Συνάντηση Στουρνάρα – Τσακαλώτου αυτή την ώρα

Συνάντηση Στουρνάρα – Τσακαλώτου αυτή την ώρα

Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετέβη πριν από λίγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Σκοπός της συνάντησης εργασίας είναι να προσπαθήσουν να κλείσουν τα “ανοικτά” θέματα που αφορούν τα κόκκινα δάνεια ώστε παίρνοντας και το ΟΚ των δανειστών να εξασφαλιστεί κάποια θετικότερη αντιμετώπιση για τη χώρα στο eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Βεβαίως το θέμα των κόκκινων δανείων, είναι μόνο ένα από τα πολλά για τα οποία οι δανειστές έχουν εκφράσει σοβαρούς προβληματισμούς και αντιρρήσεις.

Τα άλλα κυρίως αφορούν την υστέρηση στις προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις, τις αυξήσεις στο κατώτατο μισθό και την απότομη δημοσιονομική χαλάρωση, το καθεστώς ΦΠΑ, την αύξηση εκ νέου των οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες κ.αλ.

Με την ικανοποίηση των προαπαιτούμενων συνδέεται η απελευθέρωση συνολικού ποσού 970 εκ. προς τη χώρα μας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top