Πάνω από 6 εκατομμύρια οι επισκέψεις στο gov.gr

Πάνω από 6 εκατομμύρια οι επισκέψεις στο gov.gr

Περισσότερες από έξι εκατομμύρια επισκέψεις έχει δεχτεί το gov.gr, το οποίο κλείνει σήμερα τους έξι μήνες λειτουργίας του.

Η ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, η ενεργοποίηση της οποίας επισπεύστηκε κατά δύο μήνες λόγω των έκτακτων συνθηκών, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με το δημόσιο από το σπίτι ή το γραφείο τους, χωρίς μετακινήσεις και περιττή γραφειοκρατία, όπως επισημαίνεταi σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο διάστημα της λειτουργίας του, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες αυξήθηκαν από 501 σε 614, ενώ ανάμεσα σε αυτές που προστέθηκαν συγκαταλέγονται η βεβαίωση γνησίου υπογραφής, η άυλη συνταγογράφηση, οι ληξιαρχικές πράξεις και τα δημοτολογικά πιστοποιητικά, οι συναλλαγές με ΚΕΠ και Εφορίες μέσω τηλεδιάσκεψης, οι προσωρινές άδειες οδήγησης και οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σύντομα το gov.gr θα διαθέτει περισσότερες από 1.000 ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Θα καλύπτονται με αυτό τον τρόπο οι περισσότερες συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο σε ένα site, με ενιαίο σχεδιασμό και φιλοσοφία, με διαδικασίες απλές και φιλικές προς τους χρήστες. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, το κράτος είναι ένα και οφείλει να λειτουργεί ως ένα.

Αναλυτικά το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του gov.gr:

-Έχει δεχτεί 6.105.671 συνολικές επισκέψεις.
-Έχουν εκδοθεί ψηφιακά 781.414 υπεύθυνες δηλώσεις και 358.419 εξουσιοδοτήσεις.
-Έχουν εκδοθεί συνολικά 431.910 δημοτολογικά και ληξιαρχικά πιστοποιητικά.
-556.235 πολίτες έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση και έχουν εκδοθεί 3.788.421 άυλες συνταγές.
-Έχουν διεξαχθεί 680 τηλεδιασκέψεις για εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ.
-Διεκπεραιώθηκαν ηλεκτρονικά 83.967 εγγραφές σε νηπιαγωγεία.
-Εκδόθηκαν ψηφιακά 85.030 προσωρινές άδειες οδήγησης.
-380.000 πολίτες έχουν επισκεφτεί την Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ