Ψηφιακοί νομάδες και εργασία εξ αποστάσεως: Η νέα τάση που κερδίζει έδαφος στον τουρισμό

Ψηφιακοί νομάδες και εργασία εξ αποστάσεως: Η νέα τάση που κερδίζει έδαφος στον τουρισμό

Ταξιδεύουν «ελαφριά», παραμένουν σ’ ένα μέρος για αρκετό χρονικό διάστημα, συνδυάζουν δουλειά και διακοπές, είναι άτομα μέσου και υψηλού εισοδήματος, δένονται με τις τοπικές κοινωνίες. Μια νέα ομάδα ταξιδιωτών αναδεικνύει σε μεγαλύτερο βαθμό η πανδημία του κορωνοϊού. Πρόκειται για τους ψηφιακούς νομάδες και τους εργαζόμενους από απόσταση. Μάλιστα, σε λίγες μέρες, σε νησί της Ευρώπης δημιουργείται το πρώτο «χωριό» για ψηφιακούς νομάδες.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Ελεύθερο και με γρήγορες ταχύτητες Ίντερνετ, ένα γραφείο και μια άνετη καρέκλα, μια όμορφη θέα, ζεστό κλίμα και φιλικό περιβάλλον, φιλόξενοι κάτοικοι και αγάπη για εργασία… και χαρά!

Μια νέα ομάδα ταξιδιωτών που ανέδειξε η πανδημία είναι αυτήν των ψηφιακών νομάδων (digital nomads) και των εργαζομένων από απόσταση (remote workers). Μια τάση, η οποία ωστόσο, έχει εμφανιστεί την τελευταία τετραετία, ωστόσο, λόγω της πανδημίας παρουσιάζει ισχυρή αύξηση και σε πολλές περιπτώσεις επιτακτική ανάγκη.

Τι είναι όμως οι Digital nomads και οι Remote workers, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και τι αναζητούν από τα καταλύματα που θέλουν να ενοικιάσουν; Είναι ζητήματα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του 3ουBnB Greece Conference, του διήμερου διαδικτυακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για μισθώσεις ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης και βιλών.

«Η τάση δεν είναι τόσο νέα, από το 2016 έχει ξεκινήσει, απλά, τώρα με την εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι περισσότερη διαδεδομένη και το 2020 εκτινάχτηκε, υπήρξε διπλασιασμός» αναφέρει ο Γιώργος Βουτσής επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρίας διακίνησης ακινήτων Holihouse, που διαχειρίζεται ακίνητα σε Κρήτη, βασικούς νησιωτικού προορισμούς, αλλά και Πελοπόννησο (σ.σ. εκεί βρίσκεται η έδρα της εταιρίας), Χαλκιδική, Ιόνιο κτλ.

Ο ίδιος επισημαίνει πως η μέση διάρκεια διαμονής για αυτήν την κατηγορία ταξιδιωτών είναι τετραπλάσια από τους κλασικούς τουρίστες, για συγκεκριμένη περίοδο σε συγκεκριμένη περιοχή, «δηλαδή, είναι έτοιμοι να μείνουν περισσότερο καιρό, ίσως όχι ένα πεντάμηνο, αλλά έναν μήνα σίγουρα» εξηγεί.

Σχετικά με την επιλογή του προορισμού, όπως είπε ο κ. Βουτσής, επιλέγουν προορισμούς όχι τόσο δημοφιλείς, χωρίς κριτήρια εποχικότητας, ενισχύοντας τους μήνες που οι πληρότητες κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Χαρακτηριστικά και κριτήρια επιλογής προορισμού

Μια τάση με αυξητική διάθεση, ένα μοντέλο λειτουργίας που αναμφίβολα προσφέρει μεγαλύτερη παραγωγικότητα και, γιατί όχι, περισσότερη διάθεση για δουλειά.

Οι ψηφιακοί νομάδες είναι συνήθως νέοι σε ηλικία, ταξιδεύουν «ελαφριά» (δίχως πολλές αποσκευές), παραμένουν συνήθως αρκετά σ’ ένα μέρος (3 μήνες κατά μέσο όρο), επισκέπτονται προορισμούς που δεν είναι απαραίτητα δημοφιλείς, είναι άτομα μέσου και υψηλού εισοδήματος και οργανωμένοι σε «κοινότητες επικοινωνίας».

Αντίστοιχα, οι remote workers έχουν σταθερή εργασία, συχνά είναι υψηλόβαθμα στελέχη, αφορά όλες τις ηλιακές ομάδες, έχουν σταθερή έδρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μετακομίζουν με την οικογένεια τους ή κοντά στην οικογένεια τους. Επίσης, ταξιδεύουν σε μικρότερο βαθμό και συχνότητα και μοιράζουν τον χρόνο τους για δουλειά και διακοπές.

Σ’ ότι αφορά τα κριτήρια επιλογής προορισμού, είναι η διευκόλυνση διαδικασίας έκδοσης βίζας, το δίκτυο Ίντερνετ τόσο στην χώρα όσο και στο κατάλυμα, η εύκολη πρόσβαση σε Wi-fi σε κοινόχρηστους χώρους, η ποιότητα ζωής, το κόστος διαβίωσης και η ασφάλεια, οι δραστηριότητες που υπάρχουν, τα σημεία ενδιαφέροντος για να δει κανείς και να επισκεφτεί, η τοπική κοινωνία, η κοινότητα και η αποδοχή.

Σχετικά δε με την επιλογή καταλύματος, όπως επισημάνθηκε, η σύνδεση στο Ίντερνετ είναι ιδιαίτερα βασικός παράγοντας, αλλά και οι υπόλοιπες παροχές του σπιτιού παίζουν τον ρόλο τους. Για παράδειγμα το να διαθέτει πλυντήριο ενώ όπως επισήμανε η Ευαγγελία Παπαδημητρίου αρχιτέκτων από την HostCompass, βασική επιλογή αποτελεί και η μοναδικότητα του καταλύματος.

«Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα μαζί με την τιμή είναι οι καθοριστικοί παράγοντες» ανέφερε η κα. Παπαδημητρίου παρουσιάζοντας στοιχεία διαρρύθμισης των χώρων και tips που φέρουν διαφοροποίηση και προστιθέμενη αξία από τον ανταγωνισμό, σε μια ιδιαίτερη αγορά, που όπως όλα δείχνουν, έως το 2028 οι ψηφιακοί νομάδες και οι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως θα αυξηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Κορυφαίοι προορισμοί

Σχετικά με τους κορυφαίους προορισμούς για τη συγκεκριμένη κατηγορία ταξιδιωτών για το 2020 και 2021, όπως αναφέρθηκε στο 3ο BnB Greece Conference, νούμερο ένα είναι η Τιφλίδα στη Γεωργία, και όπως επισημάνθηκε έχει επενδύσει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα προσέλκυσης ψηφιακών νομάδων και remote workers. Ακολουθούν η Πράγα στην Τσεχία, το Τσανγκ Μάι στην Ταϋλάνδη, και τέταρτο είναι το Μενεγίν στην Κολομβία.

Στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς στις δημοφιλέστερες θέσεις είναι η Λισσαβώνα (Πορτογαλία), το Βερολίνο (Γερμανία), το Λας Πάλμας και η Τενερίφη (Ισπανία), στην έκτη θέση είναι το Οπόρτο (Πορτογαλία), στην έβδομη η Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), η Πράγα (Τσεχία) και το Λονδίνο (Μεγάλη Βρετανία).

Το πρώτο «χωριό» ψηφιακών νομάδων

Ένα γραφικό χωριό που συγκεντρώνει ιστορία, πολιτισμό, γεωργία, γαστρονομία και κοινότητα! Με δωρεάν χώρο εργασίας, στο κέντρο του χωριού, λίγα μόλις βήματα από τοπικά εστιατόρια, παμπ, καφετέριες και, το πιο σημαντικό, από τον όμορφο ωκεανό όπου μπορείτε να δείτε το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα!

Με τις παραπάνω περιγραφές διαφημίζεται η Ponta del Sol, στη νότια ακτή του νησιού της Μαδέρας, η οποία συγκεντρώνει τις ιδανικές συνθήκες για νομάδες που αναζητούν ζεστό καιρό, ήλιο και έναν ήσυχο τρόπο ζωής που περιβάλλεται από τη φύση.

Αυτή η περιοχή λοιπόν, με τους 8.200 κατοίκους, η οποία θεωρείται ο πιο ζεστός δήμος του νησιού, μετατρέπεται στο 1ο Χωριό Ψηφιακών Νομάδων (Digital Nomads Madeira Islands), και προσκαλεί από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 30 Ιουνίου 2021 επαγγελματίες απ’ όλον τον κόσμο και ψηφιακούς επιχειρηματίες, να επιλέξουν ως τόπο εργασίας και παραμονής τους την Ponta del Sol, ζώντας ως ντόπιοι στις κοινότητες του νησιού.

Το Madeira Digital Nomads είναι ένα έργο που αναπτύχθηκε από την Περιφερειακή Κυβέρνηση της Μαδέρας, μέσω της εταιρίας Startup Madeira. Στόχος του είναι να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες από όλο τον κόσμο για να εργαστούν από τη Μαδέρα, μεταξύ 1-6 μηνών. Μέσα απ’ αυτό το πρότζεκτ, η Ponta do Sol θα είναι ο πιλότος για αυτό το μοναδικό έργο, το Nomad Village, το οποίο μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου, αναμένεται να έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, αυξάνοντας παράλληλα την κατανάλωση στις τοπικές επιχειρήσεις και αντιμετωπίζοντας την τρέχουσα μείωση των τουριστών.

Σχετικά με τη Μαδέρα, πρόκειται για μια ομάδα νησιών στον Ατλαντικό ωκεανό που ανήκουν στην Πορτογαλία. Βρίσκεται βόρεια των Καναρίων Νήσων και μαζί με το Πόρτο Σάντο είναι τα μόνα κατοικημένα νησιά στο πορτογαλικό αυτόνομο αρχιπέλαγος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

08:1504/03

Διακοπή νερού σήμερα στα Κωνσταντινοπολίτικα Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

08:1404/03

Συναγερμός στο Ταζ Μαχάλ – Εκκενώθηκε μετά από απειλή για βόμβα Διεθνή

08:0004/03

Η καλύτερη μαρινάδα για τα ψητά της Τσικνοπέμπτης Ελλάδα

07:5904/03

Χειροπέδες στα μέλη σπείρας διαρρηκτών- Χτυπούσαν με τη… μέθοδο της αναρρίχησης! Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:4504/03

Sani/Ikos: Ασυγκράτητοι οι Βρετανοί- ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

07:3304/03

Θεσσαλονίκη: Νέα επίθεση με γκαζάκι σε είσοδο πολυκατοικίας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:3004/03

Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη, περασμένα μεγαλεία… (ΦΩΤΟ+VIDEO) Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1504/03

Σε ισχύ από σήμερα αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

07:0504/03

Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Περιφέρειες

07:0004/03

O καιρός σήμερα, Πέμπτη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

23:5903/03

Ινδία: Σχεδόν 15.000 κρούσματα Covid σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5003/03

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά τον Δημήτρη Εϊπίδη Πολιτισμός

23:4003/03

Ήπειρος: Πόσα πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων Κοινωνία ,Κορωνοϊός

23:3003/03

Προς προσεκτική χαλάρωση των περιορισμών η Γερμανία Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2603/03

Άκης Σκέρτσος: Από τον Απρίλιο θα έχουμε σταδιακή μόνιμη άρση πολλών περιοριστικών μέτρων Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

23:2503/03

Η αποστολή του Άρη για τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό! Αθλητισμός

23:2003/03

Η Άγκυρα δεν επιδιώκει απαραιτήτως να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35 Διεθνή

23:1003/03

Διαδικτυακό Σεμινάριο Χ.Α.Ν.Θ. «Εισαγωγή στη Δημιουργική Ανάγνωση και Γραφή» Θεσσαλονίκη

23:0003/03

Υπέρ της χαλάρωσης του lockdown η πλειοψηφία των Γερμανών Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:5703/03

Σε «βαθύ κόκκινο» όλη η ΠΕ Θεσσαλονίκης – Τι αλλάζει στον Δ. Κορδελιού-Ευόσμου Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

22:5503/03

Η ΕΛΟΠΥ χορηγός στο Blue Economy Forum του Οικονομικού Forum Δελφών Επιχειρήσεις

22:5503/03

Ισπανία-Covid-19: Ξεπέρασαν τους 70.000 οι νεκροί Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:5003/03

Γαλλία: Zήτησαν από τον γείτονά τους ένα πριόνι για να τεμαχίσουν το θύμα τους Διεθνή

22:4003/03

Σφραγισμένο γράμμα διαβάστηκε με ψηφιακό «ξεδίπλωμα» Διεθνή ,Τεχνολογία

22:3003/03

ΥΠΕΞ: Αλληλεγγύη από το Ισραήλ για τον σεισμό Ελλάδα ,Πολιτική

22:2403/03

«Κορωνοϊός. Ένας χρόνος δοκιμασίας και περίσκεψης», από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία Πολιτισμός

22:2003/03

Άγγ. Συρίγος: Αυτονόητη η συνεχής επικοινωνία με τους πρυτάνεις Παιδεία ,Πολιτική

22:1003/03

ΗΠΑ: Οι δασμοί αντιντάμπινγκ σε εισαγόμενα φύλλα αλουμινίου από 18 χώρες Διεθνή ,Επιχειρήσεις

22:0803/03

Όλα όσα ανακοίνωσε ο Νικ. Χαρδαλιάς για τις αθλητικές δραστηριότητες Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

22:0003/03

Γαλλία: Το Παρίσι ζητεί συνεδρίαση του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους Διεθνή ,ΕΕ

21:5503/03

Σεισμός: 300 κάτοικοι του Δαμασίου φιλοξενούμενοι στα Τρίκαλα Κοινωνία

21:5003/03

Υπό παρακολούθηση η AfD ως «ύποπτη περίπτωση» δεξιού εξτρεμισμού Διεθνή

21:4503/03

Υπόθεση Λιγνάδη: Έρευνα της ΕΛΑΣ στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στη μηχανή του ηθοποιού Κοινωνία

21:4003/03

Βραζιλία: Σχεδόν 60.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:3503/03

Κλειστά την Πέμπτη εκπαιδευτικές δομές και βρεφονηπιακοί του ΟΑΕΔ σε Λάρισα, Τρίκαλα κα... Κοινωνία ,Παιδεία

21:3003/03

Sputnik-V: Επείγουσα χρήση σε τρεις αφρικανικές χώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:2003/03

Σπ. Μπιμπίλας για Δ. Λιγνάδη: Τον σκέφτηκα που ήταν μόνος σε ένα κελί Lifestyle

21:1703/03

Ιταλία-Covid-19: 20.884 νέα κρούσματα – 347 θάνατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:1303/03

Αγοραστός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ελασσόνα- 1.500 άτομα σε σκηνές και ξενοδοχεία Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

21:1003/03

Τέξας: Αίρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας Διεθνή

21:0703/03

Σουηδία: Οκτώ τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι Διεθνή

21:0403/03

Τσαϊρίδης: Δεν μπορούμε οι αστυνομικοί να κάνουμε «ανάκριση» στους πολίτες Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

21:0003/03

Βέλγιο: Το εμβόλιο της ΑstraZeneca μπορεί να χορηγηθεί και στους άνω των 55 Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:5403/03

Στήθηκαν από σήμερα οι «φουφούδες» της Τσικνοπέμπτης (VIDEO) Ελλάδα ,Κορωνοϊός

20:5003/03

Μεξικό: Πάνω από 7.900 νέα κρούσματα κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:4403/03

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: «Πόση ανευθυνότητα και πόση υποκρισία!» Κόμματα ,Πολιτική

20:4003/03

Κ. Χατζηδάκης: Το 2021 έτος εφαρμογής του πλαισίου για την αναδοχή και την υιοθεσία Πολιτική

20:3303/03

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα Ελλάδα ,Σημαντικά

20:3303/03

Πιστώνονται σήμερα 162,6 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους της Επιστρεπτέας 6 και ιδιοκτήτες ακ... Κοινωνία ,Οικονομία

20:3003/03

Ελπιδοφόρος: Οι γυναίκες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των ενοριών μας στην Αμερική Διεθνή

20:2003/03

Βόλος: Έκλεψαν ηχείο από κέντρο διασκέδασης Ελλάδα

20:1503/03

ΓΕΕΘΑ: Στις δύσκολες περιστάσεις οι ΕΔ βρίσκονται στο πλευρό της κοινωνίας Κοινωνία ,Πολιτική

20:1003/03

Στ. Καλαφάτης: Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί πρόκληση για το σήμερα και το αύριο Πολιτική

20:0603/03

Tweet του Κυρ. Μητσοτάκη για το τηλεφώνημα με τον διευθυντή του σχολείου στο Δαμάσι Κοινωνία ,Πολιτική

20:0503/03

ΑΑΔΕ: Ανοίγει η δυνατότητα για ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων Ελλάδα ,Φορολογία

20:0103/03

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για διάσπαρτες εστίες φωτιάς στη Δυτική Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

20:0003/03

Άδ. Γεωργιάδης: «Οι γιατροί έχουν την ευθύνη να κάνουν ό,τι πρέπει για να μην πεθάνει ο... Βουλή ,Πολιτική

19:5003/03

Διακοπή νερού αύριο στα Κωνσταντινοπολίτικα Θεσσαλονίκη

19:4903/03

Κώστας Παπαζάχος: Για τρεις μήνες θα γίνονται μετασεισμοί (VIDEO) Κοινωνία

19:4003/03

ΣΥΡΙΖΑ: «Το πιο αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης με υπογραφή Μητσοτάκη» Κόμματα ,Πολιτική

19:3003/03

Καραμανλής: Πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που γίνονται προσλήψεις στα ΜΜΜ Κορωνοϊός ,Πολιτική

19:2403/03

Τι ισχύει για τα σχολεία στις περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Παιδεία

19:2003/03

Χιλή: Πάνω από 3,5 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί για Covid Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:1003/03

Η Ρωσία περνά στην αντεπίθεση μετά τις κυρώσεις από ΗΠΑ-ΕΕ Διεθνή

19:0603/03

Φιλιππίδης: Σήμερα 100 νεκροί από Covid, αύριο 1.000 από φτώχεια Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

19:0003/03

Αναστολές Μαρτίου: Διευκρινίσεις για τα κριτήρια επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Οικονομία

18:5003/03

Όρμπαν προς Βέμπερ: Αποχωρούμε αμέσως από το ΕΛΚ Διεθνή

18:4903/03

Στοίχημα: Με νέο τεχνικό η Κροτόνε και το 1.90 στο Κύπελλο Γερμανίας Αθλητισμός

18:4103/03

Στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο η Θεσσαλονίκη και άλλες 16 περιοχές της χώρας Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:4003/03

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα φαρμακευτικού προϊόντος Ελλάδα

18:3803/03

Σεισμός Ελασσόνα: Επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με διευθυντή σχολείου που έσωσε μαθητές κα... Κοινωνία ,Πολιτική

18:3703/03

Δ.Παπαστεργίου για σεισμό: Μείνετε σε ασφαλή σημεία Δήμοι ,Ελλάδα ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

18:3003/03

Βεβαιώσεις αποδοχών: Έως τις 29 Μαρτίου η αποστολή στοιχείων στην ΑΑΔΕ Κοινωνία ,Οικονομία

18:2903/03

Πιο σκληρό lockdown από αύριο στις 6 – Τι αλλάζει στα sms Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:2403/03

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση και πορεία για τον Δ. Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

18:2203/03

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Δ.Π.Θ. Κοινωνία ,Παιδεία

18:2003/03

Γεραπετρίτης: Κλείνουμε τα «παράθυρα» κινητικότητας Πολιτική

18:1803/03

Στ. Πέτσας: Άμεσα θα συνδράμει η Πολιτεία στους πληγέντες του σεισμού στη Θεσσαλία Κοινωνία ,Πολιτική

18:0503/03

ΟΛΘ: Συνεδρίασε το συμβούλιο χρηστών του λιμένα Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Ναυτιλία

18:0003/03

Δείτε LIVE τις έκτακτες ανακοινώσεις Κικίλια – Χαρδαλιά Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:0003/03

Η στιγμή του σεισμού, όπως καταγράφηκε από κάμερες σε πολλές περιοχές (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

17:5903/03

Πάϊατ: Κατηγόρησε την Κίνα για βιομηχανική κατασκοπεία Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Οικονομία

17:5403/03

Χάρτης κρουσμάτων: Σχεδόν τα μισά στην «κόκκινη» Αττική Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:5003/03

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid tests από το Νέο Πάρκο Άνωθεν Περιφερειακού Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

17:3903/03

Κορωνοϊός: Ψυχρολουσία με 2.702 κρούσματα σήμερα! Ελλάδα ,Κορωνοϊός

17:3503/03

Κυρ. Μητσοτάκης: Η εργασία πρέπει να είναι στη βασική πολιτική ατζέντα του ΕΛΚ για την ... Πολιτική

17:3103/03

Lockdown: Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα – Ποια μέτρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:3003/03

Έλεγχοι Covid: 149 καμπάνες για μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:2303/03

Επικοινωνία Ν. Κεραμέως με πρυτάνεις με αφορμή τις καταλήψεις Παιδεία ,Πολιτική

17:2203/03

Πιερρακάκης: Δίκτυα 5G, smart τεχνολογίες και industry 4.0 Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Τεχνολογία

17:2003/03

Συνδράμει στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές ο δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

17:1003/03

Σχοινάς: Κορυφαία στιγμή αλληλεγγύης η επίσκεψη των ηγετών της ΕΕ στον Έβρo Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

17:0003/03

Πώς θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων Κοινωνία ,Οικονομία

16:5003/03

Μπακογιάννης: Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει τον Κουφοντίνα ως σημαία ευκαιρίας Πολιτική

16:4003/03

Ζαχαράκη: Μέριμνα της κυβέρνησης η στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων Πολιτική

16:3903/03

Διαμαρτυρία μαθητών στον Εύοσμο: Ζητούν να ανοίξουν τα σχολεία (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

16:3003/03

Θ. Καράογλου: Να χτίσουμε κοινωνικό μέτωπο ευθύνης ενάντια στην τρομοκρατία Πολιτική

16:2003/03

ΟΑΕΔ: Αυτόματη ανανέωση δελτίων ανεργίας της περιφέρειας Θεσσαλίας Κοινωνία ,Οικονομία ,Περιφέρειες

16:1503/03

Ευ. Λέκκας στο GRTimes: Ισχυρός ο σεισμός – Αισθητός στη μισή Ελλάδα Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

16:1003/03

Γεννηματά: Το lockdown ακορντεόν είναι καταστροφή Κορωνοϊός ,Πολιτική

16:0003/03

Σεισμός Ελασσόνας: Τουλάχιστον 30 σπίτια με ζημιές – Έξι απεγκλωβισμοί Κοινωνία ,Σημαντικά

15:5003/03

Μητσοτάκης: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – μετα... Κοινωνία ,Πολιτική ,Σημαντικά

15:4003/03

Οι γυναίκες δίνουν στην πρώτη γραμμή τον αγώνα κατά της πανδημίας Άποψη ,Άρθρα

15:3703/03

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Έλεγχοι- κανένα πρόβλημα στο δίκτυο φ/α στη Θεσσαλία μετά το σεισμό Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

15:3703/03

Μαρκάκη- Ζαμπακίδης για «Τα πρόσωπα της Επανάστασης του 1821» (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Παιδεία

15:3003/03

Ανακοίνωση Facebook για πρόσφατες δημοσιεύσεις που είχαν αφαιρεθεί Κοινωνία ,Τεχνολογία

15:2003/03

Ολλανδία: Έκρηξη σε κέντρο όπου διενεργούνται τεστ Covid Διεθνή ,Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ