Philoxenia και Ηοtelia: 542 εκθέτες στα δίδυμα του Τουρισμού

Philoxenia και Ηοtelia: 542 εκθέτες στα δίδυμα του Τουρισμού

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Mε περισσότερους από 540 εκθέτες ανοίγουν αύριο τις πύλες τους οι δίδυμες τουριστικές εκθέσεις , Philoxenia και Hotelia, που θα φιλοξενηθούν στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo μεταξύ 8 και 10 Νοεμβρίου, με τιμώμενη χώρα την Πολωνία, τιμώμενη Περιφέρεια τη Θεσσαλία και τιμώμενο Δήμο της Τρίπολης.

Στη σημερινή συνέντευξη παρουσίασης της 35ης Philonexia o πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo κ. Τζήκας αναφέρθηκε στις νέες τάσεις στον Τουρισμό που θα αναδειχθούν κατά το εκθεσιακό τριήμερο, επισημαίνοντας οτι οι δύο εκθέσεις, που είναι μια μεγάλη αγορά για την τουριστική βιομηχανία, θα υποδεχθούν συνολικά 142 προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες και πολυπληθείς ομάδες επισκεπτών από το εξωτερικό ενώ ήδη έχουν προγραμματισθεί 4.300 επιχειρηματικά ραντεβού, αριθμός ρεκόρ που μπορεί να αυξηθεί στις 4.500

Επίσημη πρώτη για Πολωνία και Νεπάλ

Παίρνοντας το λόγο ο δ/νων σύμβουλος της ΔΕΘ κ. Ποζρικίδης, επισήμανε την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που δείχνουν σε Philoxenia  και Hotelia  oι “σταθεροί” πελάτες της αφού το 70% είναι επαναλαμβανόμενες .

Το ελληνικό εκθεσιακό δίδυμο είναι διεθνές καθώς οι ξένες συμμετοχές ανέρχονται σε 20 χώρες, από τη Γαλλία μέχρι το Περού και τη Βοσνία και από τις Φιλιππίνες ως τη Ρωσία. Επίσης, στη φετινή διοργάνωση εκπροσωπούνται όλοι οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας, και οι 13 Περιφέρειες, πολλοί Δήμοι αλλά και πολλές τουριστικές επιχειρήσεις.

Πέραν των φορέων του τουρισμού, στη Philoxenia θα παρουσιαστούν 35 τουριστικές start ups μέσω του Digital Greece και επίσης μέσω του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator , πρωτοβουλίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

Β2Β συναντήσεις

Στο Β2Β Πρόγραμμα των Προσκεκλημένων Επισκεπτών/Αγοραστών μετέχουν και προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες, 100 τον αριθμό. Πρόκειται για 100 κορυφαίους tour operators από 37 χώρες, με το 1/3 να είναι από την αγορά MICE και τα 2/3 tour operators  και travel agents. Οι ομαδικές επισκέψεις από το εξωτερικό αφορούν 160 άτομα από Τουρκία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία.

Παράλληλες εκδηλώσεις Philoxenia

Μεταξύ των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia ξεχωρίζει το Συνέδριο της, που φέτος θα διερευνήσει το ρόλο που παίζει το «σκοτεινό παρελθόν» ενός τόπου-προορισμού στη δημιουργία ελκυστικών αφηγημάτων και στην τουριστική εκμετάλλευση αυτών (Dark Tourism), κυρίως σε τοπικό επίπεδο, προσκαλώντας αξιόλογους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στις υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται το Ελληνοσερβικό φόρουμ, το Ελληνοπολωνικό φόρουμ, τα Sales Seminar και οι εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Digital Stage του περιπτέρου 13, οι Start-ups παρουσιάσεις στον ίδιο χώρο και η Έκθεση Φωτογραφίας – #My_Greece: Villages.

Παράλληλες εκδηλώσεις της Hotelia:

Στην ενότητα All About Gastronomy θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις: α) Nutritious reservation: κάντε την κράτησή σας σε ένα θρεπτικό ταξίδι στους ελληνικούς θησαυρούς, β) Nutritious Reservations’ bar: Επιλεγμένα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, δυναμικοί παραγωγοί, μοναδικές δημιουργίες από ομάδα chef, προγραμματισμένα γεύματα και λεπτομερής παρουσίαση των προϊόντων, συνθέτουν αυτό το θρεπτικό ταξίδι & γ) Nutritious Reservations’ Speeches: Υγεία, διατροφή, αειφορία, «πράσινες πρακτικές», περιβαλλοντικό αποτύπωμα, «πράσινες» πιστοποιήσεις & νομοθεσία, αλλά και wellness ιδέες που μπορούν και θα έπρεπε να ενσωματωθούν στην τουριστική φιλοξενία της νέας εποχής.
Η ενότητα “All About Café” είναι ειδικά αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ. Φέτος αποτελείται από τις παρακάτω εξειδικευμένες υποενότητες: α) All About Café – The Workshops, β) All About Café – The Cup Tasting Spot & γ) All About Café – Latte Art ThrowDown competition.
Μία ακόμα δράση της Hotelia είναι η «A unique VR accommodation experience-Η τεχνολογία μέσα από την αρχιτεκτονική και το design».
Στην συνέντευξη Τύπου χαιρέτησε ο υφυπ Εσωτερικών ( ΥΜΑΘ) κ. Καράογλου, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Πατουλίδου, ο επιτετραμένος της Πολωνικής Πρεσβείας κ. Τόμας Βισνιέφσκι, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Μανδρίνος, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεολόγης, ο Τομεάρχης Τουρισμού Π.Κ.Μ. κ. Θάνος και η εκπρόσωπος  τουριστικού φορέα του Νεπάλ κα. Τάπας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top