Πιερία: Ανησυχία των ξενοδόχων για την προσβασιμότητα των τουριστών ενόψει καλοκαιριού

Πιερία: Ανησυχία των ξενοδόχων για την προσβασιμότητα των τουριστών ενόψει καλοκαιριού

Ανησυχία για την προσβασιμότητα της Πιερίας ενόψει της φετινής θερινής σεζόν, εκφράζουν οι ξενοδόχοι της περιοχής, λόγω των νέων δεδομένων που έχει επιφέρει το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών,  σε συνδυασμό με τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν σε βάθος χρόνου στο τμήμα του ΠΑΘΕ στην περιοχή.

«Μετά το δυστύχημα των Τεμπών είναι δυσχερής η πρόσβαση, τουλάχιστον στη δική μας περιοχή – τονίζει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης, σχετικά με την προσβασιμότητα της Πιερίας το φετινό καλοκαίρι – διότι εκτός από τον αυτοκινητόδρομο, ο σιδηρόδρομος είναι ένα βασικό μέσο μετακίνησης προς την Πιερία, ιδιαίτερα από το λεκανοπέδιο της Αττικής».

Πέραν, όμως, του προβλήματος στη σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής – καθώς εκ των πραγμάτων τα δρομολόγια, σύμφωνα τουλάχιστον με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις που αρχίζουν σταδιακά από σήμερα θα είναι λιγότερα για λόγους ασφάλειας αλλά και ο κόσμος δύσκολα θα ξαναμετακινηθεί μαζικά με τρένα πριν εγκατασταθούν και τεθούν σε πλήρη λειτουργία τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας, τηλεδιοίκησης κ.ο.κ. – υπάρχουν θέματα, όπως προσθέτει ο κ.Τσιτλακίδης,  και με τον αυτοκινητόδρομο.

Αυτά τα θέματα, όπως διευκρινίζει, έχουν να κάνουν με τα ζητούμενα μεν έργα αποκατάστασης, επιδιόρθωσης και συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου, για τα οποία όμως υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία.

«Φανταστείτε ότι σύμφωνα με το site της παραχωρησιούχου εταιρείας, στο κομμάτι βόρεια της Κατερίνης εκτελούνται έργα σε εννέα σημεία και αυτό ενόψει καλοκαιρινής περιόδου είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει και μας ανησυχεί. Οι προκρατήσεις για τη φετινή θερινή σεζόν είναι καλές, αλλά η πρόσβαση είναι κρίσιμος παράγοντας για το πώς θα εξελιχθεί η κίνηση στην περιοχή μας. Πρέπει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου και να μην προκληθούν ουρές ταλαιπωρίας. Το θέμα είναι μείζονος σημασίας για εμάς, καθώς το 70%-75% του τουρισμού της Πιερίας είναι οδικός», προσθέτει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πιερίας.

Νέο έργο

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ενημερωτικά ότι με δελτίο τύπου της στις 9 Μαρτίου η παραχωρησιούχος εταιρεία των εν λόγω έργων (σ.σ. Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) ανακοινώνει ότι «εργασίες πλήρους ανακατασκευής του κλάδου προς Θεσσαλονίκη της γέφυρας στη Χ.Θ. 464+360 στην περιοχή του Αιγινίου Πιερίας εκκινούν τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 προς υλοποίηση σχετικής υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, το οποίο έχει την αρμοδιότητα ανάθεσης, επίβλεψης και χρηματοδότησης των συγκεκριμένων εργασιών.
Οι τεχνικές εργασίες περιλαμβάνουν την ολική καθαίρεση της υφιστάμενης γέφυρας (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) και κατασκευή νέας γέφυρας δύο ανοιγμάτων (θεμέλια, βάθρα και πλάκα καταστρώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα) σύμφωνα με τα σύγχρονα ελληνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα. Το συνολικό μήκος της νέας γέφυρας θα είναι 23 μέτρα και το πλάτος 15 μέτρα.
Για την ασφάλεια των οδηγών και την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των εργασιών έχουν εγκριθεί και προγραμματιστεί οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: αποκλεισμός του βόρειου κλάδου (προς Θεσσαλονίκη) και αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας στο νότιο κλάδο (προς Αθήνα), η οποία θα έχει δύο (2) λωρίδες προς Θεσσαλονίκη και μια (1) λωρίδα προς Αθήνα. Για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών θα αποκλειστεί και η τοπική οδός μήκους 110 μέτρων που διέρχεται κάτω από τη γέφυρα που συνδέει τον ανατολικό με το δυτικό παράπλευρο δίκτυο, η οποία και θα ανακατασκευαστεί πριν την απόδοση της γέφυρας στην κυκλοφορία. Για την εξυπηρέτηση της τοπικής κυκλοφορίας θα χρησιμοποιούνται υπάρχουσες εναλλακτικές διαδρομές. Η αναβαθμισμένη γέφυρα αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία σε ένα έτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιερία – Τουρισμός: «Καμπανάκι» για την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης στον αυτοκινητόδρομο

Πιερία – Τουρισμός: Στο «μικροσκόπιο» οι Βρετανοί τουρίστες – Συμβόλαια από φέτος για το… 2024

Τουρισμός 2023: Ανοδικές οι προκρατήσεις σε Χαλκιδική, Πιερία, Θάσο–Δυνατά η ρουμάνικη αγορά

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top