Δύο ονόματα “παίζουν” για την “καυτή πατάτα” του Τουρισμού

Δύο ονόματα “παίζουν” για την “καυτή πατάτα” του Τουρισμού

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός είναι υπόθεση ημερών, αν όχι ωρών και θεωρείται πλέον ή βέβαιο, ότι  ένα από τα υπουργεία στα οποία θα υπάρξουν αλλαγές και αντικαταστάσεις, είναι αυτό του Τουρισμού, με τον κ. Χάρη Θεοχάρη να απέρχεται και…..πιθανότατα την κα. Όλγα Κεφαλογιάννη να αναλαμβάνει στη θέση του, καθώς και κυβερνητική εμπειρία έχει και γνωρίζει τα θέματα του ευαίσθητου αυτού χώρου. 

Όμως σε περίπτωση που η κα. Κεφαλογιάννη αρνηθεί για μία ακόμη φορά την πρόταση του πρωθυπουργού, υπάρχει η πληροφορία ότι η υπουργική καρέκλα θα προταθεί σε ένα γνωστό όνομα από την εποχή των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, που δεν είναι άλλο από του Θοδωρή Ρουσόπουλου.

Γεγονός είναι ότι η ηγεσία του συγκεκριμένου Υπουργείου είχε να αντιμετωπίσει ένα βουνό προβλημάτων λόγω πανδημίας, προβλημάτων που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν λίγους μήνες. Όμως επίσης είναι γεγονός ότι το Υπουργείο,  εμφάνισε αρρυθμίες, χαλαρά αντανακλαστικά , δίνοντας συχνά την εντύπωση ότι δεν είχε το δυναμισμό και την αποφασιστικότητα να….”πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα”.

Και στην Ελλάδα, με τον Τουρισμό δεν “παίζεις”, αν και φυσικά αυτή δεν ήταν η πρόθεση κανενός. Ο τουριστικός κλάδος και όλοι αυτοί που εξαρτώνται από αυτόν, είναι τεράστιας σημασίας για την κοινωνία και την οικονομία. Το Υπουργείο Τουρισμού θέλει την πλέον ικανή πολιτική ηγεσία ειδικά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, γιατί, κι’ αυτή είναι η άποψη πολλών επιχειρηματιών του κλάδου, υπήρξαν αστοχίες και ολιγωρίες που επέτειναν τα πολλά ακανθώδη ζητήματα που έχουν να διαχειριστούν οι επιχειρήσεις,

Αλλαγή θα υπάρξει, μένει να δούμε ποιος να είναι ο επόμενος “τυχερός” που θα πάρει την “καυτή πατάτα” στα χέρια του.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top