Από Δευτέρα τουριστική καμπάνια -“αστραπή” για τη Χαλκιδική

Από Δευτέρα τουριστική καμπάνια -“αστραπή” για τη Χαλκιδική

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Tην προβολή της Χαλκιδικής στο εξωτερικό από τη Δευτέρα κιόλας, με την πρόσκληση ξένων δημοσιογράφων ζήτησαν από το νέο υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη οι φορείς του κλάδου σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στο ξενοδοχείο “Portes” της Κασσάνδρας. 

Ο κ. Θεοχάρης που παραμένει στην περιοχή αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τους τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου, θέλοντας έτσι έμπρακτα να δείξει το ενδιαφέρον της ελληνικής Πολιτείας για όσους πλήγηκαν από τη θεομηνία της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα οι φορείς ζήτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων για να βοηθηθεί η τουριστική Χαλκιδική και η τοπική οικονομία.

“Ζητήσαμε από τον Υπουργό, από Δευτέρα, με την πρόσκληση ξένων δημοσιογράφων, να αρχίσει μία προσπάθεια προβολής της περιοχής μας εάν βεβαίως στις ημέρες που μεσολαβούν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης”, δήλωσε στο GrTimes.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και της ΠΟΞ κ. Τάσιος.

Τέτοια προγράμματα , τα λεγόμενα fam trips, μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τον ΕΟΤ, το υπουργείο Τουρισμού αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Θεοχάρη να παρέμβει προς τους συναδέλφους του και αρμόδιους υπουργούς, για να επιλυθεί τάχιστα το θέμα της ηλεκτροδότησης .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων, των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, των κάμπινγκ, τουριστικοί πράκτορες, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας αρμόδιος για τον Τουρισμό κ. Αλ. Θάνος και η περιφερειακή σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ