Με το MACEDONIA THE GREAT τα προϊόντα μας στο εξωτερικό (VIDEO)

Με το MACEDONIA THE GREAT τα προϊόντα μας στο εξωτερικό (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

 ΜACEDONIA THE GREAT, είναι το συλλογικό σήμα για όλες τις Μακεδονικές επιχειρήσεις, παραγωγικές, υπηρεσιών και εμπορικές, που θα αποτελέσει την ομπρέλλα προστασίας αλλά και δυναμικής προώθησης των μακεδονικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Το MACEDONIA THE GREAT, παρουσιάσθηκε μόλις πριν λίγο, στη Θεσσαλονίκη, παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την εντολη του οποίου μάλιστα, ομάδα του γραφείου του βοήθησε στο σχεδιασμό του σήματος όπως και σε όλα τα ευαίσθητα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν πριν το σήμα βγήκε στις αγορές.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, υλοποιήθηκε η υπόσχεση για την δημιουργία ενός σήματος για τα μακεδονικά προϊόντα και τις υπηρεσίες, ενός σήματος που θα αποτελεί ενιαία και συλλογική ταυτότητα και το οποίο θα παραπέμπει στην ιστορία της Μακεδονίας αλλά ταυτόχρονα θα χαράζει το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

Ήδη περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το σήμα, που θα αποδίδεται δωρεάν και μετά από απλές διαδικασίες που θα αποδεικνύουν την μακεδονικότητα μίας επιχείρησης. Η αίτηση στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο Αλικάντε θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια, εντός διμήνου, θα πρέπει να υποβληθεί και ο Κανονισμός χρήσης  έτσι που στο πρώτο εξάμηνο του 2020 αναμένεται  η απονομή του δικαιώματος χρήσης του σήματος.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος δήλωσε πως πλέον, όλες οι μακεδονικές επιχειρήσεις και από τις τρεις Περιφέρειες της Μακεδονίας, θα μπορούν να κάνουν χρήση του σήματος.

“Στην καταιγίδα των Πρεσπών δεν είχαμε ούτε ομπρέλα να προστατευθούμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υποστήριξη που μας παρείχε. Τώρα πλέον υπάρχει μία ομπρέλα προστασίας για τα μακεδονικά προϊόντα που εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

 

ΜΑCEDONIA για προϊόντα και υπηρεσίες

Τη φιλοσοφία πίσω από το σήμα και τις διάφορες εκδοχές του- θα κυκλοφορεί σε τέσσερις διαφορετικές και μία καθολική- ανέλυσε ο κ. Στράτος Τσαχπίνης της εταιρείας “fotone”, μέλους του ΣΕΒΕ.

Το σήμα είναι με γράμματα κεφαλαία και το  Μacedonia, γράφεται με ‘c’ και όχι με ‘k’, καθώς το Μacedonia είναι διεθνώς περισσότερο αναγνωρίσιμο αφού στο διαδίκτυο παρουσιάζεται περί τα 400 εκατ. φορές,  Το Great επιλέχθηκε γιατί συνειρμικά παραπέμπει στον Μέγα Αλέξανδρο ενώ το GR που είναι σε πιο έντονη γραφή, είναι και το σήμα της Ελλάδας διεθνώς. Όσο για τα χρώματα είναι αυτά της ελληνικής σημαίας, αφού το σήμα έχει λευκά γράμματα σε μπλε φόντο.

Εκτός απο το MACEDONIA THE GREAT,  που είναι το συλλογικό σήμα, με σχεδιαστικές παραλλαγές υπάρχει και το MACEDONIA GREAT LAND ( αγροτικά προϊόντα), όπως επίσης τα MACEDONIA GREAT FOOD , MACEDONIA GREAT TECH και MACEDONIA GREAT WINE.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ε. Κουτσοχήνας εξήγησε τη διαδικασία υποβολής αιτήματος, από συλλογικές και αντιπροσωπευτικές κλάδων, οργανώσεις, στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο Αλικάντε.

Το MACEDONIA THE GREAT θα παρουσιαστεί στις 13 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το όλο θέμα και οι ιδιαίτερες πτυχές της καθιέρωσης ενός ενιαίου συλλογικού εμπορικού σήματος για τις μακεδονικές επιχειρήσεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ