Σουβλιά… στις τσέπες – Πόσο κοστίζει ο πλήρης μηχανισμός για το ψήσιμο του οβελία!

Σουβλιά… στις τσέπες – Πόσο κοστίζει ο πλήρης μηχανισμός για το ψήσιμο του οβελία!

Έως και 95 ευρώ χρειάζονται φέτος οι καταναλωτές για να αγοράσουν τον πλήρη μηχανισμό για το καθιερωμένο ψήσιμο του οβελία.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μητσάλη 

«Βαθιά» το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν φέτος οι καταναλωτές για να απολαύσουν τον παραδοσιακό οβελία, διότι εκτός από την ακρίβεια που «χτύπησε» το αρνί και το κατσίκι στα κρεοπωλεία, υπάρχει και αύξηση 15% στον μηχανικό εξοπλισμό που πρέπει να προμηθευτεί κάποιος ώστε να σουβλίσει κάποιος το αρνί του.

Σύμφωνα με καταστηματάρχες οι οποίοι μίλησαν στο GRTimes, η κίνηση στα καταστήματα για τον εξοπλισμό του πασχαλινού ψησίματος είναι αρκετά αυξημένη, ενώ στα βασικά αξεσουάρ παρατηρείται μια αύξηση γύρω στο 15%.

«Έχει ελληνικούς και κινέζικους μηχανισμούς. Ωστόσο οι τιμές για τον πλήρη εξοπλισμό ψησίματος του αρνιού και του κατσικιού, κυμαίνονται από 87 ευρώ έως 95 ευρώ. Μόνο το μοτέρ κοστίζει από 25-65 ευρώ», ανέφερε στο GRTimes, καταστηματάρχης που δραστηριοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Πέρσι λόγω του κορωνοϊού δεν πουλήσαμε ούτε έναν μηχανισμό σούβλας. Φέτος όμως η κίνηση έχει πάρει τα πάνω της και πολλοί έχουν σπεύσει στα μαγαζί από την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκριτικά με πέρσι στα αξεσουάρ μηχανισμού υπάρχει μια αύξηση γύρω στο 10%-15%»

Από την πλευρά του ο καταστηματάρχης, Χριστόφορος Ιορδανίδης ανέφερε πως «έχουμε έναν πλήρη μηχανισμό σούβλας που φτάνει τα 60 ευρώ. Υπάρχει μια αύξηση γύρω στα 10 ευρώ από πέρσι, όμως η κίνηση στα μαγαζιά για τον εξοπλισμό παραμένει η ίδια με πέρσι. Υπάρχει αρκετή κινητικότητα από την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα περιμένουμε να δούμε πώς θα πάει».

Παρακάτω αναλυτικά οι τιμές των αξεσουάρ για ένα πλήρη μηχανισμό ψησίματος οβελία:

-Μοτέρ Σούβλας 25-65 ευρώ

– Πόδια βάσης 9 ευρώ το κομμάτι

-Η σούβλα 13-18 ευρώ (ανάλογα τον τύπο σούβλας δηλαδή τετράγωνο ή στρογγυλός αλλά και το μέγεθος της .

-Ζίγκια 3 ευρώ το ζευγάρι

-Σακοράφα 2-3 ευρώ

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του GRTimes, οι τιμές στα κρεοπωλεία έχουν πάρει την ανιούσα με το κιλό του αρνιού και του κατσικιού να κυμαίνεται από 10 έως 11,5 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως για κάποιον ο οποίος φέτος θα προμηθευτεί τη σούβλα, το ψήσιμο του οβελία με όλα τα… παρελκόμενα – θα του κοστίσει  τουλάχιστον 180 ευρώ (σ.σ. για τον μηχανισμό ψησίματος και για ένα αρνάκι βάρους 10 κιλών).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα αυξηθεί η τιμή του οβελία – Στα «κάγκελα» οι κρεοπώλες με το καλάθι (ΦΩΤΟ)

«Χρυσά» τα αβγά στο φετινό πασχαλινό τραπέζι – Υποτονική η αγοραστική κίνηση

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top