Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: Ρεκόρ αφίξεων για το 2022

Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: Ρεκόρ αφίξεων για το 2022

Με τριακόσιους τριάντα επιβάτες φτάνει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου. Αμερικανοί οι περισσότεροι θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης ενώ κάποιοι εξ’ αυτών θα επισκεφτούν και τους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Κεντρικής Μακεδονίας, τη Βεργίνα, το Δίον, την Πέλλα.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Χρονιά ρεκόρ αναμένεται η φετινή σε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με 55 προσεγγίσεις, έναντι 17 το 2021, από 11 διαφορετικές εταιρίες με 15 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις της αγοράς, οι επιβάτες που αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα αγγίξουν τους 50.000, νούμερο ρεκόρ, όπως ακούγεται, των τελευταίων τουλάχιστον 12 ετών.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, όπως άλλωστε ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε με στελέχη του ΟΛΘ αλλά και της Fraport Greece, θα προσεγγίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στις 07.30 π.μ. και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του GRTimes.gr θα μεταφέρει 330 επιβάτες, κυρίως Αμερικανούς, Καναδούς αλλά και από άλλες εθνικότητες.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky, της εταιρίας Viking, συνολικής χωρητικότητας 930 επιβατών, το οποίο θα έρθει από το Βόλο, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη έως τις 10 το βράδυ, όπου και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό του, το Κουσάντασι στα παράλια της Τουρκίας.

Υποδοχή και ξεναγήσεις

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής χρονιάς και τους επιβαίνοντες, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, θα καλωσορίσουν τόσο επιτελείο του ΟΛΘ όπως και στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) παρέχοντας πληροφοριακό υλικό, χάρτη της πόλης, προστατευτικές μάσκες και βεβαίως τη «ζεστή» υποδοχή και χαμόγελό τους.

Τουλάχιστον 18 λεωφορεία θα αναχωρήσουν για τις ξεναγήσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε αρχαιολογικούς προορισμούς και ενδιαφέροντα σημεία γύρω από αυτήν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr 12 λεωφορεία θα κάνουν το city tour στους επιβαίνοντες, διάρκειας 4 ωρών, που θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο, στον Άγιο Δημήτριο, στα Κάστρα της Πόλης και στο Λευκό Πύργο.

Επιπρόσθετα, δυο λεωφορεία με 36 άτομα θα αναχωρήσουν για το Δίον Πιερίας και τον Όλυμπο, ένα για τη Βεργίνα, ένα για Πέλλα και Έδεσσα και δυο που θα συνδυάσουν το city tour Θεσσαλονίκης με την πρώτη πόλη των Μακεδόνων, τη βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων τις Αιγές στη Βεργίνα Ημαθίας.

Σημειώνεται ότι η πληρότητα των επιβατών στα λεωφορεία θα είναι έως 20 άτομα, και βεβαίως θα τηρούνται αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής κατά του covid.

Home porting

Για άλλη μια χρονιά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί ως home porting, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να επιβιβάζονται/αποβιβάζονται. Η πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου που θα λειτουργεί ως home porting θα πραγματοποιηθεί την Πρωτομαγιά από πολυβραβευμένη εταιρία η οποία αποτελεί το νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης για άλλη μια χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το κρουαζιερόπλοιο, προερχόμενο από τον Πειραιά, θα προσεγγίζει το λιμάνι της κάθε Κυριακή.

«Το γεγονός ότι το κρουαζιερόπλοιο θα ‘πιάνει’ κάθε Κυριακή, σημαίνει ότι θα δώσει δυναμική στην πόλη και αυτήν την ημέρα» δηλώνουν στο GRTimes.gr παράγοντες της αγοράς με πολυετή εμπειρία στον χώρο της κρουαζιέρας και γενικότερα του τουρισμού.

Η παραμονή των επιβατών στη Θεσσαλονίκη, θα περιλαμβάνει city tour της πόλης, σημαντικούς κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους (Βεργίνα, Δίον, Πέλλα) καθώς και ένα οινοποιείο της ευρύτερης περιοχής.

Σ’ ότι αφορά το home porting, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μέσω της συνεργασίας του υπουργείου Τουρισμού, της Fraport, του ΟΛΘ και του επενδυτή, το check-in και η μεταφορά των αποσκευών των ταξιδιωτών που θα καταλήγουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»  στο λιμάνι και θα επιβιβάζονται στην κρουαζιέρα, θα γίνεται με μέριμνα της Fraport και του ΟΛΘ. Το ίδιο θα συμβαίνει και για τις αποσκευές των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων οι οποίοι θα συνεχίζουν το ταξίδι τους από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Αναβάθμιση του λιμανιού

Η αύξηση των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων τη φετινή χρονιά στη Θεσσαλονίκη οδηγεί και στην κτηριακή αναβάθμιση του λιμανιού του ΟΛΘ για την κρουαζιέρα, κάτι που γνωστοποίησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι αναβαθμίζεται κτηριακά η επιβίβαση και αποβίβαση, διά του κτηρίου του λιμανιού του ΟΛΘ για την κρουαζιέρα» δήλωσε ο κ. Κικιλίας στην πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχε με τον COO της Fraport Greece Ηλία Μαραγκάκη, τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. Θάνο Λιάγκο, τον CEO του Dimera Group, μέλος του Δ.Σ. και CIO της ΟΛΘ Α.Ε. Artur Davidian και την Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΛΘ Α.Ε. Θεοδώρα Ρήγα προσθέτοντας πως η πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στις 5/02/2022 φανερώνει την επέκταση της τουριστικής περιόδου και της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο που θα προσεγγίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για το 2022 θα είναι στις 22 Δεκεμβρίου, με την άφιξη του Viking Venus, με προηγούμενο λιμάνι το Βόλο.

*Φωτογραφία αρχείου από την περσινή πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στις 5 Φεβρουαρίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που ‘τράβηξε’ τα βλέμματα της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Σήμερα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο – 13 προσεγγίσεις για φέτος

Γ. Κουμπενάς: Η Θεσσαλονίκη είναι στόχος της Celestyal Cruises (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top