Μητσοτάκης: Έως 900 ευρώ σε υγειονομικούς – 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

Μητσοτάκης: Έως 900 ευρώ σε υγειονομικούς – 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

Από βήματος της Ολομέλειας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε άλλες τρεις πρωτοβουλίες στήριξης για υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία.

  1. Την έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και προσωπικό του ΕΚΑΒ
  2. Πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους
  3. Πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία

«Εγώ θα προσθέσω ακόμη 3 πρωτοβουλίες: Πρώτον, όπως συνέβη και το 2020, 100.000 ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού, ένα μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ θα τους καταβληθεί άμεσα εντός Δεκεμβρίου. Δεύτερον, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα, ύψους 250 ευρω προσαυξημένο κατά 50 ευρω για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Το ίδιο ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει συγκροτημένο ολιστικό και πολυεπίπεδο σχέδιο για να αντιμετωπιστούν χρόνιες αδικίες σε βάρος των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και πρόσθεσε: «Έχουμε σχέδιο και αποτέλεσμα αλλά δεν διεκδικούμε το αλάθητο γι αυτό και είμαστε ανοιχτοί σε ρεαλιστικές προτάσεις από την αντιπολίτευση». Μάλιστα στο σημείο αυτό είπε ότι «μετά αρνητές της επιστήμης στην πανδημία δεν χρειαζόμαστε και αρνητές της λογικής στην οικονομία».

Υπογράμμισε πως η πατρίδα θέλει συναίνεση αν όχι συμπαράταξη και χρειάζεται διάλογο που θα στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε με έκκληση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αφήσει στην άκρη τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και να απαντήσει ευθέως αν δέχεται ή καταψηφίζει τα σημαντικά μέτρα εξομάλυνσης στις τιμές του πετρελαίου καθώς και αν συμφωνεί ή διαφωνεί,  με την έκτακτη ενίσχυση των υγειονομικών, των χαμηλοσυνταξιούχων και των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Με μια αναφορά στον Αίσωπο και λέγοντας ότι « όσοι υπόσχονται εύκολα τα πολλά και μεγάλα δεν είναι ικανοί να κάνουν ούτε τα λίγα και μικρά», ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πηγαίνει συγκριτικά καλύτερα σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Τζανάκης: Lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα (VIDEO)

Γώγος για ενδεχόμενο Lockdown: Όλα είναι στο τραπέζι

Θεσσαλονίκη: Black Friday και για τους εμβολιασμούς διοργανώνει η 4η ΥΠΕ

Η Eurobank, καλύτερη ψηφιακή τράπεζα για καταναλωτές στη Δυτική Ευρώπη

Βορίδης για γενικευμένο lockdown: Μέτρο που επηρεάζει τους εμβολιασμένους δεν συζητείται

Μαξίμου: Η κ. Χρηστίδου οφείλει μια δημόσια συγγνώμη για τα fake news κατά του πρωθυπουργού

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top