Γ. Νταντάμης: Ελάτε στον τόπο που επέλεξαν οι 12 θεοί και οι 9 μούσες

Γ. Νταντάμης: Ελάτε στον τόπο που επέλεξαν οι 12 θεοί και οι 9 μούσες

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Με κεντρικό σύνθημα «Ένας προορισμός, χιλιάδες επιλογές – Με ασφάλεια ασφαλώς στην Κατερίνη» ο κεντρικός δήμος της Πιερίας ξεκινά την καμπάνια προβολής της περιοχής που συνδυάζει μοναδικά θάλασσα και βουνό, πλούσια ιστορία και σύγχρονες υποδομές.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης μιλάει στο GRTimes.gr για τους στόχους της καλοκαιρινής σεζόν, τις αλλαγές στον σχεδιασμό που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού και για τα μελλοντικά σχέδια για την ανάδειξη της Κατερίνης ως προορισμού 365 μέρες τον χρόνο.

Πώς εξελίσσεται το πλάνο της τουριστικής προβολής;

Συγκροτήσαμε για πρώτη φορά επιτροπή τουρισμού, που αποτελείται κυρίως από ανθρώπους του κλάδου, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζόμενους. Στόχος μας ήταν ο δήμος να παίξει έναν συντονιστικό ρόλο στην προβολή του τουριστικού μας προϊόντος, της προβολής της ίδιας της Κατερίνης, ώστε να αναδειχτούν τα πλεονεκτήματά μας και σε μια πιο οργανωμένη βάση να βοηθήσουμε όσο γίνεται το τουριστικό επιχειρείν.

Η επιτροπή σχεδίασε τις δράσεις, το σχέδιο εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ και ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάμε την καμπάνια μας με σύνθημά μας «Ένας προορισμός, χιλιάδες επιλογές. Με ασφάλεια ασφαλώς στην Κατερίνη».

Πόσο άλλαξε τον σχεδιασμό η πανδημία του κορωνοϊού

Στο μεσοδιάστημα από τη συγκρότηση της επιτροπής προέκυψε η πανδημία, οπότε αυτό που είχαμε ως πλάνο, δηλαδή συμμετοχή σε διεθνή φόρα, εκθέσεις, εκ των πραγμάτων αναθεωρήθηκε.

Η Πιερία, η Κατερίνη είχε βασικό σημείο αναφοράς τις βαλκανικές χώρες και κυρίως τη Σερβία. Έτσι κάναμε focus στους Έλληνες με στόχευση στους όμορους νομούς, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, φυσικά στη Θεσσαλονίκη, αλλά -γιατί όχι- και στους Αθηναίους, οι οποίοι μέσα σε 3,5 ώρες μπορούν να φτάσουν στις φιλόξενες ακτές μας.

Μακάρι τον Αύγουστο να ανοίξουν τα σύνορα. Μας είναι αναγκαίοι και οι ξένοι, αλλά κυρίως απευθυνόμαστε στους Έλληνες. Με όλη αυτήν την αμφιβολία σε σχέση με τα σύνορα εμείς οφείλουμε να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αντιστοιχεί. Είναι μία ευκαιρία και οι Έλληνες να γνωρίσουν καλύτερα την Πιερία, αυτοί που παλαιότερα την επισκέπτονταν να την ξαναγνωρίσουν.

Ποια είναι η εικόνα του τουρισμού αυτή τη στιγμή;

Είναι η ίδια εικόνα που επικρατεί σε όλη τη χώρα. Υπάρχει μία κινητικότητα, όχι σημαντική. Οι πληρότητες είναι χαμηλές και αν καταφέρουμε να καλύψουμε το 30% θα είναι επιτυχία. Οι επισκέψεις του Σαββατοκύριακου, τουλάχιστον, θα είναι αρκετά έντονες, γιατί θα έρθουν πολλοί για ημερήσιες εκδρομές. Ελπίζουμε, όμως, ότι θα το τολμήσουν οι Έλληνες και θα έρθουν και για διακοπές.

Τι μπορεί να δει στην Κατερίνη ένας επισκέπτης;

Τα πάντα. Τον Όλυμπο των 12 θεών, τα Πιέρια με τις 9 μούσες, το αρχαίο Δίον, τους αρχαιολογικούς χώρους του Μακρύγιαλου και της Μεθώνης, ενώ η Βεργίνα βρίσκεται σε απόσταση 40 λεπτών. Η Θεσσαλονίκη είναι στη μισή ώρα, ακόμη και τα Μετέωρα είναι στη 1,5 ώρα. Δεν είμαστε ο ομφαλός της γης, αλλά είμαστε δίπλα στο σπίτι των θεών.

Τα χωριά μας είναι ιδιαίτερα, έχουμε ξεχωριστή γαστρονομία, τους Δρόμους του Κρασιού, δάση για πεζοπορία, ποδηλατικές διαδρομές. Ό,τι μπορεί να ζήσει κάποιος στην περίοδο των διακοπών μπορεί να τα βρει εδώ.

Έχουμε τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε γαλάζιες σημαίες, συνολικά έξι σε ακτή μήκους έξι χιλιομέτρων.

Διαθέτουμε εξαιρετικά κέντρα διασκέδασης για τους νέους και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών. Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω της εθνικής οδού, που διατρέχει όλη την ακτή. Ακόμα όμως και για αυτούς που θα ήθελαν να έρθουν από πιο μακριά, το αεροδρόμιο απέχει 45 λεπτά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μισή ώρα.

Επιπλέον, έχουν γίνει και γίνονται συνεχώς σοβαρές επενδύσεις και η ποιότητα παροχής υπηρεσιών είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ακόμα και τα νέα ενοικιαζόμενα είναι εξαιρετικά και με τιμές προσιτές.

Είμαστε προορισμός για κάθε γούστο, για κάθε βαλάντιο και σίγουρα ιδανικός τόπος για τη μέση οικογένεια.

Και όπως συνηθίζουμε να λέμε, για να έρθουν εδώ οι 12 θεοί και οι 9 μούσες κάτι θα ξέρανε…

Μετά την πανδημία ποιο είναι το σχέδιο δράσης;

Έχουμε πολλά σχέδια. Στόχος μας είναι τουρισμός 365 μέρες το χρόνο. Γι’ αυτό, εξάλλου, για πρώτη φορά δημιουργήθηκε αντιδημαρχία Τουρισμού και συγκροτήθηκε δημοτική επιτροπή.

Θέλουμε να αναδείξουμε το θαλάσσιο μέτωπο, τη χαρά του βουνού και της ενδοχώρας, τη γευσιγνωσία και βέβαια το χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι. Θέλουμε επίσης να προβάλουμε και την πόλη της Κατερίνης, γιατί έχει ένα πολύ ενδιαφέρον εμπορικό κέντρο, είναι ένα πέρασμα καλό που αξίζει να επισκεφτεί κανείς και με κέντρο την Κατερίνη να επισκεφτεί και όλο τον νομό, που είναι από τους πιο προνομιούχους της χώρας.

Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά πρέπει να γίνει και μία ευρύτερη συνεργασία με τους όμορους δήμους αλλά και τους νομούς πέριξ της Πιερίας, ώστε να αναδείξουμε καλύτερα το προϊόν μας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ