Αμοργός: Covid free και προώθηση του πολιτισμού και τουρισμού

Αμοργός: Covid free και προώθηση του πολιτισμού και τουρισμού

Στη μέση των Κυκλάδων, το νησί του «Απέραντου Γαλάζιου» -η Αμοργός- χαρακτηρισμένη ως «πράσινη» λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, μεταξύ άλλων, προωθεί τον πολιτισμό και τουρισμό παγκοσμίως μέσα από το 11ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Η αντίστροφη μέτρηση για το 11ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού Amorgos Tourism Film Festival έχει ήδη ξεκινήσει και παρά την ιδιόμορφη φετινή κατάσταση, λόγω κορωνοϊού, οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ έχουν δώσει το «πράσινο φως» για τη διοργάνωσή του. Τουλάχιστον, μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ μας, και όπως ενημερώνει το GRTimes.gr η «ψυχή» του φεστιβάλ Ειρήνη Γιαννακοπούλου, ο σημαντικός κινηματογραφικός και πολιτιστικός θεσμός θα πραγματοποιηθεί στην Αμοργό, το Νοέμβριο.

«Το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού Amorgos Tourism Film Festival αποτελεί μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας Φεστιβάλ CIFFT που εδρεύει στη Βιέννη, και στοχεύει να γίνει παγκοσμίως γνωστό, προκειμένου να προσελκύει επισκέπτες στην Αμοργό, και το Νοέμβριο που πραγματοποιείται» αναφέρει η κα. Γιαννακοπούλου.

Έτσι λοιπόν, μεταξύ 10-15 Νοεμβρίου 2020, θα λάβει χώρα το 11ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, ένας θεσμός που αποτελεί συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού και του Δήμου Αμοργού, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΟΤ, του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου και του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Το φετινό Amorgos Tourism Film Festival καινοτομεί και σχεδιάζει τη διαδικτυακή μετάδοση των προβολών και των διαλέξεων, ούτως ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να συμμετάσχουν και να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στον πολιτισμό και τον τουρισμό.

«Το 11ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, φέτος, με περιορισμένο κοινό, θα πραγματοποιεί υπαίθριες προβολές σε ανοιχτούς χώρους σ’ όλες τις περιοχές του νησιού – Κατάπολα, Χώρα, Αιγιάλη, Βρούτση όπου λειτουργεί και κινηματογραφική λέσχη-, πάντα τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα» αναφέρει στο GRTimes.gr η αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Αμοργού Πόπη Δεσποτίδη. Η ίδια εξηγεί πώς όλοι στο νησί, κάτοικοι, καταστηματάρχες είναι σε επαγρύπνηση, τηρούν τα μέτρα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού «και ευελπιστούμε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις τους» προσθέτει.

Σχετικά με το 11ο Φεστιβάλ επισημαίνει ότι υπάρχουν σκέψεις να έχουν προηγηθεί τεστ για τον κορωνοϊό στους επισκέπτες που θα πάνε στο νησί για το θεσμό, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν εντός του Σ/Κ όπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εμπλεκόμενων της διοργάνωσης.

Παράλληλα, κατά την διεξαγωγή του, θα πραγματοποιούνται καθημερινές ανοιχτές προβολές σε όλες τις περιοχές της Αμοργού με στόχο να αγκαλιάσουν το Φεστιβάλ και να απολαύσουν το περιεχόμενο του, εκτός από τους συμμετέχοντες και οι κάτοικοι του νησιού.

Μέλος της CIFFT

Στόχος του Φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα για 11η χρονιά στις εγκαταστάσεις του 5άστερου Aegialis Hotel & Spa στην Αιγιάλη, είναι μέσα από τη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας να
ενθαρρύνει την προώθηση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω των Οπτικοακουστικών Μέσων, να προωθήσει τον πολιτισμό και τον τουρισμό όχι μόνο της Αμοργού και των Κυκλάδων αλλά όλης της Ελλάδας.

Το Amorgos Tourism Film Festival είναι μέλος της CIFFT, διεθνούς επιτροπής τουριστικών Φεστιβάλ με έδρα τη Βιέννη, η οποία μάλιστα θα πραγματοποιήσει την ετήσια γενική της συνέλευση στην Αμοργό αναβαθμίζοντας το κύρος και την αξία του και αναγνωρίζοντας τη διεθνή ακτινοβολία του.

Σ’ ότι αφορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού, υπεύθυνο για τη διοργάνωση τόσο του Φεστιβάλ όσο και των συνεδρίων «ΥΠΕΡΙΑ», αξίζει να σημειώσουμε πως η Ειρήνη Γιαννακοπούλου, η οποία με κάποιες άλλες γυναίκες των Θολαρίων της Αμοργού ίδρυσε το Σύλλογο το 1994, διετέλεσε πρόεδρος επί 25 συνεχή έτη, και η σπουδαιότερη δράση αυτά τα χρόνια ήταν το συνέδριο «ΥΠΕΡΙΑ» για τον πολιτισμό και τον τουρισμό, με προσκεκλημένους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, το οποίο διοργανώνεται στο νησί ανελλιπώς επί 18 συναπτά έτη.

«Το ΥΠΕΡΙΑ και το Φεστιβάλ έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή της Αμοργού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» αναφέρει στο GRTimes.gr η κα. Γιαννακοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες για το 11ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού Amorgos Tourism Film Festival στο www.amorgosfilmfestival.com.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ