Στη γραμμή εκκίνησης τα Open Malls Αμυνταίου και Φλώρινας

Στη γραμμή εκκίνησης τα Open Malls Αμυνταίου και Φλώρινας

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Με το βλέμμα στα Βαλκάνια και την προσέλκυση επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες περνά στη γραμμή εκκίνησης η υλοποίηση του Open Mall Αμυνταίου και ακολουθεί το αντίστοιχο Open Mall στην πόλη της Φλώρινας.

Το έργο των Open Malls (ανοιχτά κέντρα εμπορίου) υλοποιείται με εταίρους τους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου και συνδικαιούχο το Επιμελητήριο Φλώρινας. Όπως επισημαίνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης, εντός του Μαρτίου ολοκληρώνεται η μελέτη και τον Απρίλιο θα γίνει η δημοπράτηση του έργου για το Open Mall Αμυνταίου και ακολουθεί “ένα βήμα πιο πίσω” τo Open Mall της Φλώρινας, έχοντας επιλυθεί πλέον τα διαδικαστικά, αδειοδοτικά θέματα.

Ο προϋπολογισμός του project για το Αμύνταιο είναι 1,150 εκατ. ευρώ και του αντίστοιχου της Φλώρινας 2,2 εκατ. ευρώ. Στο Open Mall Φλώρινας ωφελούμενα είναι 187 καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, αντίστοιχα στο Open Mall Αμυνταίου ωφελούμενα είναι 92 καταστήματα της κεντρικής αγοράς της πόλης και στόχος του εγχειρήματος, όπως σημειώνει ο κ.Σαπαλίδης, είναι η υποστήριξη των εμπορικών δρόμων και επιχειρήσεων που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα τα χρόνια των αλλεπάλληλων κρίσεων, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών και από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία.

Σιδηροδρομική απομόνωση

Στην ίδια κατεύθυνση σύμφωνα με τον κ.Σαπαλίδη είναι απαραίτητη η λειτουργία του μεθοριακού τελωνειακού σταθμού Λαιμού Πρεσπών, με στόχο τη διαβαλκανική συνεργασία, όπως επίσης η σύνδεση με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, η βελτίωση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, η σύνδεση της ΒΟΙ.ΠΕ. Φλώρινας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, η επαναλειτουργία της γραμμής Φλώρινα – Μοναστηρίου και η σιδηροδρομική σύνδεση με τη βόρεια Ευρώπη.

Οι επιχειρήσεις της Φλώρινας – προσθέτει επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου –  αποτελούνται από μικρές έως πολύ μικρές επιχειρήσεις σε ποσοστό 97% οι οποίες λόγω των υποχρεώσεων τους σε ασφαλιστικά ταμεία εφορία και τράπεζες αδυνατούν να ενταχθούν στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ). Γιαυτό και το Επιμελητήριο Φλώρινας έχει ζητήσει από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης,  Νίκο Παπαθανάση, ειδική ρύθμιση ώστε να μπορούν να ενταχθούν και αυτές οι επιχειρήσεις στα νέα επενδυτικά προγράμματα του ΣΔΑΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Β. Ελλάδα: Στα σκαριά η ανάπτυξη μονάδων εκτροφής και μεταποίησης «καραβίδας του γλυκού νερού» σε λίμνες – Αφετηρία η Βεγορίτιδα!

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Αποκριάτικη εκδήλωση σήμερα στο «OPEN MALL GALERIUS»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top