Σταϊκούρας: Τι θα γίνει με μισθούς και συντάξεις

Σταϊκούρας: Τι θα γίνει με μισθούς και συντάξεις

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μία πολιτική επιβράβευσης πληρωμών.

Δεν υπάρχει καμία σκέψη ούτε σχέδιο για μείωση μισθών και συντάξεων τόνισε μιλώμτας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ.Σταικούρας προανήγγειλε ότι από τον Ιούνιο θα υπάρξει ένας μηχανισμός βραχυχρόνιας στήριξης της απασχόλησης.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μία πολιτική επιβράβευσης πληρωμών.

Ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης φορολογικές παρεμβάσεις, όπως μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις.

Αποκάλυψε ότι θα παραταθεί κατά δυο μήνες, μέχρι τέλος Ιουλίου η προθεσμία εξόφλησης των οφειλών από αναδρομικές συντάξεις και η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, ώστε έως τότε να έχει αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.

“Όχι δεν πάμε σε μνημόνιο” επεσήμανε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως αντιθέτως αυτά που εισηγείται η αντιπολίτευση και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν σε μνημόνιο.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση κάνει λελογισμένη χρήση των ταμιακών διαθεσίμων της χώρας έτσι ώστε να λαμβάνονται συνεχώς μέτρα υπέρ της κοινωνίας, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων.

“Η αξιωματική αντιπολίτευση οδηγεί την χώρα σε μνημόνιο”, είπε συγκεκριμένα ο κος Σταικούρας εξηγώντας πως καθώς εισηγείται αφενός την λήψη πολύ περισσοτέρων δημοσιονομικών μέτρων αλλά και αφετέρου αναστολών τις οποίες δεν υπολογίζει ταμιακά, τότε αυτό σημαίνει πως χρειάζονται πολύ περισσότερα χρήματα για να καλυφθεί το κενό.

“Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση αναμένεται να αποσοβήσουν ευρείας κλίμακας απολύσεις και πτωχεύσεις” αντιπαρέβαλε.

“Σας θυμίζω πως τα 800 ευρώ που δόθηκαν ως έκτακτη χορήγηση σε ένα μεγάλο κομμάτι μισθωτών είναι ένα οριζόντιο μέτρο” ανέφερε προσθέτοντας πως για ένα μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων που αμείβονταν με λιγότερα χρήματα, το συγκεκριμένο επίδομα κάλυψε ή ακόμα και υπερκάλυψε ένα μεγάλο κομμάτι του μισθού τους.

Ο κος Σταικούρας παραδέχτηκε πως έρχεται μια δύσκολη χρονιά και η χώρα δυστυχώς θα επιστρέψει στην ύφεση αφού είχαμε μια εξωγενή οριζόντια υγειονομική κρίση με πολύ σημαντικές οικονομικές συνέπειες.

“Αυτό όμως δεν θα ισχύει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον κόσμο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός υπογραμμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση αυτό θα είναι κάτι το παροδικό.
“Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι το 2021 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη χώρα” κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ