Θεσσαλονίκη: Τραβούν «χειρόφρενο» για 6 ώρες σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Τραβούν «χειρόφρενο» για 6 ώρες σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ για έξι ώρες θα μείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομο το μπαράζ κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει πρόσφατα οι εργαζόμενοι.

“Όταν επιτέλους ΟΑΣΘ και κυβέρνηση βρουν λύση στα προβλήματά μας, μπορούμε να το συζητήσουμε. Μέχρι τότε, οι κινητοποιήσεις μας θα πραγματοποιούνται κανονικά. Μέχρι να υπάρξει εξέλιξη που λύνει τα ζητήματα που παραμένουν μέχρι σήμερα ανοικτά” δήλωσε χτες στο GRTimes ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας. 

«Ό,τι έχει προγραμματιστεί μέχρι τώρα, δεν αλλάζει. Αν υπάρξει κάποια εξέλιξη ίσως συγκαλέσουμε γενική συνέλευση για να δούμε τι αποφάσεις θα πάρουμε» πρόσθεσε ο κ. Δήμκας.

Το μπαράζ κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους

Έτσι, σύμφωνα τον αρχικό σχεδιασμό του σωματείου το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ θα συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη (7/7) και τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν κατά τις ώρες 10:00 – 16:00, λόγω της προγραμματισμένης εξάωρης στάσης εργασίας.

Τη Δευτέρα, 11/7, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Επιπροσθέτως, στάση εργασίας από τις 04:30 έως και τις 09:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη, 13/7, ενώ την ίδια ημέρα, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα σταματήσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από τις 21:00.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και την Παρασκευή, 15/7, από τις 10:00 έως τις 16:00, ενώ τη Δευτέρα (18/7) θα απεργήσουν για ολόκληρο το 24ωρο.

Τέλος, την Τετάρτη (20/7) θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 10:00 έως στις 16:00 αλλά και ακόμη μία 24ωρη απεργία, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 22/7. Ήδη έχει προηγηθεί μια στάση εργασίας χθες Τρίτη από τις 10.00 έως και τις 16.00.

Σκόδρας: Οι νόμοι και οι αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την πλήρη εφαρμογή των νόμων και των αποφάσεων που παίρνονται από τη Δικαιοσύνη.

“Κάποια στιγμή σ’ αυτή τη χώρα, οι νόμοι και οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα πρέπει να εφαρμόζονται. Θα δούμε τι θα κάνουμε εάν και εφόσον αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων” τόνισε χτες στο GRTimes ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΟΑΣΘ: Εμμένουν στην απόφαση για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι-Τί απαντά η διοίκηση

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top