Σταϊκούρας: Ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας

Σταϊκούρας: Ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας

Την πεποίθηση ότι η αξιοπιστία της χώρας ενισχύεται εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας το «ναι» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ.

«Κατόπιν επίσημου αιτήματος του υπουργείου Οικονομικών στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) συμφώνησαν να άρουν την υποχρέωση αποπληρωμής τους, εγκρίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρόωρη αποπληρωμή τμήματος των δανείων της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», αναφέρεται στη δήλωση του υπουργού.

«Η κίνηση αυτή, που αποτελούσε διακηρυγμένο στόχο του Πρωθυπουργού και του υπουργείου Οικονομικών, είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη χώρα και την ελληνική οικονομία.

Ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας, διασφαλίζονται άμεσα κέρδη για το Ελληνικό Δημόσιο, βελτιώνονται οι δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και αναμένονται έμμεσες θετικές επιδράσεις ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των αγορών.

Το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να εργάζεται, μεθοδικά και τεκμηριωμένα, για την επιστροφή της οικονομίας της χώρας, βήμα – βήμα, στην πλήρη κανονικότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε σήμερα την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ, με τον επικεφαλής του Κλάους Ρέγκλινγκ να επισημαίνει ότι η απόφαση είναι επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον ESM αφού μεταξύ άλλων θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, «το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( EFSF/ESM ) συμφώνησε σήμερα να άρει την υποχρεωτική αποπληρωμή του ESM/EFSF (ΕΜΣ/ΕΤΧΣ), που συνδέεται με τη μερική πρόωρη αποπληρωμή από την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top