Πλακιωτάκης: Τουλάχιστον 707 οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίου τσιγάρων έχει εξαρθρώσει την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό

Πλακιωτάκης: Τουλάχιστον 707 οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίου τσιγάρων έχει εξαρθρώσει την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, στην παρουσίαση της νέας καμπάνιας της εταιρείας «Παπαστράτος» για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου τσιγάρων που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τόνισε πως «η υπερπροσπάθεια του Λιμενικού Σώματος μέρα και νύχτα έχει συμβάλει σημαντικά στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, καθώς την τελευταία δεκαετία έχουν εξαρθρωθεί τουλάχιστον 707 οργανωμένα κυκλώματα, ενώ έχει διασφαλιστεί ότι δεν διέφυγαν 242,3 εκατομμύρια ευρώ σε δασμούς».

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι το Σώμα από το 2011 έχει προβεί σε τουλάχιστον 1.234 συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν σε κυκλώματα λαθρεμπορίου, έχει συλλέξει τουλάχιστον 1,4 δισ. παράνομα τσιγάρα καθώς και 13,9 τόνους καπνού, ενώ έχει κατάσχει 277 οχήματα και 45 πλοία.

Έκανε λόγο επίσης για μια άλλη διάσταση της πολυεπίπεδης προσφοράς του Λιμενικού Σώματος στον τόπο, στην εθνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και της «Παπαστράτος» για την ανάπτυξη κοινών δράσεων στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.

Τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας αυτής η Παπαστράτος μέσω του προγράμματος PMI IMPACT προέβη σε μια σημαντική δωρεά πέντε σκαφών ειδικού τύπου αξίας 2,4 εκατ. δολαρίων στο Λιμενικό Σώμα, αποστολή των οποίων είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου στην θάλασσα.

Επίσης, ενίσχυσε με νέα δωρεά της με επιχειρησιακό εξοπλισμό το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, το οποίο επιχειρεί μεταξύ άλλων και στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

Οι δύο φορείς, προσέθεσε ο υπουργός, αναπτύσσουν κοινές εκπαιδευτικές δράσεις αναγνώρισης παράνομων τσιγάρων σε όλη την Επικράτεια, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η διεθνής συνεργασία με έχει επιτύχει το Λιμενικό Σώμα με άλλες ανά τον κόσμο διωκτικές αρχές στον τομέα αυτό.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους που εγκυνονεί αυτή η μορφή οργανωμένου εγκλήματος, όχι μόνο για τα έσοδα του κράτους και την οικονομία, αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σιδηρόκαστρο-Απάτη: Τρεις γυναίκες αφαίρεσαν 34.500 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς

Κόπτσης: Ποινές για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Βρήκαν ΜΕΘ για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και άφησαν στην αναμονή 50χρονο εμβολιασμένο

Στη «φάκα» εγκληματική ομάδα-Εισήγαγε διαλύτες και νόθευε καύσιμα από τη Βουλγαρία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top