ΟΑΕΔ: Ποια επιδόματα κατατίθενται σήμερα

ΟΑΕΔ: Ποια επιδόματα κατατίθενται σήμερα

Σήμερα καταβάλλονται τα επιδόματα των παρατάσεων Φεβρουαρίου και Μαρτίου – Τι ισχύει με τα επιδόματα Απριλίου

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη καταβάλλεται ο πρώτος μήνας της παράτασης των επιδομάτων που έληξαν το Μάρτιο. Επίσης καταβάλλεται ο δεύτερος μήνας παράτασης επιδομάτων που έληξαν 26-28 Φεβρουαρίου και 1-10 Μαρτίου, καθώς και η αναλογία Δώρου Πάσχα.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παρέμειναν άνεργοι το διάστημα των παρατάσεων των επιδομάτων και όσοι δεν έλαβαν κάποια παράταση της ίδιας επιδότησης. Όσον αφορά επιδοτούμενους ανέργους που ξεκίνησαν να εργάζονται κατά το διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό με τις ημέρες ανεργίας τους. Εντός τριών εργάσιμων ημερών θα εμφανιστούν οι πληρωμές στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όσον αφορά τον δεύτερο μήνα της παράτασης των επιδομάτων που έληξαν 11-31 Μαρτίου αλλά και η παράταση επιδομάτων που έληξε ή λήγει εντός Απριλίου, θα καταβληθούν μέσα στον Μάιο.

Τέλος, όσον αφορά την παράταση της τακτικής επιδότησης ανεργίας, την επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας και το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, θα κατατεθούν αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

– Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 399,25 ευρώ μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

– Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων – 399,25 ευρώ μηνιαίως.

– Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – 200 ευρώ μηνιαίως.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ