Προϋπολογισμός: Αύριο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το προσχέδιο

Προϋπολογισμός: Αύριο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το προσχέδιο
Ειδήσεις, Οικονομία   | 14/10/2019 | 16:01

Τις λεπτομέρειες των μέτρων που επηρεάζουν άμεσα τόσο τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους όσο και αυτόν του 2020 οριστικοποιεί το οικονομικό επιτελείο εν όψει και της αυριανής κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα μέτρα θα νομοθετηθούν με ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται στη Βουλή μέσα στον Νοέμβριο και το οποίο θα κατατεθεί πιθανότατα την ίδια περίοδο με το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού.

Η «αξία» των μέτρων που θα ενσωματωθούν στο εν λόγω νομοσχέδιο θα ανέλθει περίπου στα 2,7 δισ. ευρώ: στο 1,2 δισ. ευρώ θα φτάσει ο προϋπολογισμός των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για το 2020, στο 1,2 δισ. ευρώ εκτιμώνται τα «αντίμετρα», ενώ τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ θα είναι ο προϋπολογισμός του έκτακτου μερίσματος που σκοπεύει να διανείμει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Προϊόν διαπραγμάτευσης

Οι τελικές διατάξεις για την εφαρμογή των μέτρων αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών, καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή συνεχίζονταν οι συζητήσεις σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020.

Έτσι, στο φορολογικό νομοσχέδιο θα φανούν πολλά προϊόντα συμβιβασμού:

α) Η έκπτωση φόρου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα αρχίζει να μειώνεται από τα 12.000 ευρώ εισόδημα και όχι από τα 20.000 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ ο ρυθμός μείωσης θα είναι 20 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και όχι 10 ευρώ όπως ισχύει τώρα.

β) Το επίδομα γέννησης παιδιών των 2.000 ευρώ εξετάζεται να καταβάλλεται σε δύο δόσεις και όχι εφάπαξ.

γ) Η συγκέντρωση ηλεκτρονικών πληρωμών σχεδιάζεται να γίνει υποχρεωτική για όλους τους φορολογούμενους, μεταξύ των οποίων και για τους αυτοαπασχολούμενους.

δ) Η έκπτωση φόρου για την επισκευή και την ενεργειακή θωράκιση των ακινήτων θα «ψαλιδιστεί» αρκετά, καθώς το 40% της δαπάνης στο οποίο έχει αναφερθεί η κυβέρνηση θα αφαιρείται από το εισόδημα και όχι από τον φόρο.

ε) Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα γίνει από τα μέσα της χρονιάς (και μάλιστα με ρυθμό μισής ποσοστιαίας μονάδας) ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο το κόστος στον προϋπολογισμό των ασφαλιστικών ταμείων.

Η νέα φορολογική κλίμακα

Το κόστος από τη θέσπιση της νέας φορολογικής κλίμακας έχει περιοριστεί στα μόλις 281 εκατ. ευρώ και πλέον αναμένονται τα αποκαλυπτήρια της καινούργιας φορολογικής κλίμακας για να φανεί με ποιο τρόπο περιορίζεται το δημοσιονομικό κόστος σε τόσο χαμηλά επίπεδα.

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι νέοι συντελεστές της φορολογικής κλίμακας θα είναι οι εξής:

* 9% για το τμήμα του εισοδήματος έως τα 10.000 ευρώ (αυτό δεν αλλάζει καθώς αποτελεί και τη βασική προεκλογική δέσμευση της νέας κυβέρνησης),

* 22% για το τμήμα του εισοδήματος από τα 10.000 έως τα 20.000 ευρώ (δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον συντελεστή του συγκεκριμένου κλιμακίου),

* 28% (από 29% που είναι σήμερα) για το τμήμα του εισοδήματος από τις 20.000 έως τις 30.000 ευρώ,

* 36% (από 37% που είναι σήμερα) για το τμήμα του εισοδήματος από 30.000 έως τις 40.000 ευρώ και

* 44% (από 45% που είναι σήμερα) για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 40.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Για την κάλυψη του δημοσιονομικού κόστους που προκύπτει από τη μείωση των συντελεστών της φορολογικής κλίμακας, το υπουργείο Οικονομικών θα τροποποιήσει τη μαθηματική φόρμουλα υπολογισμού της έκπτωσης φόρου που γίνεται σήμερα σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, θα αλλάξει τόσο το αρχικό ποσό της έκπτωσης φόρου (ο οποίος θα εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών) όσο και ο «βηματισμός» μείωσης της έκπτωσης αυτής ανάλογα με το εισόδημα.

Έτσι:

1. Για όσους δεν έχουν παιδιά η έκπτωση φόρου θα ξεκινά από τα 777 ευρώ, ενώ αν το ατομικό εισόδημα ξεπερνά τα 12.000 ευρώ η έκπτωση αυτή θα μειώνεται κατά 20 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος. Έτσι, φορολογούμενος με ατομικό εισόδημα 13.000 ευρώ θα έχει έκπτωση φόρου 757 ευρώ, ο έχων ατομικό εισόδημα 14.000 ευρώ θα έχει έκπτωση φόρου 737 ευρώ κ.ο.κ. Σήμερα η έκπτωση φόρου αρχίζει να μειώνεται από τα 20.000 ευρώ ατομικού εισοδήματος και μάλιστα με ρυθμό 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος. Έτσι, η συγκεκριμένη αλλαγή θα «ψαλιδίσει» αισθητά το οικονομικό όφελος που προκύπτει από τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών, ειδικά για όσους έχουν ετήσιες αποδοχές άνω των 16.000-17.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι την ψήφιση της νέας φορολογικής κλίμακας, η όλη αλλαγή που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση θα ευνοήσει μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με ετήσιες αποδοχές από 8.600 ευρώ έως και 16.000 ευρώ. Οι έχοντες ατομικό εισόδημα έως και 12.000 ευρώ τον χρόνο θα γλιτώσουν περίπου 177 ευρώ σε ετήσια βάση (μέσα στο 2020, με το ποσό να αφαιρείται από τη μηνιαία παρακράτηση προσαυξάνοντας τον μισθό), ενώ για τα υψηλότερα εισοδήματα η ελάφρυνση θα είναι μικρότερη. Φορολογούμενος με εισόδημα από 20.000 ευρώ και πάνω θα κερδίσει μόλις 17 ευρώ.

2. Για όσους έχουν ένα παιδί η έκπτωση φόρου θα διαμορφωθεί στα 810 ευρώ (αντιστοιχεί σε αφορολόγητο 9.000 ευρώ) και θα μειώνεται επίσης κατά 20 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος για όσους έχουν ετήσιες ατομικές αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο όφελος (έως και 160 ευρώ) θα έχουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με αποδοχές έως και 12.000 ευρώ. Για φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα από 18.000 ευρώ και πάνω προκύπτει ελάχιστο όφελος της τάξεως των 20-40 ευρώ ή ακόμη και μηδενικό όφελος.

3. Για τα δύο παιδιά η έκπτωση φόρου θα ανέρχεται στα 900 ευρώ και θα μεταφράζεται σε αφορολόγητο 10.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο όφελος (200 ευρώ) θα έχουν όσοι φορολογούμενοι εμφανίζουν ετήσιες αποδοχές έως και 12.000 ευρώ τον χρόνο.

4. Για τα τρία παιδιά η έκπτωση φόρου θα φτάνει στα 1.120 ευρώ (και θα μεταφράζεται σε 11.000 ευρώ ατομικού εισοδήματος).

5. Για τα τέσσερα παιδιά η έκπτωση φόρου θα φτάνει στα 1.340 ευρώ, που σε επίπεδο εισοδήματος μεταφράζεται σε αφορολόγητο 12.000 ευρώ.

Το σχέδιο για καταβολή επιδόματος γέννησης τέκνων σε δύο δόσεις

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού έχει εγγραφεί κονδύλι 123 εκατ. ευρώ για το επίδομα γέννησης τέκνων. Δεδομένου ότι οι γεννήσεις σε ετήσια βάση στην Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 85.000, το συγκεκριμένο ποσό φαντάζει ως μη επαρκές. Το μειωμένο κονδύλι προκύπτει εξαιτίας δύο παραμέτρων που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες:

1. Θα θεσπιστεί εισοδηματικό κριτήριο εξαίρεσης των νέων γονιών με το υψηλότερο εισόδημα. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι από το επίδομα θα εξαιρείται το 10% των πολιτών με το υψηλότερο εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαιρούνται οι οικογένειες που εμφανίζουν ετήσιες αποδοχές πιθανότατα άνω των 40.000 ευρώ.

2. Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο το ποσό για το οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση (2.000 ευρώ ανά νεογέννητο) να μην καταβάλλεται εφάπαξ, αλλά σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση να δίδεται με τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη κάποιους μήνες αργότερα (πιθανότατα ένα εξάμηνο αργότερα). Με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό μέρος του επιδόματος θα «μεταφερθεί» από τον προϋπολογισμό του 2019 στον αντίστοιχο του 2020, δεδομένου ότι όσοι αποκτήσουν παιδί μετά τις 30 Ιουνίου 2019 θα εισπράξουν τη δεύτερη δόση του επιδόματος μέσα στο 2020. Το συνολικό ετήσιο κονδύλι για το επίδομα τέκνων εκτιμάται στα 170 με 180 εκατ. ευρώ, καθώς κάθε χρόνο -παρά την υπογεννητικότητα- γεννιούνται περισσότερα από 85.000 παιδιά. Το συνολικό ετήσιο κόστος θα φανεί στον προϋπολογισμό του 2021 όταν θα «συμπέσει» στον ίδιο προϋπολογισμό και η προκαταβολή σε όσους αποκτήσουν παιδί, αλλά και η δεύτερη δόση στους γονείς που απέκτησαν παιδί κατά τον προηγούμενο έτος.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Ο συντελεστής ασφαλιστικών εισφορών θα μειωθεί (χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμη ποια επιμέρους παράμετρος θα είναι αυτή που θα μειωθεί) κατά περίπου μισή ποσοστιαία μονάδα από τον Ιούλιο του 2020 και μετά.

Έτσι, το δημοσιονομικό κόστος μπορεί να περιοριστεί στα μόλις 123 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό. Μένει να φανεί μόνο με ποιο τρόπο θα εξειδικευτεί η εξαγγελία ότι η μείωση του συντελεστή θα αφορά μόνο τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Το πιθανότερο είναι ότι θα δημιουργηθούν δύο συντελεστές υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, με τον πρώτο (και υψηλότερο) να αφορά τους μερικώς απασχολούμενους και τον δεύτερο (και χαμηλότερο) τους πλήρως απασχολούμενους.
Το δεύτερο κύμα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών (επίσης κατά μισή ποσοστιαία μονάδα) θα γίνει στο τέλος του χρόνου και ως εκ τούτου δεν θα επηρεάσει δημοσιονομικά τον προϋπολογισμό του 2020.

Έκπτωση για επισκευή ακινήτου από το εισόδημα

Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, το 40% της δαπάνης που θα πραγματοποιεί ο φορολογούμενος για να επισκευάσει το ακίνητό του θα αφαιρείται από το εισόδημα του ιδιοκτήτη ακινήτου και όχι από τον φόρο. Αυτό περιορίζει αισθητά το οικονομικό όφελος και πλέον μένει να φανεί στην πράξη από τις αρχές του 2020 το κατά πόσον οι ιδιοκτήτες θα μπουν στη διαδικασία να ζητήσουν αποδείξεις και να πληρώσουν με κάρτα (η έκπτωση θα αφορά μόνο τις ηλεκτρονικές πληρωμές) για τις συναλλαγές με τους επαγγελματίες της οικοδομής. Αρκεί το ακόλουθο παράδειγμα:

Ιδιοκτήτης που ξοδεύει 10.000 ευρώ για επισκευή ακινήτου, έχει ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ. Το 40% της δαπάνης, δηλαδή 4.000 ευρώ, θα αφαιρεθεί από τα 20.000 ευρώ και ο φορολογούμενος θα φορολογηθεί τελικώς για αποδοχές 16.000 ευρώ. Ο φόρος που θα γλιτώσει θα είναι 880 ευρώ (το 22% των 4.000 ευρώ). Αν το 40% της δαπάνης αφαιρούνταν από τον φόρο, τότε ο ιδιοκτήτης θα γλίτωνε 4.000 ευρώ. Δηλαδή, με την αφαίρεση του ποσού από το εισόδημα και όχι από τον φόρο, το τελικό όφελος θα περιοριστεί πάνω από 70% «για δημοσιονομικούς λόγους», όπως λέγεται χαρακτηριστικά.

Στην προοπτική η έκπτωση να γίνεται από το εισόδημα και όχι από τον φόρο έχει ήδη αντιδράσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, η οποία κάνει λόγο για de facto κατάργηση του μέτρου πριν καν ενεργοποιηθεί.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:4029/05

Θεοχάρης: Τρεις πρωτοβουλίες για τον εσωτερικό τουρισμό Πολιτική ,Τουρισμός

23:3029/05

Έναρξη αιτήσεων Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμοι ,Κοινωνία

23:2529/05

Το ΥΠΕΞ για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά Επικαιρότητα ,Πολιτική

23:2029/05

ΠΚΜ: Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης Κοινωνία ,Περιφέρειες

23:1529/05

Κατηγορία-χάδι για τον δολοφόνο του Φλόιντ στη Μινεάπολη Διεθνή

23:1029/05

Κορωνοϊός: Ένα «έξυπνο» τσιρότο και ένα δαχτυλίδι τα νέα «όπλα» Κορωνοϊός

23:0529/05

Πιο «αμυντική» Ευρώπη ζητούν οι 4 ισχυροί της Ε.Ε. ΕΕ

23:0029/05

Ιράν – Covid-19: Κορύφωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:5629/05

Πτήσεις εξωτερικού και στο «Μακεδονία» από 15 Ιουνίου Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

22:5029/05

ΗΠΑ-Covid-19: Νοσοκομεία σταματούν τη χρήση υδροξυχλωροκίνης Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4429/05

Τραμπ: Οι ΗΠΑ σταματούν τη χρηματοδότηση στον ΠΟΥ Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4029/05

Συνέλευση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ειδήσεις ,Ενέργεια

22:3329/05

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Εν ψυχρώ δολοφονία στη Βούλα Κοινωνία

22:3029/05

Η Μ. Παναγοπούλου για το πρώτο της βιβλίο «Πενθερές» (ΗΧΗΤΙΚΟ) Πολιτισμός

22:2029/05

Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση στήριξε την τοπική αυτοδιοίκηση Οικονομία

22:1329/05

Τουρκία: φιέστα Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά Ελλάδα

22:1029/05

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνοι χειρισμοί στα εθνικά θέματα Πολιτική

22:0629/05

Λύση για την κηδεία της μητέρας του 60χρονου άπορου Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

22:0029/05

Περίδης: Η συναισθηματική ταραχή δημιουργεί τέχνη (ΗΧΗΤΙΚΟ) Κορωνοϊός ,Πολιτισμός

21:5029/05

Γεωργιάδης: Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων Επιχειρήσεις ,Πολιτική

21:4029/05

Αποδοκιμάζει το ΥΠΠΟ την προσευχή στην Αγιά Σοφιά (ΒΙΝΤΕΟ) Διεθνή ,Κοινωνία

21:3029/05

Γρ. Τάσιος: «Κρας τεστ» οι πρώτοι Βαλκάνιοι τουρίστες στη Β. Ελλάδα Κορωνοϊός ,Τουρισμός

21:2029/05

Υλοποιείται το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς «Thess Intec» Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

21:1529/05

Γεωτρήσεις νότια του Καστελόριζου ανακοίνωσε η Τουρκία Διεθνή ,Κοινωνία

21:1029/05

Πότε θα ανοίξει το Λούβρο Διεθνή

21:0029/05

Δ. Δέλτα: Όλα έτοιμα για την επιστροφή μαθητών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία Β.Ελλάδα ,Δήμοι

20:5129/05

Δολοφονία Φλόιντ-Μινεάπολη: Συνελήφθη ο αστυνομικός Διεθνή ,Σημαντικά

20:5029/05

ΠΚΜ: Δράσεις κατά του καπνίσματος Κοινωνία ,Περιφέρειες

20:4029/05

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Προσφορές και περισσότερα τρένα από Δευτέρα Κοινωνία ,Σημαντικά

20:3029/05

ΟΑΣΘ: Επαναφορά νυχτερινής γραμμής Ν1: ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκη

20:2029/05

Από Δευτέρα αιτήσεις για κοινωνικό τουρισμό και κατασκηνώσεις Κοινωνία

20:1029/05

Δράσεις εθελοντισμού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

20:0029/05

Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν από Δευτέρα Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

19:5029/05

Α. Τζιτζικώστας: Επενδύει σε τουριστικές καμπάνιες Περιφέρειες ,Τουρισμός

19:4629/05

Θεσ/νικη-τώρα: Συγκέντρωση για αστυνομική βια και Μινεάπολη Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:4029/05

ΚΑΠΗ Μενεμένης: Λειτουργία Κέντρου Αιμοληψίας Δήμοι ,Υγεία

19:3029/05

Γερμανία-Covid-19: Πάνω από 8.000 οι νεκροί Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:2029/05

Θεαματική αυλαία στο 22ο ΦΘΝ Πολιτισμός

19:1429/05

«Καθαρό και σφραγισμένο» για την ασφάλεια των πελατών Τουρισμός

19:1029/05

ΣΕΒΕ: Προτάσεις για στήριξη των επιχειρήσεων Επιχειρήσεις

19:0029/05

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Σίσι Διεθνή

18:5029/05

Τρίκαλα: 73χρονος ξυλοκόπησε την 77χρονη σύζυγό του Ελλάδα ,Κοινωνία

18:4529/05

Κ. Μητσοτάκης: Νέα πραγματικότητα για την οικονομία Κοινωνία ,Οικονομία

18:4029/05

Πίθηκοι έκλεψαν δείγματα αίματος ασθενών με covid-19 Διεθνή

18:3029/05

Γεραπετρίτης: Επικίνδυνη η λογική των επιδομάτων Κόμματα ,Πολιτική

18:2529/05

Κρατούσε το πτώμα της γιαγιάς της στον καταψύκτη για 15 χρόνια Διεθνή

18:2029/05

Αναζητά τους δικούς της ηλικιωμένη που βρέθηκε στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

18:1029/05

Παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Ολυμπιακού Χωριού στο Υφ. Αθλητισμού Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Πολιτική

18:0529/05

Σ. Αναστασιάδης : Οι Έλληνες του Εξωτερικού νιώθουν περήφανοι για την Ελλάδα Βουλή

18:0029/05

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου θα γίνουν εργασίες Κοινωνία ,Περιφέρειες

17:5429/05

Κορωνοϊός: 5 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός ,Σημαντικά ,Υγεία

17:5129/05

Θεσ/νικη: Δράση αλληλεγγύης για τον βιασμό 19χρονης στη Ρόδο (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:5029/05

Οι πίνακες με τα ποσά αποζημίωσης για ιδιοκτήτες ακινήτων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

17:4029/05

Αραμπατζή: Στη… φόρα τα στοιχεία για παράνομες ελληνοποιήσεις Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Βουλή

17:3029/05

Νέα δίκη για τον γνωστό ηθοποιό για τον βιασμό του οδηγού ταξί Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2029/05

Ερντογάν: Ρατσιστικός και φασιστικός ο φόνος του Τζορτζ Φλόιντ Χωρίς κατηγορία

17:1729/05

ΟΑΣΑ: Αυτές είναι οι νέες τιμές στα εισιτήρια των ΜΜΜ Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1029/05

Τι απαντά το Υπ. Παιδείας στην καταγγελία Φίλη Ελλάδα ,Παιδεία ,Πολιτική

17:0029/05

Συνεχής συνεργασία Ε.Ε.Α. – ΑΑΔΕ για καταβολή των 800 ευρώ Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

16:5029/05

Επίθεση με βιτριόλι: Κλείνει ο κύκλος των υπόπτων Ελλάδα ,Κοινωνία

16:5029/05

Τραγική ιστορία: Πέθανε η μητέρα του και μένει άστεγος Θέματα GR Times ,Κοινωνία

16:4029/05

Ν. Μηταράκης: «Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις» Κοινωνία

16:3729/05

Ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη για τα 3 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα του Ελλάδα ,Πολιτική

16:3029/05

Κρήτη: Τηλεδιάσκεψη Κουράκη- Κεραμέως Δήμοι ,Ελλάδα ,Κοινωνία

16:2829/05

Κατέρρευσε η παραλία της Νέας Ηράκλειας (ΦΩΤΟ+VIDEO) Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

16:2029/05

Twitter: Ο Τραμπ απαντά με νέα επίθεση Διεθνή

16:1329/05

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία μυστήριο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:1029/05

Συμπαράσταση στους καλλιτέχνες από το ΠΑΜΑΚ Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:1029/05

Συνελήφθη διαιτητής του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός Αθλητισμός

16:0029/05

Ευρωζώνη: Γκάζι…στις χορηγήσεις δανείων ΕΕ ,Επιχειρήσεις

15:5529/05

Καιρός: Μαύρισε ο ουρανός στην ΒΑ Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία

15:5029/05

Ελεύθερος ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

15:4529/05

Πέτσας: Η Ελλάδα πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά Ελλάδα ,Πολιτική

15:4029/05

Βιβλίο του Δ. Μάρδα με τίτλο «2015. Το ημερολόγιο του τρόμου» Ελλάδα

15:3729/05

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

15:3529/05

Εγκλωβισμένοι σε μεταλλικά κουτιά…οι μαθητές Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός ,Παιδεία

15:3029/05

Νέες πρακτικές για την επικοινωνία με κωφούς Κοινωνία

15:1029/05

Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε πολυτελή ΙΧ Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0029/05

Κτηματολόγιο: Πότε αρχίζει η ανάρτηση στην Αθήνα Ελλάδα ,Κοινωνία

14:4529/05

ΑΠΘ: Υποδέχεται το θερινό σχολείο τεχνητής νοημοσύνης Παιδεία ,Τεχνολογία

14:4429/05

O όμιλος Eunice μέλος στο δίκτυο Hubject Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

14:4029/05

Συνελήφθη… live, το συνεργείο του CNN στη Μινεάπολη (VIDEO) Διεθνή

14:3429/05

Zoρπίδης για Ηλιάδη: Οι διαφωνίες είναι πολυτέλεια σε καιρό «πολέμου» Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

14:3029/05

«Κόντρα» Κεραμέως – Φίλη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση Βουλή ,Ελλάδα ,Παιδεία

14:1529/05

ΥΠΑΑΤ: Στην εξισωτική αποζημίωση οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

14:0829/05

Παρέμβαση Βόζεμπεργκ για την αλλοίωση του ιστορικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

14:0529/05

Πώς θα εφαρμοστεί o μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» Βουλή ,Ελλάδα ,Πολιτική

14:0029/05

Κουπόνια σε πολύτεκνους για ψώνια στις λαϊκές αγορές Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:5329/05

Μείωση ΦΠΑ: Δείτε σε ποια προϊόντα θα εφαρμοστεί Κοινωνία ,Οικονομία ,Σημαντικά

13:4529/05

Βρούτσης: Κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος Βουλή ,Ελλάδα ,Πολιτική

13:3529/05

Πρέπει να φοράμε μάσκα και στο σπίτι; Κορωνοϊός

13:3029/05

Σε «μίνι καζίνο» είχε μετατραπεί κατάστημα στην Αττική Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

13:3029/05

Σχέσεις… οργής. Η Λίβερπουλ και η Θάτσερ Αθλητισμός

13:2229/05

Η Ελλάδα εμπνέει εμπιστοσύνη Άρθρα

13:1729/05

Οι 29 χώρες που ανοίγουν τα σύνορα για τους τουρίστες Ελλάδα ,Τουρισμός

13:1529/05

Κορωνοϊός: Ποιους εργαζόμενους… απειλεί περισσότερο Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

13:0029/05

Στεφανής: Ο Ερντογάν «στοχεύει» στην ίδια την Κωνσταντινούπολη Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

12:5529/05

Νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:5029/05

Τι λέει η ΝΔ για την απόπειρα επίθεσης στον Δ. Σταμάτη Ελλάδα ,Πολιτική

12:4529/05

Τρόφιμος ψυχιατρείου τραυμάτισε γιατρό με αιχμηρό αντικείμενο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:3529/05

Στοίχημα προγνωστικά: Γκολ στην Λευκορωσία, συνδυασμός στην Τσεχία Αθλητισμός

12:3029/05

Στην Κομοτηνή η Κ. Σακελλαροπούλου – Με ποιους συναντήθηκε Ελλάδα

12:2229/05

Πιερία – Βόλβη: Αγώνας επιβίωσης για τα ενοικιαζόμενα Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

12:2129/05

Στο ΥΜΑΘ αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

12:1529/05

Θεσ/νίκη: 13 συλλήψεις για ναρκωτικά σε 24 ώρες Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:0029/05

Δήμος Σιθωνίας: Παραλαβή νέων μηχανημάτων έργων (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Δήμοι

11:5129/05

Η Τουρκία εξέδωσε Navtex νότια της Κρήτης Διεθνή ,Ελλάδα ,Σημαντικά

11:4529/05

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Αθλητισμός

11:4029/05

Το Twitter κατέβασε το tweet του Τραμπ Διεθνή

11:3029/05

Πέθανε η ηθοποιός Μαρία Αναστασίου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

11:1529/05

Υπ.Παιδείας: Τι προβλέπει το ν/σ για την «Αναβάθμιση του Σχολείου» Ελλάδα ,Παιδεία ,Σημαντικά

11:0929/05

Ο… προσκυνητής ήταν κλέφτης- Δεν άφησε καντήλι για καντήλι! Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0029/05

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

10:4529/05

ΗΠΑ-Covid-19: Πάνω από 100.000 οι νεκροί Διεθνή ,Κορωνοϊός

10:3429/05

Εξιχνίαση οπαδικού επεισοδίου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:3229/05

Η αντιμετώπιση του covid-19 από τα Διμερή Επιμελητήρια στη Ν.Α. Ευρώπη Αγροτική Οικονομία ,Κορωνοϊός

10:3029/05

Βραζιλία-Covid-19: Εφιάλτης δίχως τέλος Διεθνή ,Κορωνοϊός

10:1529/05

ΗΠΑ: Τρίτη νύχτα βίαιων επεισοδίων στη Μινεσότα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Διεθνή ,Κορωνοϊός

10:1029/05

Θεσ/νίκη: Κομβόι λεωφορείων σε πορεία διαμαρτυρίας (VIDEO) Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

10:1029/05

Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία και στα δυτικά (ΤΩΡΑ) (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

10:0029/05

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτυου Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

09:4929/05

Σεισμός στη Βέροια Ελλάδα ,Κοινωνία

09:4529/05

Τηλεδιάσκεψη Κ. Μητσοτάκη με ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας Ελλάδα ,Πολιτική

09:3129/05

«Παρέλαση» τουριστικών λεωφορείων στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ) Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

09:3029/05

Πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

09:1529/05

Κορωνοϊός: Λήξη συναγερμού για το 3χρονο προσφυγόπουλο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:0029/05

Μεταμόρφωση: Ληστές ΑΤΜ άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών Ελλάδα ,Κοινωνία

08:4729/05

Ερντογάν: Επιμένει για τη σημερινή φιέστα στην Αγιά Σοφιά Βαλκάνια ,Διεθνή ,Κοινωνία

08:4529/05

Κορωνοϊός: Υψηλότερος ο κίνδυνος για ηλικιωμένους διαβητικούς Κορωνοϊός ,Υγεία

08:3029/05

Τα κρίσιμα σημεία για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:1529/05

Μετά την 21η Ιουνίου η πλήρης λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:0029/05

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο ατύχημα στην περιφερειακή Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:5029/05

Στην Κομοτηνή σήμερα η Κ. Σακελλαροπούλου Ελλάδα ,Κοινωνία

07:4029/05

Έξι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3029/05

ΚΑΘ: Κόντρα εμπόρων – διοίκησης για το τέλος εισόδου Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:2029/05

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ελλάδα ,Πολιτική

07:1029/05

Διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0029/05

Ο καιρός για σήμερα, Παρασκευή, σε όλη τη χώρα Κοινωνία ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ