Κικίλιας: Δράση για την ενίσχυση του παγκόσμιου trend των Digital Nomads

Κικίλιας: Δράση για την ενίσχυση του παγκόσμιου trend των Digital Nomads

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία που ξεκινά το υπουργείο Τουρισμού και αφορά τη στήριξη στους ψηφιακούς νομάδες (Digital nomads) διευκολύνοντας τις συνθήκες εργασίας τους, σε συνέντευξη που έδωσε στον διευθυντή της Real News, Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ξεκινάμε την υλοποίηση μίας πρωτοβουλίας σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, καταρχάς με την Wind και θεωρώ ότι θα επεκταθεί. Οι εταιρείες θα δίνουν καλύτερα πακέτα σύνδεσης στο internet», είπε ο υπουργός και τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού από την πλευρά του, αναλαμβάνει την υποχρέωση να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να διευκολύνουν τη διαμονή των ψηφιακών νομάδων σε συνεργασία με καταλύματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος «να μπορούν οι άνθρωποι να οργανώνουν τη ζωή τους εκεί που θα διαμένουν. Και αυτό ως συνεργασία, έρχεται να πιστωθεί στη στρατηγική μας της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου».

«Πιλοτικά ξεκινάμε από την Ερμούπολη, το Ηράκλειο και την Καλαμάτα και θα επεκταθεί σύντομα σε όλη την Ελλάδα», ανακοίνωσε ο κ.Κικίλιας.

Άλλωστε, όπως ανέφερε, «οι επισκέπτες που έμειναν το χειμώνα στα νησιά μας ή σε άλλους προορισμούς και δούλεψαν εξ’ αποστάσεως μέσα από τον υπολογιστή τους ήταν αρκετοί και πρόκειται για ένα παγκόσμιο trend. Οι digital nomads ή ψηφιακοί νομάδες είναι ένα κομμάτι της πίτας που θα θέλαμε στη χώρα. Ενισχύει κατά κύριο λόγο τον off-season τουρισμό».

«Δεν είναι η μοναδική πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε αλλά θέλω να την ανακοινώσω σήμερα, ως μία απόδειξη του τι σημαίνει βιώσιμο τουριστικό μοντέλο. Χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και δίνουμε τη δυνατότητα να ανοίξει η βεντάλια του τουριστικού προϊόντος και με έναν άλλο διαφορετικό τρόπο», πρόσθεσε ο υπουργός Τουρισμού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top