Το OLYMPIA FORUM ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου – Το μέλλον είναι «κυκλικό» και «έξυπνο»

Το OLYMPIA FORUM ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου – Το μέλλον είναι «κυκλικό» και «έξυπνο»

Ξεκινά σε λίγες ημέρες το Olympia Forum, το συνέδριο – βήμα διαλόγου με την κοινωνία, τους επιστημονικούς φορείς, τους θεσμικούς παράγοντες και την αγορά.

Οι εργασίες των δύο πρώτων ημερών του Συνεδρίου (20 και 21 Οκτωβρίου) θα φιλοξενηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, ενώ οι δύο επόμενες (22 και 23 Οκτωβρίου) στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, την έναρξη του οποίου θα κάνει η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κα Elisa Ferreira, θα επικεντρωθούν στην δυναμική των πόλεων και των περιφερειών, με στόχο την προώθηση και ανταλλαγή καλών πρακτικών για τις προκλήσεις της Περιφερειακής Ανάπτυξης τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κυκλική Οικονομία

Δεδομένου ότι τα θέματα που αφορούν στην  κυκλική οικονομία και στην «πράσινη» ανάπτυξη είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ,  τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο , σε μια από τις ενότητες του συνεδρίου θα παρουσιαστούν καινοτόμες πρακτικές αλλά και η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή πως η απάντηση στο πρόβλημα του γραμμικού μοντέλου οικονομίας είναι η μετάβαση στο κυκλικό, όπου η αξία των πρώτων υλών και φυσικών πόρων παραμένει στην οικονομία όσο το δυνατόν περισσότερο, και η παραγωγή αποβλήτων περιορίζεται στο ελάχιστο.

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιωάννης Μανιάτης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για την ενέργεια, το κλίμα, το περιβάλλον και την κυκλική οικονομία Γιώργος Κρεμλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας Αθανάσιος Κεφαλάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ανάκτησης Ενέργειας Δημήτρης Κονταξής θα έχουν την ευκαιρία για ένα  δημόσιο διάλογο, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν το πώς μπορεί να εισαχθεί η κυκλική οικονομία στην Ελλάδα, πώς να συμβάλει στην πρόοδο της διαχείρισης αποβλήτων, στην δημιουργία θέσεων εργασίας σε διάφορους κλάδους και πώς οι συντονισμένες προσεγγίσεις των Υπουργείων, των Περιφερειών και του επιχειρηματικού κόσμου μπορούν να επιτρέψουν τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία.

«Έξυπνες» πόλεις

Η συνεχιζόμενη αστικοποίηση, και οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις, επιβάλλουν τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης των πόλεων, των ευφυών πόλεων». Οι «έξυπνες» πόλεις είναι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

Η πανδημία του Covid -19 κατέδειξε το πόσο σημαντική είναι η αναπροσαρμογή της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Στην σχετική ενότητα του Olympia Forum καταξιωμένοι ομιλητές όπως ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Χρήστος Δήμας, ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νικόλαος Κομινέας, ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, ο CEO της Lever Θεόδωρος Καριπίδης , ο διευθύνων σύμβουλος Evolution Projects Ιωάννης Μιχόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος ABB SA Απόστολος Πετρόπουλος θα ενημερώσουν τους μετέχοντες για  τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις καθώς και για τις νέες τεχνολογικές λύσεις που επιδιώκουν οικονομική ανάπτυξη, αειφορία και μία καλύτερη και πιο ασφαλή ζωή στις πόλεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site μας: www.olympiaforum.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ