Σταϊκούρας: Παροδικό το κύμα ανατιμήσεων (VIDEO)

Σταϊκούρας: Παροδικό το κύμα ανατιμήσεων (VIDEO)

Την εκτίμηση ότι το κύμα ανατιμήσεων θα είναι παροδικό εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας παράλληλα ότι το φαινόμενο είναι παγκόσμιο.

Το συγκεκριμένο κύμα, σύμφωνα με τον υπουργό, αποδίδεται στην ανάκαμψη η οποία είναι ισχυρή, ενώ, όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, «έχει αυξηθεί η ζήτηση περισσότερο από την προσφορά, άρα αυτό έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα κύμα ανατιμήσεων». Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας, έκανε γνωστό το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει πλέγμα προστασίας για ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενόψει των ανατιμήσεων σε καύσιμα και βασικά είδη ανάγκης.

Η εκτίμηση είναι ότι ο πληθωρισμός θα είναι κάτω του 2% του χρόνου, είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία ενώ παράλληλα -όπως είπε- έχουν δρομολογηθεί μία σειρά μέτρων από το υπουργείο Ενέργειας και Ανάπτυξης για την αγορά.
“Παρακολουθούμε με προσοχή και ελέγχουμε την αγορά”, είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το διαθέσιμο εισόδημα βελτιώθηκε κατά 5% το 2021 σε σχέση με το 2020.

Ο κ. Σταϊκούρας προσέθεσε ότι τα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ σημείωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει επιδοτήσει γενναία τα ευάλωτα νοικοκυριά για το πετρέλαιο θέρμανσης. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν δοθεί περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις για το 2022. “Έχουμε σχεδιάσει συνολικά μέτρα ως κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν με υπεύθυνο τρόπο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ”.

Πηγή: ertnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ