Νέα έκτακτη χρηματοδότηση στους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση στους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που στόχο έχουν να μετριαστούν οι επιπτώσεις των ανατιμήσεων που προκαλεί η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση και με γνώμονα τη συνεχή στήριξη της αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους και την εξασφάλιση θέρμανσης στα παιδιά, παρέχεται νέα έκτακτη χρηματοδότηση 64 εκατ. ευρώ, στους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας που υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η κυβέρνηση στηρίζει τους ΟΤΑ προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο ενεργειακό κόστος και να μπορέσουν να υπηρετήσουν αποτελεσματικότερα τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο τους.

Ήδη από το πρώτο εξάμηνο έχουν διατεθεί 218 εκατ. ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας. Η στήριξη συνεχίζεται, όπως υπογραμμίζουν πηγές, με τη νέα έκτακτη χρηματοδότηση 64 εκατ. ευρώ: 50 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους, για να σταθούν οι Δήμοι όρθιοι και να υλοποιήσουν τα επενδυτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και 14 εκατ. ευρώ για τις σχολικές επιτροπές, εξασφαλίζοντας έτσι τη θέρμανση όλων των σχολείων της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, έναντι επιδείνωσης στην ευρωζώνη

Γαλλία: Ρώσος στρατιώτης που ζητά άσυλο θα γράψει σε βιβλίο τη μαρτυρία του

Το Embryolab καινοτομεί στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή-Η συμμετοχή στην έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top