Ο Β. Ζορκάδης επικεφαλής της ΔΑΛ στη Θεσσαλονίκη

Tags#:

Ο Β. Ζορκάδης επικεφαλής της ΔΑΛ στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ο οικονομολόγος κ. Βαγγέλης Ζορκάδης αναλαμβάνει επικεφαλής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων στο Γραφείο Θεσσαλονίκης. 

Ο κ. Ζορκάδης, που επί σειρά ετών εργάσθηκε ως διευθυντικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα, είναι και δραστήριος στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Η ευθύνη του Γραφείου Θεσσαλονίκης της ΔΑΛ, ανατέθηκε στον κ. Ζορκάδη από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουβέλη. Ο νέος επικεφαλής ανέλαβε ουσιαστικά καθήκοντα από την περασμένη Παρασκευή αντικαθιστώντας τον προηγούμενο Επικεφαλής κ. Γιώργο Τοζίδη που από τον Σεπτέμβριο έχει αναλάβει δ/νων σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Όπως είπε ο κ. Ζορκάδης στο GrTimes.gr, δηλώσεις σχετικά με το Γραφείο Θεσσαλονίκης της ΔΑΛ θα κάνει αφού ενημερωθεί αναλυτικά για τα νέα του καθήκοντα και την κατάσταση που παραλαμβάνει.

Να σημειωθεί ότι ο ρόλος της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, είναι καίριος και κρίσιμος καθώς η ΔΑΛ, δημόσιος φορέας με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, παρακολουθεί αν τηρούνται οι όροι παραχώρησης στα ιδιωτικοποιημένα λιμάνια. Με μία κουβέντα, είναι το «μάτι» του δημοσίου στα λιμάνια καθώς οφείλει να παρακολουθεί, με τα κατά τόπους Γραφεία της, την εφαρμογή των Συμβάσεων Παραχώρησης σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Μέχρι του παρόντος, το Γραφείο Θεσσαλονίκης στηρίζεται σε έναν υπάλληλο και τον Επικεφαλής και όλοι οι γνωρίζοντες τα λιμενικά πράγματα εκτιμούν πως για να επιτελέσει το ρόλο του θα πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό που γνωρίζει τα της λιμενικής αγοράς αλλά και τις ιδιαιτερότητες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζορκάδης διετέλεσε Γ.Γ. του Περιφερειακού Τμήματος Κ. Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, μέλος της κεντρικής διοίκησης του Ο.Ε.Ε., αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μέλος αλλά πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top