικότητά της. Και ανθεκτικότητα στη σημερινή συγκυρία, είναι να αντιμετωπίσουμε εξωγενείς προκλήσεις όπως ο Κορωνοϊός, αλλά και την ενεργειακή κρίση. Και ανθεκτικότητα είναι όταν εμείς ενισχύουμε την αυτοδιοίκηση ώστε να απορροφήσει αυτούς τους κραδασμούς.

Πράγματι, για όσους δεν ξέρουν, έχουμε μια κοινή επιτροπή στο υπουργείο Εσωτερικών, μαζί με το υπουργείο Οικονομικών και την ΚΕΔΕ και εκεί είχαμε κάνει μια πρώτη αποτίμηση για το ενεργειακό κόστος σε ετήσια βάση για την τρέχουσα χρονιά και είχαμε πει ότι θα είναι περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον. Στο πρώτο εξάμηνο του 2022 διαθέσαμε στους δήμους 218 εκατομμύρια ευρώ σε τρεις διαφορετικές δόσεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο δεύτερο εξάμηνο» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Καλαφάτης: Έρχονται έργα Ανάπτυξης που θα αναπλάσουν την εικόνα της περιοχής

«Εγώ θέλω να κάνω μόνο μία αναφορά για τον ρόλο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης ο οποίος είναι κάπως ιδιότυπος. Το υπουργείο και εγώ προσωπικό αναλάβαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να λειτουργήσουμε ως επιταχυντής, ως καταλύτης, όσον αφορά το Αναπτυξιακό κομμάτι και της δημιουργίας υποδομών στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή. Χθες είχαμε την ευκαιρία την ευκαιρία να ακούσουμε τον πρωθυπουργό να μιλά για 30 έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης μέχρι το 2030. Ενδεικτικά ανέφερε, μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο σε μια πρωτόγνωρη στα χρονικά προσέγγιση της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης που σε βάθος χρόνου, θα δώσουν την πραγματική σύγχρονη εικόνα της περιοχής» τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Σαφείς αιχμές Μαρινάκη για Ευάγγελο Βενιζέλο

«Η πρώτη εκδήλωση που κάνουμε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ αφορά την αυτοδιοίκηση και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πιο πριν είπε ο κ. Χατζηδάκης, πως «η ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και η ΝΔ μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο κόσμος της, είναι τα στελέχη της, είναι οι ψηφοφόροι της, είναι αυτοί οι οποίοι έχουν συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα οποία έχουν δώσει πάρα πολλά. Μη γελιέστε αυτό που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση στον τομέα της Αυτοδιοίκησης αποτελεί τον «καθρέφτη» για όλα όσα προσπάθησαν να κάνουν σε όλα τα υπόλοιπα θέματα. Δεν αγαπάνε τυχαία τους «μπαχαλάκηδες». Στην πραγματικότητα για να μην παρεξηγηθώ πολιτικά, ως τέτοιοι συμπεριφέρονται. Ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν, όποιον δεν μπορούν να πείσουν, πάνε να τον καταστρέψουν. Δεν μπορούν να κερδίσουν οι δικοί τους εκπρόσωποι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Απλή αναλογική. Δεν μπορούν να πείσουν για τις ιδέες τα Πανεπιστήμια; Καταλήψεις. Δε μπορούν να βγουν έξω στην κοινωνία ότι ο πρώτος πρωθυπουργός που κατάφερε μέσα στην κρίση να μειώσει κατά 6 μονάδες την ανεργία; Να μειώσει πάνω από 50 φόρους; Μιλούν για πληθωρισμό. Εμείς λοιπόν, δεν θα πάμε να συγκριθούμε με αυτούς, δεν θα βάλουμε τόσο χαμηλά τον πήχη. Σκεφτείτε ότι όλη η ΝΔ έχει κάνει αυτή τη διαδικασία αυτοκριτικής, για κάτι νόμιμο, ενώ άλλη χρησιμοποιούν την επιστήμη τους όχι προς των πολιτών, αλλά για να κάνουν πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές, για τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: 3 κοπές δένδρων και 6 αντλήσεις υδάτων λόγω της κακοκαιρίας-80 κλήσεις δέχτηκε η Π.Υ.

Θεσσαλονίκη: Πήγε για καφέ και παραλίγο να… κολυμπήσει- Πώς έφτασε στο ΙΧ του που «βούλιαξε» στη νεροποντή (VIDEO)

Κακοκαιρία-Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε η 26ης Οκτωβρίου-Ξεβουλώνουν τα φρεάτια με τα χέρια! (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο-Με χαμηλές ταχύτητες η κίνηση των οχημάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δ. Χαλκηδόνος: Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα τα rapid test

Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Ομόφωνο Ψήφισμα στήριξης του αγώνα των απεργών στη Μαλαματίνα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό παρέσυρε σταθμευμένα και κατέληξε σε φράχτη καταστήματος (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top