ΤΙΤΑΝ: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020 για την Ελλάδα και ενημέρωση για δράσεις

Tags#: ΤΙΤΑΝ

ΤΙΤΑΝ: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020 για την Ελλάδα και ενημέρωση για δράσεις

Σε μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις, ο TITAN στην Ελλάδα σημείωσε βελτιωμένες επιδόσεις, επιτυγχάνοντας την απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων του, δίνοντας ταυτόχρονα προτεραιότητα στην προστασία των εργαζομένων του, την υποστήριξη συνεργατών και πελατών αλλά και τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων.

Συμμετείχαμε στην εθνική προσπάθεια μετριασμού των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, στηρίζοντας νοσοκομεία, δομές υγείας και το προσωπικό τους και προσφέροντας απαραίτητο εξοπλισμό. Ειδικά στην πόλη μας, μεταξύ των πολλών δράσεων ήταν και η δωρεά ειδικής συσκευής στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενώ, θέλοντας να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων πουβρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, προσφέραμε συμβολικά 5.500 άνθη και φυτά στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Γ.Ν. Παπανικολάου και Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Σημαντική συμμετοχή στις επιδόσεις της ελληνικής δραστηριότητας είχε το εργοστάσιό μας στην Ευκαρπία, η μεγαλύτερη βιομηχανία της πόλης και εργοδότης που υποστηρίζει περισσότερες από 300 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, στη συντριπτική πλειοψηφία τους από τις τοπικές κοινότητες. Μόνο το 2020, η συμβολή του εργοστασίου μας στην εθνική και τοπική οικονομία ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ. ενώ υλοποιήσαμε επενδύσεις για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και άριστες περιβαλλοντικές επιδόσεις ύψους 2,3 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, αυξήσαμε την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στις δραστηριότητές μας με αποτέλεσμα την αποδοτικότερη λειτουργία των παραγωγικών συγκροτημάτων και τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας.

Με μακροχρόνια δέσμευση στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, επιταχύναμε τις προσπάθειές μας για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω της αύξησης αξιοποίησης εναλλακτικών καυσίμων και εναλλακτικών πρώτων υλών, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή, το εργοστάσιο Ευκαρπίας, το οποίο είναι από τα πλέον σύγχρονα στην Ευρώπη, έχει επενδύσει πλέον των 200 εκ. ευρώ, επιτυγχάνοντας διαχρονικά άριστες περιβαλλοντικές επιδόσεις εντός των εθνικών και ευρωπαϊκών ορίων και επίτευξη αυστηρών ποιοτικών και ποσοτικών στόχων που θέτει η ίδια η Εταιρία. Οι επιδόσεις και αέριες εκπομπές του εργοστασίου δημοσιεύονται πλέον σε νέα ανοικτή διαδικτυακή πλατφόρμα ενώ έλαβε πιστοποίηση με το ανώτατο σήμα Platinum (Μηδενικά απόβλητα) σύμφωνα με το πρότυπο «Zero Waste to Landfill», ως επιβράβευση της επιτυχημένης πρακτικής εκτροπής από την ταφή των αποβλήτων σε ποσοστό που αγγίζει το 100%.

Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό της κοινωνίας με πρωτοβουλίες, δράσεις και συνέργειες με φορείς και κύτταρα της πόλης μας που βελτιώνουν τις υποδομές και την καθημερινότητα των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Την χρονιά που μας πέρασε, υλοποιήσαμε 37 δράσεις που άγγιξαν περισσότερα από 14.000 άτομα ενώ αναλάβαμε δύο πρωτοβουλίες με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα, που συνιστούν καινοτόμες και βιώσιμες πρακτικές: στο εργοστάσιο μας λειτουργεί ο πρώτος Φαινολογικός Κήπος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αξιοποίησης της Αστικής Βλάστησης για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής στον αστικό χώρο, σε συνεργασία με το ΑΠΘ.

Επίσης, υπό την επιστημονική επίβλεψη και υλοποίηση του μη κερδοσκοπικού περιβαλλοντικού φορέα NoWaste21, σχεδιάσαμε την επιχειρηματική πρωτοβουλία «Nothing to Waste» που επικεντρώνεται στην κυκλική οικονομία και ορθή διαχείριση απορριμμάτων με στόχο την πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση σε συνεργασία με 23 επιχειρήσεις της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και ήδη τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, έχοντας συλλέξει περισσότερους από 11 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών.

Με την ίδια ένταση συνεχίζουμε και φέτος, έχοντας σχεδιάσει δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Σταθερή επιδίωξή μας παραμένει η έμπνευση, η κατάρτιση και η ενδυνάμωση των νέων, ώστε να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, πριν λίγο καιρό παρουσιάσαμε την πρωτοβουλία «together» που συνδημιουργήσαμε με τον φορέα καινοτομίας Youthnest, εξειδικευμένο σε ζητήματα νέων, δικτύωσης και καινοτομίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα, από κοινού Χ.Α.Ν.Θ. και ΤΙΤΑΝ, έχουμε διαμορφώσει το πρόγραμμα «ΜΕΤΡΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ – ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ», που έχει στόχο την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του οργανισμού.

Οι άριστες επιδόσεις του 2020, αποτέλεσμα της συνεισφοράς, αφοσίωσης και επαγγελματισμού των ανθρώπων μας, συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας ωθούν στο να παραμένουμε προσηλωμένοι στους βασικούς στρατηγικούς στόχους μας και να δημιουργούμε αξία που μένει στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε για την ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία σε μία ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top