Πειρατεία: Ώρες αγωνίας για τους τρεις ναυτικούς και τις οικογένειές τους

Πειρατεία: Ώρες αγωνίας για τους τρεις ναυτικούς και τις οικογένειές τους

Στιγμές αγωνίας και ανασφάλειας βιώνουν οι οικογένειες των τριών Ελλήνων ναυτικών που βρίσκονται στα χέρια πειρατών έπειτα από επίθεση που δέχτηκε το πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία του Tongo, “Στέλιος Κ” ενώ έπλεε σε θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας. 

“Είμαστε στο έλεος του Θεού. Εδώ και αρκετό καιρό, μας δουλεύουν. Εμείς το μάθαμε την Παρασκευή, όταν η εταιρεία αναγκάστηκε να μας ενημερώσει. Αρχικά το μάθαμε από ξένη ιστοσελίδα. Είχαμε χάσει τα ίχνη τους και επί 23 ημέρες δεν είχαμε καμιά επαφή. Έχω κουραστεί πολύ. Να απελευθερώσουν τους ανθρώπους μας για να επιστρέψουν υγιής στη βάση τους” ανέφερε η μητέρα του Σταύρου Πετσάκου, ο οποίος κατάγεται από την Ικαρία και είναι πατέρας δύο παιδιών στο protothema.gr

Θέλουμε να μάθουμε αν είναι καλά στην υγεία τους κι αν οι πειρατές θέλουν λεφτά για να απελευθερώσουν τους ανθρώπους μας” συμπληρώνει η σύζυγος του ναυτικού. 

ΠΕΝΕΝ: Ενημερώστε τις οικογένειες 

Την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, με ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά την άμεση ενημέρωση των οικογενειών που μέχρι αυτή την ώρα βρίσκονται στο σκοτάδι. 

Συγκεκριμένα τονίζει ότι “η αγωνία των συγγενών των ναυτεργατών έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της” και προσθέτει ότι “η ένοπλη ομάδα που απήγαγε τους Έλληνες ναυτεργάτες προσδοκά την ανταλλαγή των απαχθέντων στη βάση μιας οικονομικής συμφωνίας (λύτρα) για την απελευθέρωσή τους”. 

Και ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη “να πάρει πρωτοβουλία τόσο σε διεθνές ναυτιλιακό επίπεδο, όσο και με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν αποτελεσματικά και με τον τρόπο αυτό να προστατευτεί η ζωή των ναυτεργατών, Ελλήνων και αλλοδαπών, που επανδρώνουν στην ελληνική και διεθνή ναυτιλία”. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ